"Başkalarına hayır diyebilmek bazen kendinize karşı sergilediğiniz en nazik tutumdur."

"Başkalarına hayır diyebilmek bazen kendinize karşı sergilediğiniz en nazik tutumdur."

Evet hayır diyebilirim tabi ki de. çünkü hayır denemsi gerekiyor gerektiği zaman.. bazen insanlar birbirini kırmamak için evet demek zorunda hissederler.. ama bu da her zaman kendilerini zarar veriyor maalesef.. gerektiği zaman ben hayır da derim
Evet kırmamak kavramından doğuyor hayır diyememe😑
Elbette.. İçimin almadığı, beni farklı biriymiş gibi hissettiren, benimsediğim ve inandığım bir çok şeyi inkar ettirecek seviyeye getiren her şeye hayır dedim, diyebilirim.. Duygusal anlamda oldukça zorlasa da mantığım devreye girdiği anda olay bambaşka seyrediyor.. Kısa vadede üzüntülü, uzun vadede huzurlu hissettiriyor hayır demek..
Çok doğru👏🏻
Öz benliğime, duygu ve düşüncelerime zarar verecek her şeye hayır derim evet.
Doğru diyorsun öyle olmalı👍🏻👏🏻
Cevap
61Cevap
Kolaylıkla hayır diyorum istemediğim hiçbir şeyi birinin kalbini kırmamak için onu kabul etmiyorum Hiçbir şey istemediğim bir şeyi bana yaptıramaz o yüzden rahatlıkla karşındaki kişinin kalbini kırmadan güzel bir üslup ile hayır diyorum
👏🏻💐
Evet çok da güzel vurgulu vurgulu diyorum hem de ahshs
Ahahah gecti o bana da yazı dilinden😄😄🌹🌹
😄✨️
Çok realist bir insanım direk hayır derim. İkna etmeye çalışırlarsa yok gelemem şöyle böyle nedenler sıralarım. Huyumu bildikleri için ısrar etmezler. Hayır derken bir kararsızlık sezerlerse bende o zaman zorluyorlar o zaman ben de kendimden çok emin olamayabiliyorum 😊
😂🌹💐
😍❤😂
Herkese hayır diyebiliyorum ama tabiki bu her zaman hayır dediğim anlamına gelmiyor tabi sevdiğim kişiler gerçekten değer verdiğim insanlar eğer bir şey isterse mümkün olduğunca hayır demem ama tabi bana ters birşeyse yani benim için kesinlikle hayırsa I zaman hayır derim ama kısaca hayır demekten çekinmem.
👏🏻👏🏻
Teşekkür ederim bu arada bay evet gerçekten mükemmel bir film
Evet güzel film hayır deme konusunu işleyen👍🏻
Kesinlikle katılıyorum 👍
Evet kolaylıkla hayır diyebiliyorum. Tabii ailem, sevdiğim insan olursa bazen hayır sözünden dönmek gerekiyor ama. Bir başkaları içinde sıkıntıya girmemek gerek.
Kendin için hayır diyorsan sorun yok🙃 gerisi spontene gelişen durumlar 🕊️
Evet gerektiği yerde gerektiği şekilde diyebiliyorum.. Net bir şekilde hayırsa hayırdır.. Evet olma imkanı yoktur..
✅🌺
Pek bir bağım olmadığım insanlara kolaylıkla hayır diyebilirim ama sevdiklerime veya değer değer verdiklerimi kırmakta biraz daha zorlanırım
Kısmen diyebiliyorsan kendinden zaten ödün vermezsin💐✨
Evet, genellikle hayır demekte zorlanmam. Tabi ki, her durumda hayır demek kolay olmayabilir, kendi sınırlarımı ve ihtiyaçlarımı korumak için hayır demeyi öğrendim. Hayır demek, kendi mutluluğumu ve refahımı önemsemek anlamına geliyor. ✨️
Sınır ve ihtiyaçları korumak👏🏻💯🌹
Hiç zorlanmam. İstemediğim her şey için kolaylıkla hayır derim.
👏🏻💐
Normalde yardım etmem gereken insani bir durumla karşı karşıya geldiğimde hayır demeyi sevmem. Üç günlük dünyada yaşıyoruz, birbirimizi kırmanın ne manası var. Yapabiliyorsam yaparım, yapamıyorsam üzülerek hayır derim.
Doğru dedin👍🏻👏🏻
Teşekkürler.
keskin ve kırmızı çizgilerim olan konularda elbette kolaylıkla hayır derim. ancak üzerinde düşünülmesi, tartışılması ve birlikte karar verilmesi gereken hiç bir konuda gereksiz yere hayır demem.
