Sitede herkes işe gidiyor mu? Sanki herkes sitede sürekli. Ama parada bir yerden geliyor demek ki. Ben de üniversite mezunuyum kalkıp hala hayatıma bir düzen vermedim.
3 ay
Sitede herkes işe gidiyor mu? Sanki herkes sitede sürekli. Ama parada bir yerden geliyor demek ki. Ben de üniversite mezunuyum kalkıp hala hayatıma bir düzen vermedim.
İş beğenme lüksüm ne yazık ki yok Basit bir iş olsa da bir yerden başlamak lazım yoksa hayatı kaçırırsın. Çalışırken istediğin işi aramak daha avantajlı olur. Düzen kurarsın ama oturarak değil
Evet öyle ya ben çalışkan biriyim zaten. Fazla sorgulamak iyi gelmedi bana
Çalışkanlığını göster bence Sorgulamaktan vazgeç Düşünmeye gerek yok
En doğrusu. Senin işin var mi
Var üniversite mezunu olmayanlar la çalışıyorum ama çalışmama lüksüm yok
Bu düşündüğün şey aslında kıyas tuzağına düştüğünü gösteriyor 🌿 Sosyal medyada herkes üretken, düzenli ve kazanıyor gibi görünür ama kimse boşluklarını, kararsızlığını paylaşmaz. Sen sadece kendi iç sürecini yaşıyorsun. Üniversite mezunu olman otomatik düzen getirmiyor; düzen, psikolojik hazır oluşla gelir 💭 Kendini eksik değil, geçiş aşamasında gör. Hayat maraton, sen şu an hızını ayarlıyorsun ⏳✨
Cevap
5Cevap
Bende aynıyım sürekli yalnızım. Para yok düzen yok. Saygı görmüyorsun kimseden vs vs
Sen de bul bir iş
Ya gidiyorsun başvuru yapıyorsun adam yerine koymuyorlar. 2 üniversite mezunuyum tecrübe yok diyorlar gönderiyorlar. Ben buna ne yapayım şimdi ama
Ne mezunusun iki üniversite. Bir yerden tecrübe edincen. Sen iyi bir izlenim mi vermiyon acaba yoksa herkes en kötü yerden başlayip yükseliyor. Bir kere bende mülakata gittim bilgisayar eksikigim vardi bir de son zamanlarda yaşadiklarimdan heyecanliydim ki normalde hiç heyecan yapmam.
İşletme yönetimi ve kamu yönetimi. Benim gibi adam nasıl işssiz başarısız oluyor aklım almıyor. Nerde yanlış yaptım düşünüyorum bulamıyorum. Hani tembel işe yaramaz biri olsam kabullenicem. Ama azimli hırslı kararlı biriyimdir.
Kendini iyi yansıtmıyor musun acaba hani göstermek ben ögrenmeye acigim gibisinden. Kendini iyi satmak lazım afedersin.
Devlette atan kpss kamu yönetimi halk ne bileyim devlet dairesi masa başı iş olur
Tutuk biri değilim. Kendimi güzel ifade ediyorum ama işte maalesef "biz tecrübesiz olduğunuz için sıcak bakmıyoruz deyip teşekkür edip gönderiyorlar." Kpss ye girip girip duyuyorum oda olmuyor. Var bir şanssızlık. Senin gibi bende sitede yaşıyorum. Evden dışarı çıkamıyorum işssizim diye. Karşılaştığım insanlar bunun kalbi kırılır mı diye hiç çekinmeden laf vuruyorlar.
Ya çık gitsin ben hep evde değilim ki onlara ne senin işsizliginden çok takmişlarsa seni işe soksunlar. Sen 31 yaşinda elimi takıyon kafana.
Evde insan daha çok bunaliyor şimdi bile bunaldim. İş lazim yoksa bile hava alcan.
Ya çıkıyorsun bir sürü soru soruyorlar. Sinir oluyorum. Sanki kendileri neyi başarmışsa. Ben en azından okudum. Müptezel olmadım. Dediğin de haklılık payın var. Evde duvarlar üstüne üstüne geliyor. Bir de çok aşırı derecede yalnızım. Kafeye bile tek gidip oturuyorum arada sinemaya tek gidiyorum. Kitap okuyorum ha bire yalnızlığı unutmak için. Üniversiteden sonra kimsede arayıp sormuyor nasıl sosyalleşmekte kalmadı.
Yalnizlik en güzeli insanlar zaten yılan gibi. Bence sen benim de öyoe iyi kötü bir işe bak. Kafanda yeteneklerini düşün illa okudugun bölüm olmasin. Bu kafa iş olmayinca boşalmiyor. Benimki de mallığımdan zaten yoksa bir yerde işim olmaliydi çoktan benim.
Sorsunlar cevap verme at başindan sane ne senin işsizliginden. Herkes işine baksin ver cevabi geç.
İşte senin gibi adam yerine koyup ne yaşadığımı ne halde olduğumu kimse sormadı. Bak sen sordun paylaştım. Kpssye yeniden hazırlanıyorum şimdi umarım bu sefer olur. Harbi karakter sahibi kızmışsın. Sende hırslısın azimlisin benim gibi belli. Çünkü aşağı yukarı aynı gemideyiz seninle ve anlıyorsun beni. Kilo problemide var üniversiteyi bitinirince 85 kiloydum şimdi 130'u geçtim evde dura dura. Ahh ahh eski beni çok özledim.
