Yediğim içtiğim hicbiseyden keyif almıyorum. Eskiden yapmayı sevdiğim şeyler artık bana mutluluk vermiyor. Sanki bosu boşuna yaşıyormuş gibi hissediyorum. Bu dönem nasıl ve ne zaman geçer
3 ay
Bu durumun fazla çok ilerlediğini düşünüyorsan bir uzman desteği al ama daha yeni başlıyorsa sosyalleş gez dolaş kafanı dağıtacak bir şeylerle meşgul ol olumlu düşün melankolik şeyler dinlemekten kaçın..
Çok basit psikoloğa giderek. Ama kısa yoldan taktik vereyim kendine ufkunu geliştirecek bir amaca hizmet edecek hobiler edin. Hobi dediğim zaman aklına sadece bisiklet sürmek kamp yapmak falan gelmesin. Hoşlandığın her şey.
Sevdiğim şeyleri yapmak içimden gelmiyor sorun bu
Ya sorun su dışarı çıkınca arkadaşlarımla vakit gecirirnce mutlu oluyorum. Eve gidince içime huzursuzluk çöküyor
Kafamın içi susmuyor o zaman. İstemsiz sekilde huzursuzluk hissediyorum. Sanki hiçbir yere ait değilmişim boşa yaşıyormuş gibi
Dediğin gibi olabilir
Kendimi o eve de ait hissetmiyorum. İsim olmadığı sürece odadan çıkmıyorum, birisi konfor alanıma müdahale edince geriliyorum.
Dediğini deneyeceğim, umarım işe yarar. Saol tavsiyelerin için
Bu ancak profesyonel birisinin yardımıyla çözülecek bir şey gerçekten bunu. Yaşayan birisi burada yazılanları uygulama ciddiye almaz o. Kadar bitkindir
Haklısın
Yazdıkların ciddi bir tükenmişliği ve içsel yorgunluğu gösteriyor… 22 yaşında bunu hissetmek insanı daha da çaresiz bırakabiliyor, anlıyorum 🌿 Şu an beynin “fazla yüklendim” modunda olabilir. Keyif alamama hali genelde uzun süreli stres, bastırılmış duygular ve kendini ihmal etmekten çıkar.
Bu dönem bir anda geçmez ama doğru destekle hafifler. Uyku düzenine, beslenmene ve küçük rutinlere biraz istikrar katman önemli 🧠✨ En önemlisi, bu hissi tek başına taşımaman. Bir uzmandan destek almak güçsüzlük değil, aksine kontrolü eline alma adımıdır.
Bu his kalıcı değil, ama sen görmezden geldikçe uzayabilir. 🤍
Cevap
7Cevap
amaç bularak
Ayni seyleri yasadigim zamanlar oldu bence çözüm yollarindan bir kaçı
Kendini gelistirmek
Hobi edinmek
Bir is kurmaya veya bir amaca yönelmek
En kritik olani, DİNE YÖNELMEK
Aktif olmaya çalışarak spora gitt yeni insanlarla tanış bi kulübü üye ol başka bir şehir gez imkanın varsa tabi yoksa başka seçenekler de var
Erdoğan gidince veya ülkeden ayrılınca gider.
Erdoğan ölmeden ben ölürüm, kötüye bişey olmaz 😅
Bende de var bu ama yapacak bir şey pek yok zamanla geçer
Yaşayan ölü cehenneme hoş geldin
Hoşbuldum😅
sohbetle sosyalleserek meraba dıyerek
beklerım
+1 aynen
şu an öleceksin deseler hiç üzülmem o derece tükenmişlik var üstümde
Bu ülkede bunu yaşamayan yok bence
Son 1 aydır böyle dışarı belli etmemeye çalışıyorum ama yoruldum artık geçmiyor 🥹
Evet
Geçmez
Uzman desteği almalısın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?