Hımm nedir bu çizgiler acaba.. 🤔☺️
Bunları çok iyi biliyorum zaten.. Yaşayınca hissettirdin.. 😅😂
Evet diyebiliyorum bay evet filmi bir bakıma evet örnek olmalı ama diğer bakımdan ise bana kalırsa insanlar aşırı kaptırıp herşeye hayır diyince dünyaya hayır diyorlar bence dengeli olmalı
Tabiki o film evet hayır zıtlığına tam yerinde💐🙂
Hayır anlamında cümleler kuruyorum. Yarın bizimle gelir misin?"Evde kalıp biraz uyursam daha iyi olur"gibi hem kırıcı da olmuyor
Mantıklı🌺💐
Eskiden diyemiyordum hiç kimseye hayır demeyi bilmiyordum bu yüzden bu çok istismar edildi kullanıldı artık kolaylıkla hayır diyebiliyorum iyi ki.
👍🏻💐
Herkese karşı değil yani bazen öyle insanlar olur ki Çok kolay Hayır diyebilirim ama değer verdiğim insanlara diyemem.
Kısmen diyebiliyorsan sorun yok👍🏻
Her şey evet diyecek olursak kulağımızın arkası kalır 😂
E yani😜😂
Fenomenliğini tebrik ediyorum yakışmış
Teşekkür ederim🙆🏻♀️
Darısı bana diyorum aşk ilişkilerinde
O emek istiyor epey şansın açık olsun çok fenomeni var☺️
Biliyorum rehber hesabı ile görüştüm. Olsun ya emek derken inşaatta yük taşımayacağız diye altı üstü yorum soru 😊
Öyle😌
Seni de arada sorularda beklerim
Denk geldikçe elbette😌
Sen çok iyi birisin seninle konuşmuştuk
Teşekkürler doğrudur😌
Rica ederim ne demek
Evet artık hayır demesini net olarak öğrendim. Çok rahat şekilde olmayacak bir şeye hayır diyebiliyorum…
👏🏻👏🏻
Hayır demeyi öğrenmem biraz uzun sürdü ama sonuçta öğrendim. Hayır demeye biraz geç kaldım ve bedeli ağır oldu.
Zararından neresinden dönsen kar🌸
Sevdiklerime pek değil ama ötekilere kolay bir şekilde diyebiliyorum
Bir miktar dediklerin varmış🙃 sorun yok🙂
Kapılar her zaman herkese açık olmamalı:)
Hayır diyebildiklerimde var diyemediklerimde ama genelde derim.
Harika🌹
Evet,, uygun bir dille ve net bir şekilde, istemediğimi dile getirmekten çekinmem hiçbir zmn
👍🏻💐
🌸
Evət. Hayır diyememek insanı çokça yıpratır, bu üzücü sonuçlara sebep olabiliyor.
Evet yıpratıcı💐👍🏻
🌸💮
Alışkanlık haline geldi, otomatik diyorum artık.
💐👍🏻
Evet ısrarı da hiç sevmem evete yakınsam bile o istenen şey artık benim için hayırdır
Aynen öyle aşırı sinir bozucu ısrar💐
Hiç umursamam karşımdaki cevabımdan memnun olur mu olmaz mı diye. Kolaylıkla reddedebilirim.
En iyisi umursamamak bu durumda💐👍🏻
Her şekilde hayır derim hiç affetmem evetlerim zordur benim
👏🏻👏🏻
Kolay olmuyor ama bana ters gelecek şeylere hayır diyebiliyorum
👏🏻👍🏻
Benim için zor oluyor, insanları kıramıyorum...
Olur zamanla👍🏻
Bazen evet , bazen de diyemiyorum karşımdaki kırılmasın diye.
Ahahah herseyin başlangıcı orada hayırlayamamak meselesi😄
Allahtan bu konuda iyiyim :D kolaylıkla hayır deyip sınır çeken bir yapım var.
🌸👏🏻
En kolayı o. Bi kaç kişide zorlanıp üzülmüştüm. yüzüne bakıp diyememiştim hatta
👏🏻👏🏻
İyi bişey değil bu
En kolayı demişsin ona o emoji🙃amanla kazanırsın hayır deme kavramını😌
**zamanla
Yoo, takır takır. diyebilşyoruö. da iyi bişey değil
Psikolojide iyi birsey ama benim içinde öyle bilim debunu diyor☺️ sana iyi gelmiyor demek hayır demek kişisel bir durum🙂🙂
Dünyayla kavgalı olmaktan yoruldum desem.
burada, geçirdiğğm en zor zamanda psikolog bi hanımla tanışmıştım. Doktor derdim ona. bazı zor şeyleri söylesiği, ve, bana kötü anları hatırlattığı için daha fazla konuşamayıp engellemiştim :)
Hayatı sev sevmek için güzel sebepler var herşeyden önce yeni güne başlamak ve nefes alabilmek🍀
Benim karakterimde biri içib bunu demek zor biliyo musun?
