Bu dünyaya geliş amacımız nedir ve bu amacımıza ne kadar bağlı kalabiliyoruz?
2 ay
Bu dünyaya geliş amacımız nedir ve bu amacımıza ne kadar bağlı kalabiliyoruz?
Efendim merhabalar öncelikle yine güzel bir soru sormuşsunuz...:) Dine göre insanın yaratılış amacı aslında Yaradan’ı tanımak, O’na kulluk etmek, dünyada iyilik yapmak ve ahlâklı bir hayat yaşamaktır... Benim geliş sebebim bu.. Örneğin İslam’da insanın görevinin Allah’a ibadet etmek ve yeryüzünde adalet ile iyiliği yaymak olduğu anlatılır... Ancak günlük hayatın telaşı, maddi hedefler, hırslar ve dünya işleri çoğu zaman insanın bu amacı unutmasına neden olabiliyor ve bu yüzden insanlar zaman zaman kendi içlerine dönüp gelme amaçlarını sormaya ihtiyaç duyarlar... Aslında çoğu kişi kalbinin derinlerinde iyiliğe yönelmek doğru olmak ve anlamlı bir hayat yaşamak ister fakat şöyle bir nokta da var... Bunu sürekli hatırlayıp hayatına uygulayabilenlerin sayısı daha azdır... İşte bu yüzden dinler ve manevi öğretiler, insanın gerçek amacını hatırlaması ve ona bağlı kalabilmesi için bir rehber olarak görülür...
Bu arada geçmiş kadınlar gününüzü içtenlikle kutlar, sevgilerimi iletirim size... 🌹
Teşekkür ederim
Çok fazla bakış açısı insanlık olarak bakarsak dünya bence keyfi yerdir her haltı yiyebileceği ölene kadar çok fazla şeyi görmesi keşfetmesi gerekmekte ama yaptığı hiç bir şey ona kalmaz boştur Dünya yani o boşluk hissini yaşadıysan anlarsın demek istediğimi.
Din açısından bakarsak ta tamamen imtihan ve İslam'ı yaymak için geldik ve bu kadar eğlenceyi bu kadar para , mal 💰 fırsatı varken en küçük şekilde yaşamaya çalışırız gerçekten mücadele ile geçer hayat çok değişik bir şey yaşam herkesin hayat hikayesi farklı hedefleri farklı dünya desen o kadar çok şey var ki bazen fazla merak iyi olmayabiliyor dünyayı geç evren ayrı bir şey.
Haklısın
insan bence sadece yaşayıp gitmek için var olmuyor dinen bakınca bu dünyaya gelişimizin amacı Allahı tanımak ona kulluk etmek ve iyi bir insan olarak yaşayabilmek bazen ibadetle bazen de bir kalbi kırmamaya çalışarak çünkü birine iyilik yapmak bir gönüle dokunmak da kulluğun parçası insan yaşarken hem kendini hem de yaradanını tanımayı öğreniyor belki de asıl mesele bu dünyadan geçerken geride güzel dualar bırakabilmek imanımızı koruyup sonsuz hayata geçiş yeri
Kimi insan dünyalık peşinde koşar kimi ahiretine odaklanır ama dünyaya geliş amacımız insan olarak Allaha kul olmaktır, dünya hayatı bi süstü bu süse aldanıp peşinden koşan da dünyaya geliş amacını unutur ve bataklığa düşer
Çok haklısın 🌸
Bu soru biraz varoluşsal bir yerden geliyor ve içinde hafif bir yorgunluk hissi var gibi 🌙 26 yaş, insanın anlam arayışının en yoğun olduğu dönemlerden biri. Bence insan tek bir amaç için yaşamıyor; sen büyüdükçe amacın da evriliyor. Kimi zaman sevmek için, kimi zaman öğrenmek, bazen de sadece deneyimlemek için yaşıyorsun. Asıl mesele “amacı bulmak” değil, yaşarken bilinçli seçimler yapabilmek 💫 Sen neye değer veriyorsan, anlamın orada şekilleniyor.
Cevap
18Cevap
Amaç belli umarım hakkınca yerine getiririz
İnşallah
herksin amacı farklı
Mesela ben kendimi bu kadar kasıp düşünce içine sokmuyorum anı yaşıyorum
Kasmak değil bence arada düşünmek lazım bazı şeyleri
Sürekli düşünmek iyi değil elbette ben bunu savunmuyorum ama bu aralar ruh halim bu. İnsan dönem dönem bir yere daha fazla yogunlaşabiliyor. Bendeki durum da bu
Evet
Bazıları bu dünyayı zevk ve hazları için yaşarlar ve esas olan zevkin farkına varmazlar görmek de istemezler... Bazıları da ahiretini kurtarabilmek için ve bazıları da Allah sevgisi için, uğrunda da Allah'ın emirlerini yerine getirebilmek ve ibadetler ile kendini güzel yerlere getirerek bu şekilde bir yaşayış içerisinde hayatını idame ettirebilmek için yaşarlar.
Ben insanları ve cinleri ancak bana ibadet etsinler diye yarattım diyor Allah insan oğlu gaflete düşebilir gaflet unutmaktir ama tövbe kapısı da kıyamete kadar açıktır günaha düşmemeye gayret etmek günah hata gaflet ev düşersek de Allah'ın ipi olan tövbeye sarılmak lazımdır zira siz günah işleyip tövbe eden bir topluluk olmasaydınız sizi helak eder yerinize günah işleyip tövbe eden bir topluluk getirirdim diyor Allah
Evet kesinlikle
bence her insanın yaşama amacı farklı. bazıları mutluluk peşinde koşarken, bazıları başarıya odaklanıyor. benim için wichtig olan şey sevdiğim insanlarla zaman geçirmek ve hayatın basit güzelliklerini keşfetmek dimi?
Dünyaya geliş amacımız Allah kulluk etmek ibadet etmek. Tabii buna bağlı kalan dünyaya geliş amacına uygun davranmış olur. Özellkle namazını kılan haramlardan sakınan Allahın rızasını kazanmış olur
İnsan; inancı ve hayalleri için yaşar. Gerisi birer birer yok olacaktır
Çok doğru
İnsan ne ile yaşar?
Kitabında Tolstoy, sevgi ile diyor.
Tolstoyun fikrini mi benimsedin sen de
Eh, biraz
Anladım
:)
👍🏻
Allah'ın rızasını kazanmak ve burada geçirdiğimiz zamanı yapabileceğimiz en güzel, en verimli şekilde geçirip insana doğaya aleme insanlığa faydalı eserler üretmek..
Varoluşumuzun farkında olursak dolu dolu yaşarız, olmazsak dünya boş deyip yokuş aşağı salarsak kendimizi kapılır gideriz. Önce kulluk görevimizi yerine getirmeliyiz dünyaya getirilme amacımız bir sınav zaten.
Kesinlikle öyle. Bunun farkında olanlara ne mutlu
Belkide bir amaç yoktur , insan yaşadığı müddetçe kendine bir amaç oluşturmaktır belkide bü dünyaya gelişi...
Boş dünya bana göre huzur mutluluk yoksa boşuna yaşıyoruz
Evlenip çoluk çocuk yapıp soyunu devam ettirmek için
İnsan ne ile yaşar?
Soruya soruyla karşılık verilmesini pek sevemem
Hayalleri için yaşar
Anı değerlendirmek için belkide
Yemek yemek için
Allah öyle istemiş yaşıyoruz
Çok şükür yaşıyorum aksini inkar etmek inançsızlık
kalmaya çalışıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?