İyi geceler,
sanırım ben yalnızlık konusunda iyi değilim. Ama bunu nasıl geliştirebilirim? Yalnızlık benim lügatımda ceza gibi bir şey. Yalnız kalmak nasıl sevilebilir, bu durumla nasıl barışabilirim?
İyi geceler,
sanırım ben yalnızlık konusunda iyi değilim. Ama bunu nasıl geliştirebilirim? Yalnızlık benim lügatımda ceza gibi bir şey. Yalnız kalmak nasıl sevilebilir, bu durumla nasıl barışabilirim?
Yuvanın yıkılmasına çok sevindim😇😇😇kocan kesin seni iş arkadaşınla boynuzlamıştır demek ki ev hanımı olunca mutlu bir evlilik olmuyormuş demek ki ev hanımı olunan bir evlilik pratikte gerçek bir evlilik değilmiş
zaten senin gibi ev inekleri önünde sonunda terk edilir bedenen terk etmeyen erkek kalben terk eder sende bu çingenelik olduğu müddetçe seni herkes bırakır bu sitede herkesle ukala ukala konuşuyorsun kocana da aynısını yaptığın için seni p! c gibi ortada bıraktı terk etti eşşek ne lan eşek olmasın o hem saygılı olun diyorsun hem herkese hakaret ediyorsun kocan senin gibi çingeneye neden dayansın ki terk ederek iyi yapmış
Kendini çok önemsiyorsun ama sen bir ev ineğisin 😂 Yiyip yatıyorsun ve evdesin bu yüzden ev ineğisin.
Esas senin bir aile hayatın yok. Çünkü evinde ailenin üyesi gibi değil hizmetçisi gibi yaşıyorsun. Evin hizmetini ve işini sadece sen yaptığından dolayı el alem oluyorsun bu yüzden pratikte bir aile hayatın yok. Kocanla seks hayatın bile yoktu zaten o yüzden sana boynuzu taktı. Ev hanımlığı kadının dişiliğini öldürüyor, kocanıza yanaşmıyorsunuz, cilve bilmiyorsunuz. Çocuğunu istesen de eğitemezsin ki çünkü çocuğun evde değil okulda. Annenin çocuğunu eğitmesi için annenin evde olması yeterli değil çocuğunun da evde olması gerekiyor. Sen çocuğuna ders vermediğin için onun öğretmeni değilsin. Çocuğunun hizmetini yapıyorsun. Yani mamasını yediriyor, altını temizliyorsun. Bu kadar senin işin. Anne çocuğu okula başlayana kadar öğretmenlik değil bakıcılık yapar. Anne hiçbir zaman çocuğuna ders anlatmaz. Bir çocuğun ilk öğretmeni ders aldığı ilk öğretmendir. Çocuğa hizmet etmek demek bakıcılık yapmak demek öğretmenlik yapmak demek değil. Saydığın hiçbir şeyi çocuğun okul çağına gelmeden evvel öğretemezsin çünkü o yaştaki aklı ona ermez. Kadına kudurduğunu söylüyorsun ama sinirli sinirli yazman, “sevindim yol almana” demen asıl kuduranın sen olduğunu ispatlıyor. Sen herkesin aklını kendi aklınla bir tutma. Duygu durumun çok net anlaşılıyor. Senin o saat planın da gerçek hayata hiç uygun değil. Tamamen hayal ürünü. Benim tanıdığım bütün çalışan kadınlar işten eve döner dönmez mutfağa giriyorlar. Burası Türkiye Türk kadınları yemek yapmayı bilir. En sosyetesi bile bilir. Sen hayal dünyasında yaşıyorsun. Her dediğin ütopya. Kimseye “çalışmaya ihtiyacın var” deyip aşağılamaya kalkma. Düşmez kalkmaz bir Allah. Parasıyla hava atanların zekata muhtaç olduğunu, gecekonduya düştüğünü duydu bu kulaklar.
Kira ödemekten bahsettiğine göre belli Sen çalışmadığın için eve az para giriyor bu yüzden asıl fakir sensin. Fakir yaşamı ve ilkel maymun yaşamı sürüyorsun. Fakir gibi evinde tv yok. Senin ısrarla dayattığın ineklik düzeni mağarada kaldı tıpkı çıplaklık gibi. İnsan sosyal bir varlıktır dolayısıyla yaşadığın çağa uymak zorundasın.
Çocuk bakmayı çok önemsiyorsun ama esasında çok önemsiz bir iş. Bakıcılığı öğretmenlik olarak görüyorsun ama öyle değil. Sen bakıcının yaptığını yapıyorsun öğretmenin yaptığını değil.
Kadının seni aşağılamasından zevk alman normal. Çünkü ev hanımı olmaktan memnun olduğun için, aşağılık bir şey yaptığın için aşağılanmak sana zevk verir.