Değişim inanma zihinde başlar🙌🏻
Anneler günü geliyo. Büyüttüğünün hatırına sevmekle, narsist kişiliğinden vi parça verdiği için uzak durmal arasında kaldığım bi insandır.. her zaman İYİ olmak zormuş
Kolay olması kime dediğime bağlı. Sevdiğim insanlara karşı kolay değil.
Evet en önemlisi onu başarmak👌🏻💯
Evet
Olabilir görüşüne teşekkür eder ve saygı duyarım✨
Umursamaz birisi olduğum için hiç zorlanmıyorum bu konuda
👏🏻👏🏻
Asla birisini kirmamwk için istemediğim bir şey yapmam
👏🏻👏🏻
Direkt, suratlarına doğru : )
Neden demeyeyim?
Diyemeyen çok ama🙃
Fazla duygusallaşıyor insanlar, çok gereksiz
Doğrusun mantıksal bakanlar hayır rahat rahat der👍🏻
az zaman önce öğrendim hayır demeyi sonunda artık daha mutluyum
👏🏻👏🏻
Canımın istemediği herhangi bir şeye kolayca hayır derim.
☀️👍🏻
sanirim en kötü özelligim hayir diyememek iyi niyetimden dolayi kimsenin kalbini kirmak istemiyorum hayir demek cok zor geliyo bana hayir diyemedigim her sey beni cok yaraliyo istemedigim seyleri yapmak zorunda kaliyorum..
Zamanla dersin🌸
Sanırım son zamanlarda en sık kullandığım kelimelerden birisi..
Arttıysa hersey yolunda iyi birsey👏🏻
Bazen zorlansam da genel olarak istemediğim bir şeyse kesinlikle hayır diyorum ne kadar seversem seveyim ne kadar o insana saygı duyarsam duyayım hayır demem gereken yerleri biliyorum bence herkes bilmeli hayır demesi gereken yerleri
Genellikle çok derim. Kimsenin gönlünü yapacak değilim bu saatten sonra.
👍🏻👏🏻
Ne yazık ki sadece bu soruya "Hayır." diyebiliyorum.
Zamanla hayırları artacaktır kelimelerinde💐
Kesinlikle!! çünki zamaninda hayır diyememek çok canımı yaktı. Ama şimdi durek söylüyorum
👏🏻👏🏻
Hayır. Hayattaki en önemli şeylerden biride bence bunu diyebilmektir.
👌🏻🌹
Diyemiyorsan büyük oranda özgür olamazsın zaten. Diyemeyen de öğrenmelidir
Kesinlikle diyebilmeli☀️👌🏻
Şu zamana kadar çok erkeği yalvarttım hiçbir erkek hayır diyemedi
İşte tek zorlandığım şeylerden biri
Diyeceksindir zamanla👍🏻💐
Evet küfür de edebiliyorum
👍🏻
Diyorum seve seve
👏🏻👏🏻
Ben evet demekte zorlanıyorum aksine 😅
💐👍🏻😂
Maalesef diyemiyorum, kendime en büyük zararım
Olur zamanla👍🏻
İnşallah, sen diyebiliyor musun, ve diyebiliyorsan demeyi nasıl başardın
Hayırlarım daha çok benimkinde profesyonel insan odaklı olma alan etkiside var🙃
Yani bende profesyonel olmak isterim ama yetiştirilme ve çevrem baskıcı idi hayır diyemiyordum, böyle böyle bu yaşa geldim 😂
Önceden hayır artık evet baya değişime uğradım
Önceye dön 😄🌸
Hayır hiç diyemiyorum maalesef
Diyeceksindir☀️
Cok net oldugum konular disinda diyemiyorum
Kısmen diyorsan yolunda🌸
Hayır ama çabalıyorum
Cümleye başlarken bir yerden çabaladın bile🌹😄
Hahahaha doğru❤️
🌺💐
Evet, hayır demeyi öğrendim artık.
👏🏻🌸
Hayır ya ama alışmaya çalışıyorum hayır deneye
Diyeceksindir zamanla💯👍🏻
İnşallah
İstemediğim bir şeye kolay kolay evet demem..
🌸🌹
En büyük özelliğim hayır diyebilmek
👏🏻👏🏻
Anında yüzüne yüzüne hemde
👏🏻👏🏻
Hayır diyemiyorum. Şekil A 😀
Zamanla olur😁
Olmaz çok merhametliyim çünkü. 😂
😂😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?