Sorum bu neden yaşıyoruz
cennete girmek için mi? Müslüman olmayan biri neden Yaşar? Dünyadaki aracımız yaşamdan amacımız nedir
iyi biri olmak için mi?
Sorum bu neden yaşıyoruz
cennete girmek için mi? Müslüman olmayan biri neden Yaşar? Dünyadaki aracımız yaşamdan amacımız nedir
iyi biri olmak için mi?
Varlığımızı anlamlandırmak için. Kendimize iyi bir gelecek kurup ardımızda iz bırakmak için. En azından benim amacım bu. Yaralansam bile iz bırakıp beni takip edenlere yol göstermek ve hayalime ulaşmak. Herkes aynı amacı bulmak, onu takip etmek zorunda değil. Ama hayatı boş vermek istemeyen herkes kendine bir amaç bulmak zorunda.
İz bırakmak derken ne yapmamak istiyorsun mesela
Hayallerimi gerçekleştirmekten bahsettim. Benim aklıma bir fikir gelir, onu yaparım. Bir başkası görünce aslında şunu da yapabiliriz diyerek izimden gider. Bu tarz bir düşünceydi yazdığım.
Müslüman olmayan birisine mi yaşar? Sorsam Müslümanlık nedir diye cevap verebilir misiniz acaba? Yaşam dediğiniz anlık bir durumdur bir nefes çekersiniz var olursunuz bir nefes verir yok olursunuz! Bir şeyler keşfetmek bir şeyleri öğrenmek bir eser bırakmak belki bir amaçtır ama bir oyun kahramanı gibisinizdir varlığınızla yokluğunuz anlıktır zaman ya da yaşam dediğiniz şey sandığınızdan çok daha kısa
Müslümanım
Türkiye’de doğduğunuz için Müslümansınız İslam ve Müslümanlık hakkında çok bir şey bildiğinizi inanın zannetmiyorum
Nerden biliyorsun bilmediğimi acaba
Depresyondayım diye
Depresyondayım diye mi
Yok ama bilmediğim bir şeyi öğrendim kırılmayın diye söylemeyeceğim hoşçakalın
Nedir
Cevap
5Cevap
amaç edinmek için
Ne amacı
Ben bu dunyadan iyi ayrilmak icin yasiyorum ve insanlarin hayatina dokunabilmek icin peki sen?
Bilmem benim kafam karışık
Anlaşılan mutsuzsun. Hayallerinin peşinden koş, hedeflerin olsun onlara yönel. Mutlu olduğun şeyleri yap. Pes etme.
Abi ztane olsa yaparız yok demeli
O zaman güzel şeyler hayal et. Güzel hedefler koy kendine. Bu senin elinde.
Elimde değiş
Hiçbir şey, öylece sana gelmez. Biraz istemen ve çabalaman lazım.
Param var işim var ne yapayım
Hobilerin neler mesela, hobilerine yönel. Sana faydalı olacak geliştirecek şeyler yap. Sevdiğin sivil toplum kuruluşlarına gönüllü olarak katılabilirsin.
Abi işte enerjim yok ve neden yapayım bunu yani katılınca ne olacak
Kendin için yapacaksın. Konfor alanından çık.
Kendini tanı önce
İmtihan ))
Tamam da namaz kılıp ahlaklı olmak demi o zaman
İyi insan , okumak, inanmak. Kul Hkkına girmemek. Sonra ibadet
Zevk almıyorum
Neyden almıyosun zevk ibadet mi
Genel hayattan
Kaç yasındasın ne işle mesgulsun
24
Bilemeyiz bunu
Nasıl bilmezsin
Sen biliyor musun ki bu soruyu sordun?