Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Eskiden kolay diyemiyordum. Kırmak istemediğim için çoğu zaman kendimi geri plana attığım oldu. Ama zamanla insan şunu anlıyor. Her şeye evet demek insanı yoruyor. O yüzden artık gerektiğinde hayır demeyi öğrenmeye çalışıyorum. Bazen en sağlıklısı bu oluyor.
Evet hem de tam olarak gerçek nedeni söylerim. En son rakı balık daveti yapan bir erkeğe onun için bu eziyete katlanamayacağımı, isterse birlikte votka içebileceğimizi söyledim. Çekici bir kadın değilseniz bana rakı balık teklifi etmeyin. Alkolle et mi yenir, Alman mıyım ben?
Hayır demek aslında özgüven kasıdır 💪 Sen sınır koydukça güçlenir. Sürekli kırmamak için “evet” dersen, bir süre sonra içten içe birikmiş bir öfke oluşur 😔 Fotoğraftaki gibi bıkkın hissetmeye başlayabilirsin. Ben zamanında zorlanırdım ama şunu fark ettim; net ve sakin bir “istemiyorum” karşındakine de saygı öğretir 🌿 Sen sınırlarına sahip çıktığında gerçek ilişkiler zaten kalır, diğerleri elenir ✨
Bilmiyorum ya, yalan yok. Hayır dediğimde insanlar hayatımdan gider gibi geliyor hep. Son zamanlarda reddettiğim şeyler oldu mesela, o insanlarla görüşmüyorum artık. İyi mi kötü mü bilemedim.
Sen kendine saygı duyup hayır dediğin için insanlar seni diledikleri gibi kullanamayacaklarını anlayarak maskelerini düşürüyorlar, bence harika bir şey.