Senle ortak noktamız eski ben. Bende kilo aldım depresyon geçirdim. Sonra geçti 50 kilodan 70 kilo oldum. Ben de aynı sorunlar var. Yalnız ben 1 yılımı boş yere çöpe attım tembellik edip. İnşallah kpss olur. Benim de hazırlanmam lazımdı. Sen eve kapatma kendini yürü. Ev insana kilo yapıyor kafa dağılımiyor kışın hele daha zor. En güzeli bir iş iyi kötü. İş hayatı para sosyallık düzen kafan dağılıyor birçok şey getiriyor. Ben kendim yanlış yaptım. Ben de mesela depresyondan sonra çalişmayınca kafam iyiydi kötü oldum. Yaz gelsin düzen şart bu hayatın evde sonu yok birde ben çok basarli biriydim kendimi acincak duruma duşüruyorum.
Yinede pes etmiyoruz. Sorunlardan kaçayıp üstüne gidiyoruz. Güçlüyüz aslında. Tabi ki herkesin yaşadığı sorun kendine göre ağır. Belki bizim yaşadıklarımızı zayıf biri yaşasa intihar eder. Lakin bu çözüm değil kaçış. Depresyona girmene ne sebep oldu orası elbette sana ait ama güçlü birisin ki çıkmayı başarmışsın.
Acınacak durumda değilsin mücadele ediyorsun. İllaki bir gün planın ne ise gerçekleştireceksin
Tam dememişim ben de eski hallerimi deli gibi özlüyorum. Eski fotoğraflarıma bakıyorum. Hem zayıftım gözlük kullanmıyordum. Şimdi gözlüklüyüm. Ben bir yıl oldu depresyondan çıkalı. Evet bayağı güçlüyüm. kendim heba ettim bir yılımı. Her şeyi boşverdim. Oysaki Allah büyük acılardan kurtardı. İş şart düzenli hayat getiriyor. Iyi kötü bir iş bulup kilo verip mesleğimi yapıcam. Ya da yeteneklerime yönelik iyi yemek yapıyorum. Sen de kilonu vermek için bir iş bul bu hayatın sonu yok ikimiz içinde diyorum.
Ya işte planları gerçekleştirmek için sağlam bi psikoloji gerekli. İnsanın sinirleri bozukken uğraşası gelmiyor bir şeylerle. Aslında ben böyle biri değilim. Sonradan böyle oldum. Yoksa çok sosyal renkli karakterim vardı eğlenceli biriydim. Gel gör ki şuanda böyle oldum. Aynı kral kaybederse dizisinindeki kenan baran kaderi desem daha doğru olur. Popüler biriydim çevremde sonra pandemi girdi vs eve kapalı kaldım iyice psikolojim bozuldu. Psikologada gittim. Oda sallamadı beni.
Neyse ya buradan böyle anlatıncada çözülmüyor zaten. Sosyal medyadan tanıştığım biri mi kurtaracak sanki beni böyle anlatınca.
Psikoloğa bir tekrar görün benim de kafam çok bozuktu. Psikolog düzeltti. Ben kendimi tekrar hasta ettim. Kafa düzgün olmalı zaten önce sağlıklı düşünmeli sonrada gelecek planları yapılmalı. İşte ben kafam düzgünken boşverdigim için başa sardım. İyi psikologlar var. Ben sağlıklı hayat merkezindekine gittim.
Gerçekten işini iyi yapan psikologlar var. Gerekiyorsa özele git ya da devlete bu sağlıklı hayat merkezindeki psikologlara az kişi geliyor çok iyi dinliyorlar 45 dk bir seans.
Çok kurcalama boş ver
Neyi
Niye ki sitede herkes burada hepsini ailesi mi bakiyor acaba sanki hiçbirinde iş güç yok
İş ariyor musun istiyor musun sadece
Benim çoktan bir yerde olmam lazımdı ben cok çalişkan bir kızdım ee bir noktada olmalı. İstiyorum aramam da gerekecek zaten
Bende bulamadım kafayı yiyorum artık
Kurmak istemiyorsundur belkide eringeç olabilirsin
Sonradan oldu normalde çok çalışkanım benim aslında böyle boş mecralarda olmamam lazım ya da işten sonra gircen buraya
Aslında boş bir yer ben üniversiteyden de vardı hesabim bir kere baktım bir soru sormuş çıkmisim o zamanlar kullanmayi da bilmiyordum. Burayı işten sonra öylesine girip bakcan çıkcan.
Neden böyle bıkkınlık var gbi hissettim sende
Kendi kafamdan bıktım işimie gücüme bakmam lazım boş adamlar gibi takılıyorum
Boş adamlar diyerek erkekleri niye ise kattın boş kadınlar da var
Bence sen ölmekte istiyordur şimdi
Dilimizde genelde öyle söyleniyor genel olarak insan anlamında dedim erkek olarak değil cinsiyet yok.
Böyle yazsaydın ozama
Yukarıda ne yazdın ölmek istemiyorum. Sadece yaşarken boş insanlara bakıp kendimi aşirı salmisim. Ben onlar değilim oysaki.
Canlan biraz erkek arkadaş yap ye iç gez çalış
Ailenmi getirdi seni bu yasa biraz öyle gbi hisettim
Erkek arkadaş nasip kısmet ben zor beğeniyorum yaşım doğru degil sitedeki ailem getirmedi böyle rahat gibi göründugume bakma daha bir yıl önce çok ağır seyler yasadim sanırım fazla rahatlık yaramadı bana. Yoksa ailem getirmedi bu yaşa.
Kaç yasindasinki
Zaten gizlisin biraz anlat merak ettim
Özel hayatımi anlatmayı sevmem gizli olmam önemli degil.
Merak etmiştim oysaki
Gerek yok. Anlatmayi sevmem ikincisi sanalda hiç sevmem ulu orta. Gizlilik insanıyım.
Anladım iyi
Ben gitmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?