Günaydın. İğneyi kendine hiç batırmayanlar…😉 Acaba yeterince iyi misiniz ya da siz de kötü müsünüz? “Ben iyiyim” diyen insanda bile kötü insan belirtileri görebiliyoruz. Kendinizi ne kadar sorguluyorsunuz: İyi bir insan mıyım? diye. Peki gerçekten iyi bir insan olmak için çabalıyor musunuz, yoksa sadece iyi insan gibi görünmeye mi çalışıyorsunuz? İyi insan olmak çok mu zor? İyi ve kötü… Bunlar birbirine zıt ama birbirini tamamlayan kavramlar. İkisini aynı anda mı sormalıydım yoksa ayrı ayrı mı bilmiyorum ama galiba aynı anda sormalıyım. Her neyse… Bu bir yeme içme sorusu değil. Bu bir kişilik karakter sorusu. İki kelimeyle cevap vermeyin, biraz düşünün lütfen. Not: Soruma soruyla gelmeyin. Bu benim sorum. 🙂🌼✨
O zaman Hayati İnanç’ın geçen gün katıldığım ve not ettiğim şu dörtlüğünden bir söz söyleyeyim. Söz ona ait değil ama ondan duydum. İmkan buldukça herkese tavsiye ederim katılmaları için. Güzel divan edebiyatçısıdır. 25/26 yaşımdan sonra keşfettim kendisini. Ne çok iyyim ne çok kötüyüm tam ortadayım.
İnsan dedikleri ne melek ne şeytan-ı pelit, İçinde taşır hem nuru hem zulmeti sedit. Kötü olan korkudan saklanır, iyilikten kaçar, İyi olan severek eğilir, çünkü vicdan bilir necatı.
Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Kendimi tamamen iyi ya da tamamen kötü biri olarak görmüyorum. Her insan gibi iyi taraflarım da var, hatalarım da. Elimden geldiğince doğru ve adil olmaya çalışıyorum ama sonuçta insanız, bazen yanlış yapabiliyoruz. Önemli olan o yanlışları fark edip kendini düzeltmeye çalışmak.
İyilik ve kötülük bazı şeylere göre değişenbiliyor. Benim için kötü olan bir davranış başkası için normal olabiliyor. İyilik hep iyiliktir ama ben iiliğide bir şey için yapılmasınıda iyilik olarak düşünmüyorum. Bence her insanda ikiside var. Düşğnceler ve şartlar bunu hangisinin ortaya çıkması gerektiğini belirler
Bana yapılan hataların nezaketen özürünü kabul edecek kadar iyi ama kırıldığı yerden kırılmasını isteyecek kadar kötüyüm. Canavarla savaşan kişi dikkat etmelidir ki, kendisi de canavara dönüşmesin;çünkü uzun süre uçuruma bakarsan uçurum da sana bakar.
Günaydın 🌸 Sorunun tonu düşündürücü ve hafif meydan okuyan, hoşuma gitti. Sen aslında şunu diyorsun: İnsan ne kadar dürüst kendine karşı? İyi olmak bence kusursuz olmak değil, kendi karanlığını fark edip onu yönetebilmek 🌿 İçinde kıskançlık da var, öfke de, şefkat de. Mesele hangisini beslediğin. Gerçekten iyi olmaya çalışan insan zaten kendini sorgular. Görünmek için iyilik yapan ise yalnızca alkış kovalar ✨ Sen kendini dürüstçe yokluyorsan, çaban zaten seni çoğundan bir adım öne taşır 💛
İnsanların beni nasıl gördüğü çoğu zaman onların beklentilerine bağlı. Eğer çıkarcı ya da iki yüzlü insanların istediğini yaparsam onlara göre “iyi” olurum; yapmazsam “kötü” olurum. Ama ben kendimi başkalarının çıkarlarına göre değil, kendi vicdanıma göre değerlendiririm. Herkesi memnun etmek mümkün değil. Önemli olan dürüst kalmak, doğru bildiğini yapabilmek ve aynaya baktığında kendinle barışık olabilmek. Ben de kendimi bu yüzden iyi biri olarak görüyorum.
Ben iyi biri olmaya çalışıyorum. Tanıdığım kişiler hep iyi biri olduğumu söylüyor ama biliyirum ki bu hep işlerine yaradığım ya da duymak istediği şeyleri söylediğim için oluyor eğer ki hatalarını ya da yanlışlarını söylersem bu sefer kötüsün diyorlar yani kişinin içinde hepsi başkası iyi ve ya kötüsün demekle iyi ya da kötü olmazsın...
Bana kötülük yapana iyilikle karşılık vermem iyilik yapana da kötülükle karşılık vermem yani kişiye göre değişen bişey iyiyimde diyemem kötüyümde, ki iyi gibi olmak gibi bir kaidem de yok insanlar bu kadar kötüyken... Son olarak birisinin beni görüş biçimi benim kimliğim değildir adamına göre muamele.
Kişiye göreyim diyelim.. Artık çok temkinli seçiciyim.. kötülük adilik yapana iyi değilim.. İyi insana denk gelmedim ama olurda bulursam onada İyi birisiyim.
İyiliğimi de kötülüğümü de en iyi tanıyanlar bilir. Ben elimden geldiğince iyi olmaya çalışan biriyim.. Neticede kötü olmak kolay ama iyi insan olarak kalmak zordur
Herkese yetişmeye çalışırken kendine yetişemeyen ben
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
3 ay
Olabildiğince iyi bir insanım bu bir. İnsanlara iyilik yaramıyor bu iki. İnsanlar maalesef vefasız , nankör ve bu durumu fazlasıyla suistimal ediyor bu da üç.
Kişiye göre değişiyor iyiliğim de kötülüğümde nabza göre şerbet veriyorum bana nasıl gelirseler bende onlara öyle davranırım 🥳 gerekirse ebu cehil gerekirse de bi melek kadar iyiyimdir 🥳