Babasından hiç babalık görmeyen, hep yalnız başına büyüyen birinden bahsediyorum. Düşünceleriniz neler?

Babasından hiç babalık görmeyen, hep yalnız başına büyüyen birinden bahsediyorum. Düşünceleriniz neler?

biraz karşısındakine bağımlı olma ihtimali var.. yanlış şeyleri sevgi zannetme ihtimali var.. vazgeçememe, kendini önemsemek yerine onu ön plana hayatının merkezine koyma ihtimali var.. çok yoğun yoğun duygularla sevme ihtimali var.. (bu kimine ilaç kimine zehir gelir karşı taraf için...) birilerine ilaç olmak için çabalama ihtimali var.. olgun yaşta insanlardan hoşlandığını sanma ihtimali var.. şimdilik aklıma gelenler
Hayır ya bu soru beni biraz etkiledi. Baba sevgisi çok gördüm ama sevgiden çok kavga ederek geçti sürekli savaş halinde olduğumuz için yeterli sevgiyi alamadım. Ne öğrendiysem ilişkiye onu yansıttım çok şükür bunun farkına vardım çünkü güvensiz, kaygılı ve sürekli sorun çıkaran birisi ile ilişki yaşamak ölüm gibi o yüzden kendinizdeki hataları bulup düzeltmeye çalışın.
Yaşamadığım bir acının üzerine bir şey söylemem doğru değil fakat okuduğum ve gördüğüm şeylerde babası tarafından sevilmemiş insanlar hep aynı insanları seçiyorlar.
Yeminle var böyle bir tanıdığım kız gerçekten erkek düşmanı abi her erkeğe yazıyor sosyal medya dan bir de çok şımarık kendisi çok beğeniyor kendini ünlü falan sanıyor psikolojisi gerçekten bozuk benim sevgilimdi kendisi ortak kararla ayrıldık zarar veriyorduk bir birimize sürekli çünkü gidip elin erkeklerini eklerdi sevgili gibi konuşurdu bana göre de değil zaten erkek hastası budalanın tekiydi
Cevap
20Cevap
Farklı kişiler aynı olaylarda farklı tepkiler gösterirler.
Baba sevgisi görmeyen kadınlarda da durum böyle.
Bunun etkisi ile sevgiye ve ilgiye olan açlığı ile bir erkeğe çok fazla bağlanabilir, onun için elinden geleni hatta fazlasını yapabilir ilgi ve sevgisini kazanmak hatta kaybetmemek için. Bu erkek için iyidir ama düzgünnbir erkek değilse bunu kullanır.
Ya da bu sevgisizlik ve ilgisizlikle daha güçlenmiş halde, ayakları yere daha sağlam basan, kimseye eyvallahı olmayan bir şekilde de olabilir. Bu daha idealdir aslında. Hem kötü bir erkekten korur, hem de fazlasıyla ilgi çekici olur. Birlokte yol yürümek keyiflidir.
Yani aslında her şekilde ilişkide + olur asıl böyle bir kadınla birlikte olacak erkeğin yaklaşımı önemli.
Ben bunu çok net gözlemledim, birincisi bu tür kızlar erkeklerden gelen en ufak inceliklerde bile hemen abayı yakıp sımsıkı sarılıyolar sevdiklerine, kaldıki kız ergenlik dönemindeyse bolca yanlış karar verip hatalar silsilesiyle hayatını kaydırabilir. Eğer bir erkek böyle bir kızı seviyosa naif olması lazım, hayatın en büyük gerçeklerinden biriside her insanın sevgiye muhtaç olmasıdır ama bu durum kızlara daha farklı ve derin yansır. Dediğim gibi mesele karşınıza oturtup şans verdiğiniz erkeğin olgunluğuna bağlı. Öteki türlü o kız dağılır ve bunun eksikliğini her zaman hisseder.
Merhabalar baba sevgisi görmeyen kızlar ilişki yaşamakta zorlanırlar karşı cinse mesafeli yaklaşırlar onları kandırmak çok kolaydır ve kendinden büyük erkeklere aşık olurlar ve o erkeklerden baba sevgisi beklerler aslında bu durum erkekler içinde geçerli onlarda büyük kadınlara aşık olurlar bu durumun önüne geçmek istiyorsak eğer herkes çocuğuna eşit derecede sevgi ve ilgi göstermesi gerekir.
Arzum Onan geldi aklıma şimdi, Arzum Onan babasına her zaman "siz"diye hitap edermiş, babasına hiç sarılmamış, mesafe varmış aralarında ama bu konuda pişmanlığı var, babasına "seni çok seviyorum"diyip sarılmadığı için pişmanlık yaşamış ama eşiyle olan ilişkisinde öyle mutlu ki. Ben Arzum Onan ve Mehmet Aslantuğ'u örnek çift olarak görüyorum.
