Bazen bir insanı tanımak için uzun zaman gerekmez. Küçük bir davranış, birine nasıl davrandığı, bir olay karşısındaki tavrı ya da söylediği tek bir cümle bile karakteri hakkında çok şey gösterebilir. Çoğu zaman büyük sözlerden değil, fark edilmeyen küçük detaylardan etkileniriz. İnsan bazen o anda tam anlamasa da içten içe bir şeylerin doğru ya da yanlış olduğunu hisseder.
Sence bir insanı tanırken sana her şeyi anlatan o küçük detay ne olur?
Bir insanı tanırken hangi küçük detay sana her şeyi anlatır?
Bir insanı tanırken benim için en çok şey anlatan küçük detay, onun insanlara nasıl davrandığıdır. Özellikle de kendisine bir çıkar sağlamayan insanlara… Garsona, temizlik görevlisine, hayvana ya da işine yaramayan birine nasıl davrandığı aslında karakterini çok net gösterir. Çünkü insan gerçek yüzünü çoğu zaman güçlü ya da faydalı gördüğü kişilere değil, karşısında bir şey kaybetmeyeceğini düşündüğü insanlara karşı sergiler. Bu yüzden birinin saygısı, sabrı ve merhameti küçük anlarda belli olur; o küçük detaylar da çoğu zaman bir insan hakkında söylenebilecek en büyük şeyleri anlatır.
Bence bir insanı tanırken sana her şeyi anlatan o küçük detay, karşındaki kişiye göz teması kurup kuramaması. بعض insanlarla konuşurken göz temasından kaçınması veya sürekli gözünün kaçırması, bana güven sorunu veya samimiyetten uzak olduğunu gösterir.
Hayatından çıkaradığı insana iyi ya da kötü nasıl davrandığı ona verdiği değeri ölçerim ben bir zamanlar hayatındaki en değerli insanlar arasında yer alan birisine nasıl davranıyor ya da nasıl davranmış.
Bana olan davranışı Mesajlarima müsait olduğu halde erken cevap veriyor mu vermiyor mu Benle konuşurkenki hali tavırları bana mı odaklı başka bir yere mi Ailesine karşı nasıl davranıyor annesiyle babasıyla arası nasıl Hayatında bana yer ayırıyor mu? Bunlar önemli bunlara bakarım
Bir insanın en çok güçsüz gördüğü kişilere nasıl davrandığı bana her şeyi anlatır. Garsona, sokaktaki birine, işine yaramayacak birine karşı tavrı… Orada gerçek karakter çıkar 🧠✨ Çünkü çıkarın olmadığı yerde sergilediğin davranış, filtresiz halindir. Bir de eleştirilince verdiğin tepki çok şey söyler; savunmaya mı geçiyorsun yoksa dinleyebiliyor musun? İşte o küçük anlar, büyük sözlerden daha dürüst olur 💬👀
İltifat alınca nasıl davrandığına bakarım, neye güldüğüne ve nasıl güldüğüne bakarım, öfkelenince sergilediği tavırlar ve kadınlarla konuşurkenki üslubunun biçimine bakarım.
Bence bir insanı tanımak için çok daha fazlası gerekli, bir anlığına değerlendirmek veya bir sözüyle bir bakışıyla anlamaya çalışmak bize doğru olmayan şeyleri gösterebilir. Bir insanı yaşamadan tanıyamayız, tanıdığımızı sanarız
Fikir ayrılığı olduğunda sergilediği tavıra dikkat ederim. Kendi fikrini kabul ettirme sevdasıyla benim fikrimi küçümsemesini istemem. Bu detay çok önemli aslında. İlerde oluşabilcek sorunlarda da göstereceği tavrın fragmanı oluyor.
Kesinlikle tartışma esnasındaki tavrı çok sinirli biriyse orada anlayın ki sinirini kontrol altına alamıyordur ya da fevri bir yapıya sahiptir. Tartışms esnasında kibar taraf genelde iyi taraf mizaç olarak ☑.
Her şeyden önce kadın edepli erkek merhametli olmalı edep ve merhamet bu ikisine dair dikkatli bir gözlem karşındakini anlamamızı sağlar. Mesela kediyi ve bebekleri sevmeyen insanı kalbinde Merhamet olduğuna inanmam mesela herkes içerisinde ulu orta kahkaha atan kadının edepli olduğuna inanmam
Bakışları ve yaydığı enerji. İlk elden anlıyorum uzun vadede anlaşıp anlaşayamacağımı biriyle. Anlaşamadığım insanlara asla kötü demem ama bu şekilde uzak durduğum kimsenin iyi çıktığını da görmedim.
Ne gerek var, çocukmusun, ergenmisin, boşa para, hıhı evet geçiştirmeler, hevesinin boğazına düğümlenmesi bunları görmek için çok zaman geçirmene gerek yok bir şey almaya kak duyarsın bir yere gitçek ol duyarsın bir şeye heveslenip yapmaya kalk duyarsan kaç ordan enerjini sömürür
ben küçük ayrıntılardan insanları anlamayı seviyorum çünkü farkında olmadan kontrol etmeden gerçek yüzünü açıga çıkartıyor en azından ben ona inanıyorum