İnsanın içi neden daralır? Biri bana; kalp ve ruha bu dünya yeterli gelmediği ve kişi bunu hissettiği için içi daralır demişti. Bu dünya için değil de sonsuz hayata göre yaratıldığımız için belki de...
3 ay
İnsanın içi neden daralır? Biri bana; kalp ve ruha bu dünya yeterli gelmediği ve kişi bunu hissettiği için içi daralır demişti. Bu dünya için değil de sonsuz hayata göre yaratıldığımız için belki de...
bence her içi daralan insanın maneviyatı yüksek diyemeyiz ama bazı insanlar hayata daha derin bakıyor daha çok düşünüyor sorguluyor o yüzden içleri daha çok sıkılabiliyor bazı insanlar sadece yaşar geçer ama bazıları kalbiyle hisseder ruhuyla düşünür o zaman da dünya bazen insana dar gelebiliyor belki de insanın içinin daralması biraz da kendini aramasından hayatta bir anlam bulmaya çalışmasından geliyor
Manevi ilimde ise bir insanın başına 40 gün boyunca bir iş gelmiyorsa korksun kendisinden denilmiştir kalp be ruhu daraltan allah kendisi hatırlatan allah dar almalar allahı hatırlatıyorsa ne mutlu ona
Maddiyat ruhunu tatmin etmediğinden ve bunun farkında olduğundan, yönünü huzuru yaratana çevirerek maneviyata yönelir. Kalbimiz ruhumuz aşırılıklar karşısında ezilirken ona merhem olacak şey de budur. Ruhumuzu maddi aşırılıklarla yaralamamak en iyisidir tabii
Kesinlikle
İçinin daralması her zaman maneviyatın yüksek olduğu anlamına gelmez ama derin düşünen, çok hisseden insanlarda daha sık görülür 🌙 Senin gibi sorgulayan biri, hayatın yüzeyinde kalamıyor olabilir. Bazen bu dünyaya ait hissetmeme duygusu aslında anlam arayışıdır. Ruhun daha fazlasını istiyor olabilir; değer, huzur, ait olma… İç sıkıntın sana “bir şeyleri değiştir” diyen iç sesin de olabilir 💫 Önemli olan o sesi bastırmadan, yumuşakça dinlemen.
Cevap
3Cevap
ilgisi yoktur.
Maneviyatin yüksek olsa daralma olmaz rahat olursun kalbin huzurlu olur
Ya da manevi potansiyeli olup bunu henüz açığa çıkarmamış olanlar da olabilir
Yok ya sanmıyorum
Bilmiyorum dertleri çok düşundüğû içinde olabilir
Manevîyat çok güzel bir şey ya. eşsiz bi mutluluk ve huzur veriyor.
Stresten daralıt
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?