Baba bir kız çocuğunun hayatında tanıdığı ilk erkektir. Gerçek ve karşılıksız sevgiyi tatması, öğrenmesi gereken yerdir. Ondan sevgi göremediği zaman bu kızlar hayatına giren erkekleri düzgün seçemezler. Ufacık bir ilgi, iltifat, sahiplenici bir tavırı gözlerinde büyütürler. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyen adamlara kör kütük aşık oluverirler, bağlanırlar. Genelde yaşça büyük erkeklere daha cok ilgi duyarlar
@KKEDY ne yazık ki bende bunları tecrübe ettiğim için biliyorum
Baba sevgisi ve babayla olan ilişki başka sevgili ile ilişki başka, ayrıca kimini bu durum çok etkiliyor kimini pek etkilemiyor ama genel olarak duygusal bir boşlukları olur diye düşünüyorum, sevgi, ilgi ve korunma duyguları diğer kızlara göre daha yüksektir
Genelde şıpsevdi olurlar, çabuk bağlanırlar. Bu bence üzücü bir durum.. çünkü sevgiyi hep başkasında ararlar. Ki hayatlarına aldıkları adamdan da, baba sevgisi görmek isterler. Baba figürü olarak görmek isterler..
Ben de babam dan baba sevgisi görmedim.
Ben annemle yaşadım.
Baba sevgisini kimseden görmedim. Zamanla insan buna alışıyor.
Baba sevgisi görmeyen birisi ilişkide çok hassas olur genelde.
Kekolarla sevgili oluyorlar. Sonra öldürülüyorlar. Çünkü sevgiye muhtaçlar. Ne isterlerse yaptırabilirsin onlara. Sevginin ne demek olduğunu bilmiyorlar. Sanıyor ki onun isteklerini yaparsa daha çok sever.
Maalesef sadece maaştan maaşa konuşuyoruz kendi ağzıyla bana babana bile güvenme dedi doğduğum da bile annemin yanına gitmeyip kahveye giden insandan bir şey beklemiyorum...
Baba sevgisi farklı erkek olarak birini sevmek ayrı bir bağlantı yok. Gayet iyi ilişki yürütebilirler
Bırakmak istemem onu ne bileyim beni seven kişinin bir baba gibi sevmesini sahiplenmesi isterim tabii baba ne bilmiyorum ama neyse
Daha sevgi dolu, babacan tavırlı insanlarla ilişki kuruyor hatta kendilerinden çok daha büyük erkeklerden hoşlaniyor olabilirler. Ama bunlar birer varsayımdan öteye gitmez. Babasız büyümek her insanda farklı etkiler yaratır.
Genelde yaşça büyük erkeklere ilgi duyuyorlar çünkü baba olarak görüyorlar aslında, o korumayı sıcaklığı arıyorlar.
Kötü sadece o karşıdaki kişiye bağlı olurlar..
Erkekte fazla görev düşüyor, umarım öyle kızlar musmutlu olur kendi prensiyle.
İlk seviyorum diyene gerçekten sevdiklerine inanırlar onları kaybetmemek için onların yaptığı herşeye boyun eğerek ilişkilerine devam ederler
Şiddetle kaçılması gereken kişilerdir, ilişkiye gireceksen de kısa dönem yalnızca. Uzun dönemde kan kustururlar.
Babalarından göremedikleri o sevgiyi, tanıştıkları her adamın gözlerinde ararlar
Babam beni çok seviyor ama ben yine de bahsedilen çoğu şeyi kapsıyorum
Zor bir durum. Haddinden fazla güvensiz ve sevgiye aç oluyorlar... Doğru mu bildim?
Duygusal boşlukta olurlar ve ilgiye, sevgiye aç olurlar.
önemli olan sevdiğinden sevgi görmek bence babayla alakası yoktur diye düşünüyorum. seversen ve sevilirsen duyguların davranışların değişir zaten kendiliğinden bence böyle.
Sağlam bir aileden gelmeyen insan tutarlı biri olmaz ve ilişkide güven vermez
Ne yazıkki çok büyük yanlışlar yapıyor baya inceledim
Erken yaşta evlenir ve sürekli karşıdan sevgi ister bulamayınca ki bu ihtimal şimdilerde yüksek psikolojisi bozulur
Sevgi açlığını hep erkekten gidermeye çalışır ve çok verici olur
Baba sevgisi görmek zorunda mısın koca sevgisi yeter sana gel bana
Bu durum kişiden kişiye değisebiliyor
Kocalarında o sevgiyi arıyorlar
Belli olmaz. Çok sevgi dolu da olabilir
İtaatkar olurlar. Severim öyle kızları
Saf gibi hemen güvenirler.
Ben Anne sevgisi görmedim
Bu benim 🥹
Berbat hatalar
Hep yanlış insanlarla karşılaşır güvenir
Herkesi böyle genelleyemeyiz yobazlık etmeyin