Oyunu kuralına göre oynar mısınız?

Gelin size örnek bir oyundan bahsedeyim.

Zamanın birinde bir çocuğu kız beğenir uzun süre takip eder. Kendisini fark ettirmek için değişik taktikler dener. Daha sonra o kızı fark eder konuşmaya başlarlar. Kız ile iyi anlaşırlar sohbet ve muhabbetleri ilerler ancak kızın geçmişte yaşamış olduğu bazı durumlar mevcuttur. Kız bu yüzden biraz zaman ister. Çocuk ise bu durumu anlayışla kabul eder. Onu bekleyeceğini söyler. Daha sonra kız birkaç gün sonra çocuğa tekrar geri gelir. Kızın istemiş olduğu o birkaç gün kıza iyi gelmiş kız kendisini daha iyi hissediyordur. Sonra kız çocuğa artık gerçekten senin olmak istiyorum der ve çocuk ile olur. Bunu herkese ilan eder. Çocuk çok mutlu heyecanlı uzun bir aranın ardından. Ancak iki gün sonra kız kayıp olur. Geri geldiğinde ise çocuğa karşı kin ve nefret besler içindeki değişim farklıdır. Kızın iki dostu vardır birisi ilgili ama ilgisiz diğeri ise merhametli mi merhametli. Çocuk aşkından gözü dönmüş bir şekilde bu ikisinden yardım ister. Ama sonuç sadece sabırdan yanadır. Şimdi anlatmış olduğum bu hikâye var ya. Daha önce bu çocuğun başına gelmiş bu kızı tanımadan önce. Benzer bir hikâye üzerinden intikam alınmaz demiş çocuk. Bunu fark etmiş ve demiş ki. Ey Rabbim sana şükürler olsun. Ben ne iyilik ettim ki sen bana bu gerçek hâlini gösterdin demiş. Ve çocuk ayağa kalkıp demiş ki. BEN BU OYUNU OYNARIM.

Peki siz bu oyunu oynar mısınız?

Bazen yapacağınız bir hamle aslında sizin son hamlenizi belirler. Bir adım atmadan önce çok kez düşünün derim.

#KişilikveKarakter

Güncellemeler
3 ay
S. s