Hepimiz huzuru ararız. Huzur bulmak istediğimizi söyleriz. Peki ama huzur nedir? Küçük bir çocuğun yüzündeki gülümseme mi? Yoksa sevgilinin kollarında hissedilen sıcaklık mı? Yaratıcıya sığınıp onun varlığına kendini bırakmak olabilir mi? Bir parçacık çikolata ya da insanların ve sorunların ulaşmadığı uzak topraklarda sakin geçirilen bir gün mü .... .
- Siz nasıl tanımlarsınız huzuru? - Hiç huzurlu olduğunuzu hissettiniz mi? huzur ne demekKonuya uygun bir şarkı ;
Sizin beğendiğiniz ve size huzur veren şarkıları paylaşırsanız memnun olurum ...
Huzur kimine göre camilerde, kimine göre tiyatro, konser veya sinema salonlarında. İçsel huzur farklı, toplumsal huzur farklı tabii. Bireysel olarak kalp huzurunu temin etmek çok kolaydır, fakat toplumsal huzuru sağlamak çok zordur. Vicdanlara hükmetmek için vicdanları kontrol etmek gerekir. Bu kontrol insanlara mahsus kılınmamış, yaratan zât kendine mahsus bir özellik olarak saklamıştır. Yani şöyle ki, babası vefat ettiği için çok üzülen birine çikolata verseniz mutlu olmayacaktır. Veya diğer huzur bozucu olaylar, yaşanmışlıklar için de böyle basit örnekler yapılabilir, ve kavram karmaşasına neden olan kelimelerin yanlış yerlerde kullanılmamasıyla gerçek huzura giden yol bulunabilir, ve huzura erişmek mümkün olur.
huzur nedir
Huzur Ne Demek?
Huzur aslında kalbin tatmin olması demektir. Bu tatmin, dinsel öğretiye göre ancak onu yaratanı anmak ile mümkündür. Yaratanı anmak ise ibadetle mümkündür. İbadetsiz bir kalbin gerçek huzura erişmesi mümkün değildir. Dünyanın en meşhur şarkıcısı, aktörü, zengin işadamı dahi bu huzursuzluktan dolayı hayatını intiharla noktalıyor. İbadetsiz bir kalbin tutunacağı manevi bir dalı, maveni bir iletişim kablosu olmadığı için boşluğa düşecek, ve gerçek olanı bulamayacaktır.
Aradığım huzuru dine bağlanarak, ibadet ederek, dini kitapları okuyarak buldum. Yani kalbime huzur verecek olana, kalbimi yaratmış olan gerçek sahibine itaat ederek sağladım. Bütün samimiyetimle söylerim, hayatım pahasına inandığım bir gerçek şu ki; Sabah namazını kıldıktan sonra kalbime gelen huzuru anlatamıyorum.
Allah sünnetine, düzeninin yasalarına uygun olarak, iradesinin tecellisine tâbi, akıllı ve sorumlu varlıkların hak yoldan uzaklaşmasına, dalâleti tercihine özgürlük tanır, kendisine gönül vereni, boyun eğeni de doğru yola iletir. Bunlar, iman edenler ve gönülleri Allah'ın zikriyle sükûnete erenlerdir. Bilesiniz ki, kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur. (Rad 27-28)
doğarken bünyemizde var olan yaşadıkça kaybedip ömrümüz boyunca aradığımız. kimi zaman bir mekanda bir insanda geçici olarak bulabildiğimiz. oysa içimizdedir asıl huzur. hiçbir insanın avcundaki çizgileri tetris şekilleri gibi düzenli buluşturamazsınız kendi çizgilerinizle. boşuna denmemiş insanda önce "iç huzuru" olmalı diye. yanında en çok huzur bulduğum insan benim. benim yanımda en çok huzur bulansa kendim. huzursuz insanların tek sorunudur aramaya yanlış yerden başlamak..
Ben daha çok sizi huzura erdiren noktaları sormak istemiştim. Siz iç huzurdan bahsetmişsiniz. Söylediklerinize katılıyorum ama sormak istediğim farklı bir şeydi.
Yaylada olmak istiyorum bulutlar güneş dağlar öyle güzel geliyor ki orda. Hem zaman durmuş gibi. Sessizlik. Acelen yok yapacak bir işin yok. bir pencereyi açıyorum öyle güzel esiyor ki sonra güzel de manzara var. Şanslıysam bir nine koyunları otlatıyor. Gerçekten yaşamak güzel diyorum.
belki birileri kızacak ama şimdi ne düşünüyorsam onu demek istiyorum. Tanrıda kaybolmak bir olmak onu hissetmek güzel olsa huzurlu olsa bile ben bir adamla bir olmayı daha üstün tutuyorum. Çünkü adam gerçek yanımda hayal değil ve sevgisini görebilirim. şunun bana hissettirdiklerini anlatmamın imkanı yok nasıl güzel bir sey bu. Tanrı o ağır yalnızlığından dolayı mı aşkı yarattı acaba. Ve son sözüm aleksi zorbadan. "Tanrı senin yolunda gitmiş olsaydı, Noel falan olmazdı! Kilise yerine Meryem'e gitmeyi tercih etti ve sonuçta İsa dünyaya geldi. Bu tarafa doğru yürüdü! buradaki Meryem'de, bu dul işte!"
Siz olumsuzlukların olmaması üzerinden anlatmışsınız. Peki bu yeterli mi gerçekten? Huzur dediğiniz de olumsuzlukların ortadan kalkması mı yoksa ekstra güzellikler oluşması gerek? Ben daha çok sizi huzura taşıyan o fark yaratan nokta (ları) sormak istemiştim...
Şarkı gerçekten çok güzel değil mi... İsterseniz siz de size huzur veren şarkılardan paylaşabilirsiniz.
güzel şeylerin olacacağına inancımı kaybedeli çççook uzun zaman oldu doktor o yüzden olumsuzluklar bitsin yeter ben huzurlu olurum diyorum ben uyurken iyiyim kendi dünyamdayken iyiyim o noktalar onlar...
Bu dünyada her şeyi kaybedebiliriz; Para... Şöhret... Kariyer... Sevdiklerimiz... Ama bir şey var ki onu en sona saklarız. Ona UMUT diyoruz. Umudumuzu kaybettiğimiz an yolun sonu gelmiştir. Umarım siz umudunuzu kaybetmezsiniz...
Bu şarkıyı çok severim. Size de ilham vermesini dilerim ;
Müziği ilgiyle dinliyorum. İçimde bir şeyleri kıpırdattığını ruhuma dokunduğunu belirtmem gerekir. Güzel paylaşım. Teşekkür ederim...
Fakat siz de 3nokta gibi olumsuzluklardan kurtulmayı huzur olarak tanımlıyorsunuz. Ben olumlu sebepleri sormak istemiştim. Kısmen kahve, biraz da yağmur ve güzel bir müzik. Bundan daha fazlası olamaz mı?
Rica ederim... Tabii ki kahveden ve yagmurdan fazlasi var. Hayattan alacagim sadece olumsuzluklarin olmamasi degil fazlasini istiyor ve bunun icin ugrasiyorum. Yasadigim her seyde durumu nasil lehime ceviririm düsüncesindeyim.
yağmur yağmalı inceden ben bütün tembelliğimle koltuğa kurulup çayımı yudumlarken zil çalmamalı , telefon aramaları olmamalı kafamda ve bir yerlere yetişme telaşı...
En İyi Cevaplar