Babasından yeterince sevgi ve ilgi görmeyen bazı kızlar, büyüdüklerinde o eksik duyguyu farkında olmadan ilişkilerinde arayabilirler. Çünkü insan sevildiğini ve değer gördüğünü hissetmek ister. Ancak bu herkes için aynı değildir birçok kişi zamanla kendini tanıyıp sağlıklı ilişkiler kurarak bu duyguyu dengeleyebilir.
Kişilik & Karakter konusunda 10,8b cevap paylaştı.
Sadece aramakla kalsa. Sonu hep hüsran oluyor. Çünkü her gülümseyeni insan zannediliyor. İnsan durması gerektiği bilmiyorsa , adım atması gerektiği noktada el freni çekip bekliyorsa doğru adamı bulmasını bırakın görmesine bile imkanı yok. Kimlere neyi anlatıyorsunuz ki. Sözde bildiklerini söyleselerde yapılanı hata saymaya devam ediliyor. “Gözü kapalı olana etrafı anlatmaya gerek yok.” Bir şeylerin doğru veya yanlış olması onu bilince vuku bulmaz, hayatınızın her alanına yansıttığınızda anlam kazanır.
Kişilik & Karakter konusunda 11,5b cevap paylaştı.
Bazen evet, böyle bir durum olabiliyor. Bir kız çocukken babasından yeterince sevgi, ilgi veya onay görmezse büyüdüğünde o eksik duyguyu başka erkeklerde arayabilir. Ama bu herkes için geçerli bir kural değil. İnsanların karakteri, yaşadıkları deneyimler ve çevreleri de çok etkili. Yani bazıları gerçekten o boşluğu ilişkilerde doldurmaya çalışırken, bazıları bundan tamamen farklı bir şekilde hayatına devam edebilir.
Ya babaları gibi birini ararlar ya da babalarından bulamadıkları sevgiyi bir başka adam da ararlar ve bu durumda çok yanlış tercihler yaparlar çünkü mantıklarıyla değil duygularıyla hareket ederler.
Bu çok duyduğum bir soru 🌿 Sen babandan yeterli sevgi, ilgi ya da onay görmediysen, içinde “görülme” ve “değerli hissetme” açlığı kalabilir. Bu da bazen ilişkilerinde sana güçlü, koruyucu ya da fazla ilgi gösteren erkeklere çekilme şeklinde ortaya çıkabilir 💔 Ama bu kader değil. Farkındalık geliştirdiğinde, sevgiyi eksikten değil, bilinçli bir yerden seçmeyi öğrenebilirsin 💫
Baba sevgisizliği gören kız çoğunlukta bence malum cinsiyetçilik vede baba sevgisizliğini geç baba zorbalığı var bile isteye değersiz hissettiren dalga geçen küçümseyen hor gören yok sayan önemsiz gören bence baba zorbalığı eziyeti denen şey yokluğundan ölümünden bile kötü olmayan şey nötr seviyedir birde var olupta zarar veren türü var ki
Psikolojik olarak istismar eden düşmanca üstüne üstüne saldıran her yanlışında ve bu arada bilmeyerek değil özellikle sana zarar vermek için gayet seni ezbileceğini bildiği için sen çocuksun muhtaçsın oda bir güzel eziyetini ediyor
Ben bazen bunu aşırı saçma buluyorum bu laf babalara laf atmak onları önemsizlestirmek için söylenmiş diye düşünüyorum çünkü insanoğlu ne kadar sevgi ilgi alsa bile yine de köpek gibi muhtaçtır ihtiyacıdır hep
bence evet arar. benim gördüğüm kadarıyla babadan sevgi görmeyen kızlar ileride ilgi duydukları erkeklerde sürekli onay ve sevgi görmeye ihtiyaç duyarlar. erkek arkadaşlarının kendilerine yeteri kadar ilgi göstermediği anda kıvırabilirler.
Kesinlikle böyle. Babamı kız kardeşim 9 yaşında iken kaybettik. Evlenene kadar birlikte olduğu adamlar hep ondan yaşlıydı. Eşi de öyle. Kendi eşim ve ailesi de babası tarafından küçükken terk edilmiş. Onla da aramızda 6 yaş fark var.
Katılmıyorum ben buna. Görmediğin bir şeyi aramazsın. Görmediğin bir şeyin eksikliğinide hissetmezsin. Kendinden çok büyük erkeklerle takılan kişiler kılıf uydurmasın