Bir arkadaşıma üç ay önce 450 bin lira borç vermiştim, sözümona parayı aldıktan bir hafta sonra ödeyecekti. Ben artık sormaya utanır oldum ama o yalan söylemekten utanmıyor.
3 ay
Bir arkadaşıma üç ay önce 450 bin lira borç vermiştim, sözümona parayı aldıktan bir hafta sonra ödeyecekti. Ben artık sormaya utanır oldum ama o yalan söylemekten utanmıyor.
Birine para vereceksem ibanda kesinlikle borç para diye belirtirim. Onu da geçtim unutacağım meblağ dışına çıkmamaya özen gösteririm. Umarım en yakın zamanda öder.
Hiç öyle bir niyetinin olduğunu sezmedim, gerçekten geçtim parasını, bazen kafamı yastığa koyarken kendimi enayi gibi hissetmekten dolayı sinirleniyorum.
Bence her insan hayatında 1 kez de olsa bu duyguyu yaşıyor
İyi niyetli olmak zayıflık değil ama sınır koymadığında insanlar bunu fırsat sanabiliyor 😔 Sen utanıyorsun çünkü vicdanın çalışıyor, o rahat çünkü sorumluluğu ertelemiş. 450 bin lira küçük bir rakam değil, bu noktada sormak ayıp değil hakkın. Net ve sakin bir şekilde ödeme tarihi iste. İyi niyetini koru ama saf kalma; empati başka, kendini kullandırmak başka 💼⚖️
Cevap
4Cevap
Verip kötü olacağına vermeyip kötü ol... Ben bu bu mantıkla yaşıyorum.. Bunu da zor yoldan öğrendik hamdolsun
Belki de en doğrusu bu abiciğim, benim yaptığım büyük canım.
nasıl utanıyorsun? hakkın, emeğin ve iyi niyetin ortada. kimseye suistimal ettirme
Haftada bir yalan söylüyor, gönderiyorum Devrim, para elimde Devrim, getiriyorum nakit olarak Devrim. Her hafta bu yalanı söylüyor, o yüzden utanıyorum.
Yok hayır hesabına geçtim ama hiçbir açıklama yapmadım.
Kendi paranın dilencisi olmak diye buna denir sanırım
Hocam gerçekten ben artık sormaya utanır hale geldim, insanlar nasıl bu kadar yüzsüz olabiliyor, inanılmaz.
Ben de seni anlamıyorum bi insan nasıl arkadasına o kadar para verir
Gelip öyle bir dil döktü ki... Devrim bana inanmanı istiyorum, bir iş için gerekiyor, bir hafta dolmadan getireceğim söz veriyorum dedi. Meğer o andan itibaren yalanlar söylüyormuş.
Allah belasını versin onun dava falan aç muhakkak avukata söyle yazık az para da degil ya
Dava filan uğraşamam ya, böyle yazarak en azından biraz olsun rahatlayabilirim belki. Allah'ından bulsun, yüzsüz herif.
Uğraşmalısın az bir para değil o miktar benim 2 sene birikimim ya mücadele et söyleyim üstüne yatmasına izin verme
Çok dolduğum için böyle yazdım inan ki, biraz daha bekleyeceğim, yoksa kafasını kıracağım, yarım yumrukluk canı var zaten :)
Kır bence de valla hak ediyor
Teşekkür ederim gerçekten, biraz olsun sinirim geçti şu an.
Rica ederim ne demek
Sen fazla iyisin Bu devir için
Ya gerçekten gelip benden isterken de öyle bir mağdur rolündeydi ki anlatamam, acıdım ve inandığım için verdim. Şimdi ise inanılmaz pişkinlikte üç günde bir yalanlar söylüyor.
Dekontta ne yazıyordu.
Hiçbir şey yazmadım kardeşim ya, sadece ihtiyacı olan meblağı gönderdim işte. Açıklama kısmında bir şey yok yani.
Evet cok fazla
Hep iyi niyetlerimizden vuruluyoruz maalesef.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?