Ortaokulda beni dışladılar akran zorbalığına uğradım hakkımı helal etmek istemiyorum içimden gelmiyor ama diyorum çocuktular ama içimden gelmiyo
3 ay
İçinden gelmiyorsa helal etmek zorunda değilsin. Affetmek ya da helalleşmek bir “mecburiyet” değil, kalbin hazır olduğunda olan bir şey. Ortaokulda “çocuktular” demek yaşadığını küçültmez; sen o dönemde gerçekten incindin, dışlandın ve bu iz bıraktıysa bunun adı zorbalık ve can yakar. Hakkını helal etmemek kötü biri olduğun anlamına gelmez, sadece yaranın hâlâ tam kapanmadığını gösterir. Ama şunu ayırmak önemli: Helal etmek karşı taraf için değil, bir gün yükünü bırakmak istersen kendin için olur. Şu an içinden gelmiyorsa kendini zorlayıp rol yapmana gerek yok; önce o küçük halinin hakkını teslim et, “evet canım yandı” de. Zamanla affetmek istersen edersin, istemezsen de Allah adildir, kimsenin yaptığı yanına kalmaz. Senin görevin acını inkâr etmek değil, onu iyileştirmek.
İçinde hâlâ acı varsa bu çok anlaşılır bir şey 💔 Ortaokulda yaşanan zorbalık “çocuktuk” diye küçülmüyor, sen o duyguyu gerçekten yaşadın. Hakkını helal etmek zorunda değilsin, bu tamamen senin iç huzurunla ilgili bir karar. Eğer içinden gelmiyorsa kendini zorlaman samimi olmaz. Affetmek onlar için değil, senin yükünü hafifletmek içindir 🤍 Ne zaman hazır hissedersen o zaman düşünürsün. Şimdi duygunu inkâr etmek yerine kabul etmen daha kıymetli 🌿
Cevap
5Cevap
İçinden gelmiyorsa bedenin çektiği şeylerden dolayıdır akıl herşeyi affeder kalp hissettiği herşeyin karşılığını bir şekilde verir zorunda değilsin j
Helal de etme zaten hak etmiyorlar
Etme abla Beraber Haşrolsunlar derdi öyleleri için anneannem Sende öyle de hakkını da helal etme
Çocukluk takılma, büyüklük sende kalsın.
Herkes uğruyor zorbalığa.
Takılma mı bütün karakterini etkiliyor bu ben ne yaşıyorum biliyomusun daha önce zorbalığa uğramadıysan çok şanslısın
Uğradık ki söylüyoruz hanımefendi. Hangi birine takılacağız? Hatta altıma yaptığım, tahtada bütün arkadaşlarım karşında tokat yemişliğim bile var.
Karşısında*
Etme bende etmiyorum Mustafa'ya polis oldu tek celsede sildi beni o majör depresyonda olduğum halde yapayalnız bıraktı
Çocuk diye bir şey yok ailesinden nasıl gördülerse öyle davranırlar aileleri şımartıyor sonra kendilerini bir halt sanıyorlar helal etme hatta muhatap bile olma daha sonra kimse senden üstün değildir kimsede senin hakkını yiyemez
Etmesrnde etsende o çıkar biyerde
Kaç sene oldu bi allahın kulu özür dilemedi olan benim çocukluğuma oldu
Bir şey olmaz sorun yok
Ne olacak ne istiyon
Olmaz canim.
Sem olsan eder miydin
Etmezdim
Neden
Üzdüler
Etme
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?