Sessizlik bir zayıflık mıdır, yoksa en yüksek düzeyde özdenetim ve sükûnet göstergesi mi? Gürültülü bir dünyada lakonik (kısa ve öz) kalabilmek karakterin neresindedir?
3 ay
Sessizlik bir zayıflık mıdır, yoksa en yüksek düzeyde özdenetim ve sükûnet göstergesi mi? Gürültülü bir dünyada lakonik (kısa ve öz) kalabilmek karakterin neresindedir?
Sessizlik çoğu zaman yanlış anlaşılır. Bazıları onu zayıflık olarak görür; çünkü konuşmayan insanın kendini savunamadığını ya da söyleyecek sözü olmadığını düşünür. Oysa çoğu durumda sessizlik, insanın duygularını ve tepkilerini kontrol edebilmesinin bir göstergesidir. Gerçek güç her zaman bağırmak, tepki vermek ya da her şeye cevap yetiştirmek değildir. Bazen insanın kendini tutabilmesi, öfkesini yönetebilmesi ve doğru zamanı bekleyebilmesi daha büyük bir güçtür. Bu da kişinin özdenetim sahibi olduğunu gösterir. Ama sessizlik her zaman güç anlamına da gelmez. Eğer insan korktuğu, kendini değersiz hissettiği ya da konuşmaya cesaret edemediği için susuyorsa, o zaman bu bir kaçış olabilir. Özetle: Sessizlik tek başına ne zayıflıktır ne de güç. Neden sustuğun belirler. Bilinçli bir sessizlik çoğu zaman güçlü bir karakterin ve içsel disiplinin işaretidir. 🤫🧠
Neye sustuğuna bağlı. Haksızlığa susuyorsa zayıflık. Kaos sevmiyorsa otokontrol
Bu soruyu sorman bile iç dünyanı önemsediğini gösteriyor 🙂 Sessizlik çoğu zaman zayıflık değil, duygularını yönetebilme gücüdür. Sen tepki vermek yerine gözlemlemeyi seçiyorsan, bu özdenetimdir. Ama eğer konuşmaktan korktuğun için susuyorsan, orada özgüven eksikliği olabilir. Gürültülü bir dünyada az ve net konuşabilmek ciddi bir karakter sağlamlığıdır 🧠✨ Mesele sessizlik değil, o sessizliğin arkasındaki niyettir.
Cevap
1Cevap
duruma göre değişir
ne asaletten ne zayıflıktan bazen bıkkınlıktan da olabilir
tam tersi sessizlik güçtür bence. agzi olan konusur zaten, boş veya dolu. sessiz kalabilmek her yiğidin harcı değil
kisiye gore degisir
Yerine göre değişir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar