En nefret ettiğim huyum, değer verdiğim insanlara hayır diyemiyorum. Kabul etmem ama sonunda yine evet derken buluyorum kendimi.
3 ay
bence hayır demek çok önemli, insanlara hayır demeyince sonra kendini çok yoruyorsun, ben de aynı şekildeydim ama şimdi biraz daha rahat hayır diyorum mesela
Eskiden zorlanırdım ama artık daha netim. Herkesi memnun etmeye çalıştıkça kendimi yoruyordum. Hayır demek kırmak değil, sınır koymak. Karşımdaki anlayışlıysa zaten sorun etmiyor. Anlamıyorsa da zaten o mesafeyi koymak gerekiyormuş. Kendini korumayı öğrenmek insanı hafifletiyor.
Bu yaşta bunu fark etmen bile büyük bir farkındalık 🌿 Senin “hayır” diyememen aslında değerden değil, kaybetme korkusundan besleniyor olabilir. Birini kırarsam gider mi diye düşünüyorsun ve kendi sınırını geri plana atıyorsun. Ama şunu unutma; sürekli “evet” diyen biri zamanla içten içe yorulur 😌 Küçük şeylerde hayır demeyi dene, ses tonun sakin olsun. Sınır koyman sevgisiz olduğun anlamına gelmez 💛
Cevap
28Cevap
Evet derim tabi ki de, yani evet değil hayır derim kolayca.
Anladım, az daha yanlış olacaktı 😄
Kendi kendime, kendi hayatımı zorlaştırıyorum :D
Başkasına gerek kalmıyor o hâlde
Diyemiyorum ya büyük sorun bence
Hayır deme sanatı kitabını okumak ister misin?
Denemelisin. Sadece onu da okuma. Durumunu yapay zekaya anlat, bu kitabı söyle. Başka kitaplar da öner bana de. En az üç kitap oku.
Kitaplar az veya çok işe yarar. Bak mesela bana evet tamam kitabı okuyacağım diyemedin. Hemen işe yaradı 😂
😂
Knk hayır diyemediğim icin basima gelmeyen kalmamisti valla
Dimii sxdhshs demicem bundan sonra
Hayır demem gerektiğinde ''hayır'' ı çok güzel kullanabiliyorum...
Kolayca olmasada illaki hayır derim..
Duruma göre değişir o hayır kabahata göre
Bende diyemiyorum sonra yorulan üzülen taraf hep ben oluyorum 😪
Bende diyemiyorum ama gerektiği yerde dememiz lazım
Konu sevdiklerim ise hayır
Kolay değildir, çünkü hayır dediğin an, birilerini değil, önce kendi korkunu karşına alırsın.
diyemezdim ama öğrendim ama kıramadıklarımda var tabi
Valla ben çok güzel diyorum kırılırlarsa kırılsınlar çokta skmde
😊Hayır/Evet😄. Konu nedir?
Ozaman boş yere yazmayalım öyle değilmi
Diyebiliyorum. Kimseye de ısrar edip istemedikleri şeyleri yaptırmaya çalışmam. Onlar da yapmasın.
Ben de öyleyim maalesef
Hayatımı huzurumu mutluluğumu ne varsa verdim zaten, geriye sağlığım kaldı. O da yakında elden gidecek gibi
Geri alamam, artık çok geç. Keşke mümkün olsa
☹️☹️☹️
Diyorum sıkıntı olmuyor
Hayır özellikle sevdiklerim olunca
Basit bir şey oldu benim için bu
Dilimde hayır kelimesi ile dolaşıyorum
Hiç zorlanmam
Umrumda bile değil kimse derim
O anki ruh halime bağlı
Genelde evet
Evet derim
Derim