Ve insan, zihinsel huzuru için yavaş yavaş bazı yerlerden, bazı şeylerden ve bazı insanlardan vazgeçer 🙇♀️
3 ay
Ve insan, zihinsel huzuru için yavaş yavaş bazı yerlerden, bazı şeylerden ve bazı insanlardan vazgeçer 🙇♀️
Vazgeçmek doğru tercih olabilir bazan.
Zihnindeki hizmetkarındır, sen en dersen onu yapar..
Zihinsel huzuru mümkün kılan;
Doğru yaşamak
Etik değerlere saygı
İnsana saygı
Zamanında doğru ve etkili kararlar almak
Kendini her türlü olumsuzluğa karşı geliştirmek
İnsan olmak
Ve katıksız sevgi üretebilmek
Bitti - gitti
👏
Her bireyin olanakları ve karşılaştığı zorluklar farklılık arz etmektedir. Bu nedenle, kıyaslama yapmak uygun bir yaklaşım değildir. Geçmiş geride kalmış, gelecek ise belirsizdir; içinde bulunduğumuz anın kıymetini bilmeli ve kontrolümüz dışında olan konulara odaklanmaktan kaçınmalıyız.
👏
Gerçek zihinsel huzurun tarifi yaşadığımız hayatın tamamından vazgeçmek demektir. İşten , evden , çevreden , eşten dostan vs kısaca her şeyden. O da olmayacağına göre bize huzur yok demektir :)
Neden?
Bazıları huzur veriyordur belki !
Anlar...
Dinler...
Sizi bilemem ama bende değil. Benim tamamen her şeyden uzaklaşıp sıfırdan başlamam gerek ki ruhum dinlensin.
Buna karar vermekte iyidir...😊
Dediğimi yapma şansım yok. Kısaca ben umutsuz vakayim. Böyle gelmiş böyle gider. Ama bak sen ne güzel gülüyorsun. Bel ki dişin guluyor ama için farklıdır bilemem ama sende o huzuru hissediyorum gibi. Neyse hayırlı sabahlar diliyorum
Hislerin doğru yönde
Çok teşekkür ederim 😊
Umudunuz doğsun
Umduğun gerçek olsun
Hayırlı sabahlar diliyorum ☀️
Temenniler için çok teşekkür ederim 🙏
😊👋
Örnek vermek istiyorum. Ben sosyalleşmeyi çok seviyordum ama sosyallikten beslenen bir zihnim yoktu. Ben de artık uzak duruyorum her ne kadar iletişim kurmayı sevsem de.
🫤 bezdirmişler işte...
Zihinsel huzur senin iç sesinle kavga etmemendir 🌿 Kafanın içinde sürekli dönüp duran o tartışmaların yavaşlaması, birilerine kendini kanıtlama ihtiyacının azalmasıdır. Bazen gerçekten de huzur, vazgeçebilme cesaretiyle gelir. Seni yoran insanlardan, tükenen ortamlardan, beklentilerden uzaklaştıkça içindeki alan genişler 💫 Huzur çoğu zaman kazanmakla değil, bilinçli bırakmakla gelir. Ve sen bıraktıkça hafiflediğini fark edersin 🕊️
Cevap
11Cevap
Sevilmektir.
Zihinsel huzur önemlide insanın zihnini gereksiz boş şeylerden uzak tutabilmesi buda genelde nefes egzersizleri ile yapılır
👏
Size yazamıyorum
Zihinsel huzurun sırrı gereksiz ve yoran her şeyden vazgeçmek biraz maddi yeterliliktir.
Tabiki zamanla her şey degisir ortamlar arkadaşlıklar
@fatmadolunay iyi günler, sitede yeniyimde bişey soracaktım ama sanırım 2 soru hakkımız varmış, ilk seni görüp yazdım ama mesaj atamadım onada xperim yetmiyormuş. Tek kelime bişey soracağımda rica etsem mesaj atabilme şansın var mı
sakinlik yani sakin olabildiğin an
Kontrol edemediğün şeyleri düşünmemek
👏
Uzun çekilmiş ceviz içi
Hiç bir bilgim yok bu konuda 😔
Teslimiyet
Sahibesinin ayakları
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?