Sen çalışan kadınlara anne diyorsun ama onlar kendine anne demesin. Neden? Senin anne dediklerin neden kendine anne demesin? Kendi evinde el alem ve hizmetçi olmak yerine dışarda üretken olup çocuğunun kişisel gelişimine katkı sağlayıp öğretmenlik yaptığı için mi?
Kadın evde olunca evinin yöneticisi olmaz evin para getireni erkek olduğu için erkek evin yöneticisi olur.
Her ev ineği senin gibi kendini nimetten saymıyor. Akıllı olanlar da var içlerinde. Ben sosyal medyada çok gördüm kendini değersiz ve bir şey yapmıyor gibi yani kraliçenin de dediği gibi pasif hisseden. Kafanıza göre takıldığınız için, yaptığınız bir şey olmadığı, topluma karışmadığınız, üretmediğiniz için pasif ve değersizsiniz. Yaptığınız bir şey yok çünkü. Çocuğuna bakıcılık yaparak senin zannına göre öğretmenlik yaparak topluma karışmış ve üretmiş olmuyorsun. Çünkü evdesin, çocuğun kendi çocuğun ve o çocuk dışarda değil. Bir annenin çocuğuna imanı öğretecek ilmi yoktur. İlahiyat mezunu öğretmenlerin bile ilmi eksikken yiyip yiyip yatan bir ineğin hiç ilmi olmaz. Çocuğun İslami eğitim alması yani imanı öğrenmesi için medreseye gitmesi lâzım. Oranın ilmini alsan avamlığını iliklerine kadar hissedersin.
Konuşmasında erkek gibi “abi” diyen birisi asla çalışan bir kadına çalıştığı için erkeksi olduğunu söyleyemez.
Senin anne demediğin kadına İslam anne diyor Allah’a göre bir kadın çocuğuna bakmak zorunda değil. Dışarda çalışıp çocuğuna bakmama ve ev işi yapmama hakkına sahip.
Çalışan kadın evinin kölesi ve yabancısı olmak yerine çocuklarını eğitimli yetiştiren kadındır.
Üniversite çalışmak için okunur. Her mesleğin bölümü üniversitede okunduğuna göre o mesleği yapmak için üniversite okunur. Eğer çalışmayacaksan bir alan hakkında eğitim alman saçmalık ve fuzuli.
Kocalarınız da sizin pasif ve değersiz olduğunuzu bildiği için sizi kendilerinden aşağı görüp kendileriyle denk kadınlara gidiyorlar. Kafandaki boynuzlar görünse kapıdan giremezsin ama bir ev hanımı olarak aldatılmak seni üzmez ve umursamazsın. Hiç üzülmüyor ve umursamıyorsunuz. Yaşadığınız hayatınızdan vazgeçmemek için boşanmıyorsunuz ve hem teoride hem pratikte aile hayatınız olmadığı için eşinizi sahiplenmiyorsunuz çünkü o evde el olduğunuz hissi ve düşüncesi bilinçaltınızda varolan bir kod her ne kadar farkında olmasanız da.
Çalışmayacağın hâlde okuduğun için bir sürü insanın eğitim hakkını elinden alarak, okulu gasp ederek sosyal suç işledin.
Babaya çocuk bakamayacağı için baba denmiş olmasının kaynağı ne? Nerde yazıyor? Bu kadar saçma bir savunma ve cevap hiç duymadım. Konuşmak için konuşuyorsun. Anne ve baba farklıdır bu yüzden ikisine aynı isim koyulmaz. Erkek emin ol ki senden daha iyi çocuk bakar çünkü kendini gözünde senin gibi büyütmez.
Her dediğin ütopya. Hayal dünyasında yaşıyorsun. Kendine çok anlam yükleme. Çünkü sen çocuğun için elsin ve geçicisin. Sen bir bakıcı olarak çocuğunu doğurup büyütüp besleyip asıl sahibine hazırlayıp teslim edeceksin. Sen onu sahibine hazırlayıp kölelik görevini yapıyorsun bu yüzden kendine çok anlam yükleme.
