Belirsizlik bana göre insanı yoran şeyin kendisinden çok, zihnin durmadan ihtimaller üretmesi aslında… Çünkü net bir acıya bile alışabiliyor insan ama “olur mu, olmaz mı?” arasında kalmak insanın içini sessizce tüketiyor.
Ben belirsizliğe tamamen tahammül edebildiğimi söyleyemem açıkçası. Sadece zamanla şunu öğrendim; her şeyin cevabını hemen almak zorunda değiliz. Bazen hayat, sabretmeyi değil kabullenmeyi öğretiyor. En zor yanı da kontrol edemediğin bir şey için kalbinin hâlâ umut etmeye devam etmesi…
İnsan neyi beklediğini bile bilmeyince yoruluyor aslında. O yüzden artık kendime şunu soruyorum Bu belirsizlik bana huzur mu veriyor, yoksa içimi mi daraltıyor? Cevap içimi sıkıyorsa, orada fazla kalmamaya çalışıyorum. Çünkü bazen en büyük netlik, kendi sınırını bilmek
Belirsizliğin en zor yanı, insanın neye tutunacağını bilemediği o pasif bekleyiş halidir. Ben hayatımda belirsizliğe yer bırakmam; ya tam vardır, ya hiç yoktur. Varla yok arasında kalmak bir seçim değil, bir irade zayıflığıdır.
Zihnimde bir şeyi netleştirdiğim an, bedenen ve ruhen oraya odaklanırım. Benim dünyamda bir kişinin belirsizliğe tahammül etmesine gerek kalmaz; çünkü o kaosun içinde ona ne hissettireceğimi, nerede duracağımı ve o yoğunluğu nasıl yöneteceğimi sadece ben belirlerim. Bazen sadece tek bir bakış veya kelimelerin bittiği yerdeki o sarsıcı çekim, zihindeki tüm soruları susturmaya yeter.
Mesele belirsizliğe tahammül etmek değil, o boşluğu doldurabilecek kadar baskın bir gerçeklikle karşılaşma cesaretidir.
Belki de soruyu böyle anlamak istediğim için bu cevabı vermek istedim. 🫤
Kişilik & Karakter konusunda 11,4b cevap paylaştı.
Belirsizlik bence insanı en çok yoran şeylerden biri. Çünkü neyle karşılaşacağını bilmemek, zihni sürekli düşünmeye itiyor. İnsan bazen ihtimallerin içinde kayboluyor. Tahammül etmek için genelde şu düşünce iyi geliyor: Her şeyi kontrol etmek mümkün değil. O yüzden elde olanı yapmak, gerisini zamana bırakmak biraz rahatlatıyor. Belirsizliğin en zor yanı da bu zaten; net bir cevap olmayınca insanın içi bir süre huzursuz kalıyor.
Genellikle sessizce başa çıkıyorum. En zor yanı, ne geleceğini bilememek ve kafamda sürekli senaryolar üretmek. Ama zamanla fark ediyorsun ki, belirsizlik aslında insana esnek olmayı ve kendi içinde bir denge kurmayı öğretiyor. Neden sonuçta, hayatın kendisi de tam olarak kontrol edebileceğimiz bir şey değil.
Belirsizlik insanı en çok yoran şeylerden biri gerçekten… Varla yok arasında kalmak, sanki bir kapı aralığında beklemek gibi 😔 Görseldeki gibi, yol var ama sonu sisli. En zor yanı kontrol duygunu kaybetmiş gibi hissetmen. Sen netlik isteyen birisin ama hayat bazen bilinmezliğin içinden güç çıkarır. Belirsizliğe tahammül, sonucu değil süreci kabullenince biraz hafifler 🌿✨
Belirsizliğin en zor yanı "bekleme odasında" hapsolmuş hissetmek. Net bir hayır bile belirsiz bir belki den daha huzurludur çoğu zaman. Tahammül etmenin tek yolu, sonucun değil sürecin içinde kalmaya çalışmak ama söylemesi yapmasından çok daha zor, haklısın..
farklı konularda karar vermesı zor olmuyor da duygusal olan belırsızlıklerde biraz karmaşık olurum akılla değil duyguyla hareket ettıgım için ya vardır ya yoktur sürümcemede kalır
Tahammül edemiyoruz zaten, beynimiz otomatik pilotta minumuma indiriyor, indiremezse kısa devre. En zor yanı hata yapmamak için direnirken zamanın geçmek bilmemesi.
@Wzero hayırlı günler, sitede yeniyimde sanırım 2 soru hakkımız varmış. İlk seni görüp yazdım ama mesaj atamadım onada xperim yetmiyormuş. Rica etsem mesaj atabilme şansın var mı? Tek kelime bişey soracağımda.