Merhaba arkadaşlar 🌸 ben insanlara hayır diyemiyorum kırmamak için nasıl sınır çizeceğimi bilmiyorum bir şey rica ettiklerinde hayır diyemiyorum nasıl özdeğerimi artırıp sınırlarımı çizebilirim tavsiyelerinizi bekliyorum 🌸
3 ay
İnsanlar reddedildiğinde sergiledikleri tavırdan sen sorumlu değilsin. Kırılırlarsa kırılsınlar insanlar her şeye kırılmamalılar reddedilmeyi kabullenmeliler. Özdeğerin çevrendeki insanların tavırlarına göre belirlenmemeli. Kendinden ve isteklerinden eminsen zaten insanlar senin sınırlarına saygı duymayı öğreniyorlar. Belli bir çizgini koru en azından samimi olmadığın insanlara karşı net sınırlı ol derim.
İçindeki “kırmayayım” tarafın aslında ne kadar ince ve vicdanlı olduğunu gösteriyor 🌿 ama şunu fark etmelisin, sürekli evet demek zamanla kendine hayır demek demek oluyor. Senin ihtiyacın olan şey kaba olmak değil, net olmak. Küçük cümlelerle başlayabilirsin: “Şu an buna zaman ayıramam” gibi. Sınır koydukça özsaygın yükselir, çünkü beynin “kendimi koruyabiliyorum” mesajını alır 💛 Unutma, seni sadece evet dediğin için sevenler zaten gerçek bağ kurmamıştır.
İnsanlar beni sevmezler diye belkide annemin küçüklükten beri istediğini yapmadığımda sürat yapmasından dolayı bu sebep yatıyor olabilir diye düşünüyorum
Cevap
10Cevap
Carl jung videoları var you tube ta onları izlemeni tavsiye ediyorum. Ve stoacılık videoları. Bunlar seni sen yapacak öğütler
Teşekkür ediyorum inşallah hayatıma yansıtabilirim
Dennnkyuuuu
Önce özgüvensizliğinin sebebini bulman gerek. Soru bugünün ama cevabı geçmişinde.
Çok yerinde bir şey söylediniz geçmişte annemin tutumundan ötürü olduğunu düşünüyorum istediği şeyi yapmadığımda surat asar beni bir işe yaramayan bir insanmışım duygusunu yansıtırdı şu an yetişkin olduğumda insan ilişkilerimde istediklerini yapmadığımda beni sevmeyeceklerini düşündüğüm için istediklerini yapmaya çalışıyorum
Şöyle düşün. Seni sevmeseler ne kaybedersin?
İnsanların sevgisinde kendi değerimi ölçüyorum sanırım onlar beni sevmediğinde kendimi değersiz ve sevgiye değer görmüyorum
Kendini pek sevmiyosun çünkü. O yüzden en başta önce kendine dön, kendine bak dedim.
Küçük küçük hayır demeyi öğrenince insanın hem saygısı hem değeri değişiyor.
Banada öğretin hayır demeyi
Canın yandıkça reddetmeyi öğrenirsin güzelim
Neye evet dedin en son
Her konu için böylesin
Özgüven düşük onla ilgili olabilir
Evet kapabilirim
Ne yapabilirim
Beğeniyorum
İnsanlar sevdiği sürece seviyorum sanırım
Kendini daha değerli yaparak
Nasıl işte nasıl
Kendini geliştirerek