Kocanın sana sırnaşması, senin kaçman sonucunda oluşmuş çocuğa annelik edecek vasıfta değilsin. Kocan seni P! ç gibi dımdızlak ortada bıraktığı için mecburen çalışacaksın çocuğuna da bakamayacaksın ah zavallı😂 Evliyken inek gibi yatıp koca parası yedin kocan seni inek besler gibi besledi o yüzden çalışmaya ihtiyacın yok sanıyordun ama vardı çünkü kocanın çalışması sayesinde geçiniyordunuz o yüzden demek ki çalışmak sizin için ihtiyaçtı Belli ki kocasız kalırsan diye okudun ama üzgünüm. Senelerce çalışmayıp hamlaşanları kimse işe almıyor. Herkes senin gibi enayi değil. şimdi kocasız kaldın ve işsiz de kalacaksın çünkü seni kimse işe almaz zaten alan da işten atar çünkü ukalasın seni hep ajan gibi takip ediyorum her yorumundan ukalalık akıyor 🤮🤮🤮Çocuk bakmak seni çok değerli kılıyorsa çocuğun bakılacak yaşları geçtiğide hiçbir değerin kalmayacak. İslam’da ev hanımının değeri yoktur. Kocasının eline baktığı için kocasından izinsiz dışarı çıkamaz, aynı binada oturduğu eski ailesine gidemez, ona adıyla hitap edemez, kocasının izni olmadan kimseyi evine alamaz, efendisinden izinsiz evinden birisine bir pirinç tanesi veremez. Allah Kuran’da erkekler kendi kazandıklarından harcadıkları için kadınlardan üstündür ve onların efendisidir diyor. Yani ev hanımı olan kadının İslam’da değeri yoktur. Bir evin yok. Onun bunun, el alemin evinde sığıntı gibi yaşıyorsun. Yani kirada, elin evinde oturduğun için bal gibi de çalışmaya ihtiyacın var. Kalitesizliğini kanıtlamak için uğraşma. Profil fotoğrafına koyduğun çizgi film karakterinden ve kullanıcı adından ne olduğun fazlasıyla bariz. Saçma bir kişilik olarak kendini çok fazla önemsiyorsun. Hiçbir saydığını 0-3 yaş aralığında anne çocuğuna öğretemez çünkü çocuğun o yaşlardaki aklı yetmez. 0-2 yaş arası zaten bebek sayılıyor 3 yaşına gelince yeni çocuk oluyor. O kadar küçükken öğrenemez. Öğrenecek yaşa geldiğinde okula başlıyor. Devlet o yüzden o yaşta okula başlatıyor öğrenecek yaşa geldi diye. 0-3 yaş aralığında çocuğun dış dünyaya alışması, daha iyi bakılması, büyüyünce annesine bağımlı olmaması için önce dadıya, sonra anaokuluna verilmesi gerekir. Bir kadın sadece pasif geliri varsa çalışmayabilir ama kocasına bağımlıysa çalışmak zorunda. Allah kadınlar kocalarına bağımlı olsun diye kadınlara yarım miras veriyor. Bunun neden yanlış olduğunu anlattım. Kadına “Kocası bakacak”, erkek de “Karısına bakacak” diye kadın yarım miras alır yani “erkek geçindirir” mantığıyla mirasın azaltılması kadının bireysel maddi gücünü zayıflatır, erkeğe muhtaç ve mahkum ediyor. Ek olarak erkeğe yük yüklüyor. Ekonomik özgürlüğü olmayan kadın erkeğe yüktür, ev geçimini tamamen erkeğe vermek yüktür. Kadının da erkekle eşit miras almasının kimseye hiçbir zararı olmaz. Ekonomik özgürlüğü savunup kadının ekonomik özgürlüğünü kısıtlayan miras ayetini doğru bulmak saçmalık ve tezat. Kadınlar erkeklere muhtaç olmasın, özgürce parasını harcasın, erkeğin eline bakmasın diye mücadele veriyoruz. Allah kadını erkeğe bağımlı yapıyor. Kadına erkek bakmak zorunda olursa, kadın kocasına mahkum olursa o isterse para verir istemezse vermez. Kadın parfüm isteyecek, adam “Bu gereksiz.” diyecek, istediği gibi harcama yapamayacak. Para kimdeyse güç ondadır. Kadın markete gitse “Bu kadın buna bedava verin.” demez kimse. Geçim derdi kadında da erkekte de var. Kadının ekonomik özgürlüğü olmazsa geçim derdi daha da büyük olur. Kadını erkeğin himayesine sokmak iki cins için de iyi bir şey değil.
Kocan Allah katında senin her istediğini almak zorunda değil. 2 yazlık, 2 kışlık elbise ve tek odalı bir ev, 2 öğünde 1 çeşit yemek parasından daha fazlasını temin etmek zorunda değil. Kendini bu kadar önemseme. Kendi paran yok. Eğer olsaydı onu istediğin gibi harcardın ama olmadığı için kocanın parasıyla geçindiğin için sadece saydığım kadarına sahip olabilirsin ve kocanın verdiği para kadar harcama yapabilirsin. Saydıklarımdan daha fazlası İslam’da lüks ve ihtiyaç değil istek. Kocan çalışsan bu çeneyle, zihniyetle sana asla katlanmazdı. Ona kölelik edip egosunu tatmin ettiğin için sana katlanıp sonra sevgilisine gidiyordu. Aradan seni çıkardı rahat rahat aşklarını yaşayacaklar. Sen onlara manisin.
