İncelik şiddetiniz, merhamet anlayışınız?
Yalnız çocuklara hayvanlara çalışıyorsa bu inceliğimiz insanlığımız mı yarım kalmıştır kalbimiz mi?

Nezaketle bakmaya?
İncelik şiddetiniz, merhamet anlayışınız?
Yalnız çocuklara hayvanlara çalışıyorsa bu inceliğimiz insanlığımız mı yarım kalmıştır kalbimiz mi?

Nezaketle bakmaya?
Bence hassasiyetin ayarı yok ya insan bazen çocuklara daha çok yanar bazen hayvanlara bazen de sessizce acı çeken bir yetişkine ama merhamet seçici olmaya başladığında biraz eksiliyor sanki çocuğa hayvana üzülüp büyüyen bir insanın derdine kör kalıyorsak orada kalbimizin bir kısmı kapalı kalmış olabilir
evet bence de can candır kuşta da çocukta da büyükte de var sadece insan savunmasız olana daha çok hassas oluyor
İncelik bir vitrin malzemesi değil, ruhun kumaşıdır. Sadece zararsız olana merhamet etmek, vicdanı rahatlatmanın en kolay yoludur. Gerçek insanlık, canımızı yakanın veya bizden farklı olanın da insan olduğunu hatırladığımızda başlar. Eğer merhametimiz seçiciyse, kalbimiz değil, adalet duygumuz yarım kalmıştır..
Hassasiyet ayarım fazla yüksek bu da beni sürekli bunalıma sokuyor. Biraz daha azaltmam lazım diyordum ama değişmiyorum bu sebeple buna göre yaşıyorum. Mümkün mertebe haberleri takip etmiyorum çünkü canımdan can gidiyor. Ve kavganın göbeğinde hissediyorum kendimi. Elimden bir şeyin gelmemesi de tüketiyor.
bence insanlığımız ve kalbimiz birbiriyle bağlantılı şeyler. hayvanlara ve çocuklara karşı iyi olmak insan olmanın bir gereği.
gönül çeşmesinde yıkanan gözler ise temiz ve saf bir bakış açısıyla dünyaya bakmaya başlar.
nezaketle bakmak ise insan ilişkilerinde önemli bir şey.
resimdeki gibi
Yazdıklarında şiir gibi bir kırılganlık var, içinde hem merhamet hem sorgu hissediliyor 🌿✨ Hassasiyet sadece çocuklara ya da hayvanlara çalışıyorsa yarım değil, seçici olabilir. İnsan bazen en savunmasızı daha net görür. Nezaketle bakmak ise kalbin incinmeyi öğrenmesiyle başlar. Kendi acını tanıdığında başkasınınkini küçümsemezsin 🌺 Gönül çeşmesi dediğin yer, empatiyle yüzleştiğin andır aslında.
Cevap
6Cevap
Hak edene kötülük yaparım.
Tanımadığın biri hak ediyor mu etmiyor mu nasıl anlarsın?
Tanıyarak.
Belki de mesele kime merhamet gösterdiğin değil, nerede tetiklendiğindir? Çocuklara ve hayvanlara karşı incelmek, içindeki korunma içgüdüsünün güçlü olduğunu gösterir, yetişkinlere karşı daha mesafeli olmak ise hayal kırıklıklarının bıraktığı izlerle ilgili maalesef. Yani bu yarım bir insanlık değil, öğrenilmiş bir savunma diyelim
Nazik ve merhametliyim ama mümkün olduğu kadar da insanlardan uzak dururum
Çocuklara ve hayvanlara duyulan şefkat içimizdeki saf yeri gösterir ama insana sabır gösterebildiğimiz, tahammulkar oldugumx yerde kalbin olgun hali başlar.
kod mu vereyim yoksa sayımı yazayım eğer istiyorsan biraz bekle pubg dan alayım
Acımasız merhametsiz şiddet yanlısı biriyim savaş sivil ölümlerden yanayım doğa hayvan insan tahrip edilmesinden yanayım netenyahu dedem olur 🙄
Adalettir
Kendime göre
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?