Hiç arkadaşım kalmadı. Olan son arkadaşımı da kaybettim. Beceremiyorum ben arkadaşlık kurmayı tanıdık çok aşırı var günler yine bir şekilde geçiyor. Yalnız dengesizliğim yüzünden lafları düşünmeden tartmadan söylemem yüzünden hiç arkadaşım kalmadı. Bencilim ben asla bencil olmaktan kurtulmak istemiyorum ama yalnız olmaktan da kurtulmak istiyorum. Fatihten başka kimseyi sevmek istemiyorum. Bir tek Fatihle bencil olmadım ben. Yalnız ona. Küstüm arkadaşlarımı geri istiyorum. 😢
Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Bunu yaşayan çok insan var ve insan bazen bunu kabul etmekte zorlanıyor. Yalnızlık gerçekten ağır gelebilir ama burada önemli olan şu; insan hatasını fark edebiliyorsa değişme ihtimali de vardır. Ben böyle bir durumda ilk olarak kendime karşı dürüst olurdum. Düşünmeden söylediğim sözlerin insanları kırabileceğini kabul etmek aslında başlangıçtır. Sonra da kırdığım insanlara samimi bir şekilde yaklaşmak gerekir. Herkes geri dönmeyebilir ama bazı insanlar niyetin gerçek olduğunu hissederse kapıyı tekrar aralayabilir. İnsan tek bir özelliğinden ibaret değildir. Bazen biraz durup kendini tartmak, kelimeleri seçmek ve karşıdakini gerçekten dinlemek ilişkileri yeniden kurmanın yolunu açar. Yalnızlık kalıcı bir kader olmak zorunda değildir.
Şu an yazdıkların çok yalnız ve kırgın bir yerden geliyor, hissediliyor… 😔 Ama bak, sen aslında sorunun farkındasın. Dengesizce konuştuğunu, bencilliğini kabul ediyorsun. Bu farkındalık sandığından daha büyük bir adım. Yalnız kalmak istemiyorsan değişime az da olsa niyet etmen gerekecek. Hem “bencil kalayım” hem “insanlar yanımda olsun” biraz zor bir denklem. Küstüğün arkadaşlara içten bir mesaj atman gururunu incitmez, aksine güç gösterir 💛 Yalnızlık kader değil, sadece şu anki davranış sonuçların.