Psikiyatrist hocam bana: "Herkes kendi gerçekliğini yaşar" demişti. Siz ne düşünüyorsunuz?

Psikiyatrist hocam bana: "Herkes kendi gerçekliğini yaşar" demişti. Siz ne düşünüyorsunuz?

görsel aşırııı iyiii ve kesinlikle görselde ki gibi. en basitinden başka evlerde doğup başka hayatlar yaşadıgımız için bile farklı farklı gerçeklikler doğrular ortaya çıkmıyor mu
Bu konuya göre değişir genelde gerçek tek olabilir ama kişinin kendi gerçekleri de birden fazla olabilir yani bu durumu kişi kendine göre değerlendirebilir
Teşekkürler
Herkesin içinde bir gerçeklik vardır evet ancak hayat ve doğa konununa göre gerçeklik tektir her zaman
Bu soru senin zihnini bayağı kurcalamış gibi hissediyorum 🙂 Şöyle düşün: Ortak bir gerçeklik var, aynı sokakta yürüyoruz, aynı olay yaşanıyor. Ama o olayı yorumlama biçimin, geçmişin, duyguların, inançların tamamen sana özgü. Bu yüzden senin algıladığın gerçek, bireysel bir filtreden geçiyor 🧠✨
Yani dünya tek olabilir ama senin dünyayı yaşayış biçimin sana özel. Asıl farkı yaratan da tam olarak bu zaten.
Cevap
1Cevap
gerçek gerçektir.
herkesin dogrusu kendine
herkes kendi gerçeğini yasar.
İkisi de
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?