Eğer bir kadın iş bulamadığı için çalışamıyorsa o değersiz değildir çünkü yaşadığı hayattan memnun değildir.
Asıl sen kendine anne deme. Çünkü çocuğuna zulmediyorsun ve ukala anne olmaz.
Çocuk bakmaya aşırı anlam yüklüyorsun. Çocuk doğurup bakmak diye bir şey olmasa yaşamın çok amaçsız olurdu. Konuşma tarzın o kadar avam ki kadın seni aşağılamadan nasıl durmuş anlamadım.
Herkese sataşıyorsun ama herkes sana karşılık vermiyor yorumlarda gördüm sen unutmuşsundur bir adama da ukalalık yaptığını gördüm bir kadın o adamı savundu ama sen çingenelik yapınca uzatmadı
koptum, belirtmek isterim random atmak, o kadar yazacağına okadar, Allah aşkına yazacağına Allahaşkınıza yazmak seviyeni belli ediyor. Genel olarak konuşma tarzın, imlâ hataların klinik vaka.
Allahaşkınıza değil Allah aşkına. Allah aşkına demek sendeki Allah aşkı için demek değil genel anlamda Allah aşkı için demek yani masa için demek gibi bir şey yok o yüzden çoğul hitapta aşkınıza denmez.
Çocuğunu eğittiğin falan yok. Saydığın hiçbir şeyi çocuğuna
Kocan ona kölelik yapıyorsun diye senle evliydi ama dayanamayıp bıraktı. Sen kocana hizmet ederek onu metresine hazırlıyorsun tıpkı çocuğuna kölelik yaparak onu asıl sahibi olan eşine hazırladığın gibi.
Bir anne çocuğuna imanı öğretmez çünkü kendisi öğrenmediği için bilmiyor. İmanı öğretmen de değil hoca öğretir. Dini tam manasıyla öğrenmesi için hoca eğitimi alması lâzım. Hiç şeyi öğretemez çünkü ders anlatmıyor ve öğrettiği şeyler, öğretme şekli uzmanlar tarafından kabul görmüş değil. Bir öğretmen vasfı, niteliği, kişiliği taşımıyor bu yüzden eğitemez. Kendini çok önemsiyorsun ve kendini fasulye gibi nimetten sayıyorsun ama aslında yiyip yiyip yatan, tembel, hantal, vasıfsız, kendi evinde hizmetçi olup el alem olan, kendi evinde, kocasının ve çocuklarının hayatında fazlalık olan bir çöpsün. Pratikte bir aile hayatı olmayan sensin. Çünkü evinde ailesi üyesi gibi değil hizmetçi gibi yaşıyorsun.
Alıcın çıksın diye hemen ilişki durumunu bekar yapmışsın ama sen dulsun bekar hiç evlenmemişlere denilir
Yalnızlık çoğu zaman ceza gibi hissettirse de insan kendisiyle iyi geçinmeyi öğrenince biraz da sığınak oluyor. Gürültünün bittiği, insanın kendini duyabildiği bir yer gibi.
Yalnız kalmayı iple çeken ben, yalnızlıktan dem vuran ben, ah sana yakınayim da yalnizlgin kıymetini anla diye aradım da açmasın😃
Seviliyorsun 🌷
Aslında yalnız kalmak kendinle barışık olmaktır kendi kendini yetebilmektir kendi kendine zaman geçirebilmektir kendi kendine eğlenebilmek. Yalnız kalmak çok kötü bir şeymiş gibi gösterilse de hepimizin zaman zaman yalnız kalmaya ihtiyacı oluyor
İyi geceler 🌙 Yalnızlığı “ceza” gibi görmen aslında onunla yaşadığın iç konuşmadan kaynaklı. Sen yalnız kalınca zihnin eleştirmeye mi başlıyor, yoksa değersizlik mi fısıldıyor? 🌿 Yalnızlık aslında seni senle temas ettiren bir alan. Küçük dozlarla başla; kahveni tek başına iç ama kendini terk etmeden. İçini doldurursan, yalnızlık boşluk değil alan olur. Zamanla “terk edilmiş” değil “kendinle” olduğunu hissedersin 🤍
Cevap
7Cevap
Yanlızlik huzurludur. Kitap oku film izle, kahve yap kendine, seni oynayacsk şeyler bul. Zamanla alışırsın
Mücadele et. Çünkü toplumun çoğu benzer şeyleri yaşıyor.
Kafa dinlemek huzur bulmak benim için yalnız kalmak
Zor soru. Kaç yıldır yalnızsın
Sevdigin seyleri yaparak
Bazan yalnız kalmak iyi olur
Bende çok korkuyorum nedense
Güzel aslında ama bazen gerçekten de kötü
Belediye ara
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?