Hakkımı helal edemiyorum?

Çok sevdiğim bir insandı.5 yılım geçti. Bir şekilde ilişkimiz bitti ama biterken haketmediğim onca lafı işittim. Psikolojik şiddet, manipülasyona maruz kaldım. İlişki içinde verilen sözlere, umutlara, hayallere hiç değinmiyorum hayatımı mahvetti. Bu süreçte 14 kilo verdim üniversite son sınıfta insanlardan soyutlandım. Bir kere aramadı özür dilemedi yaptıkları için ama ben dayanamayıp aradığımda özür diledi ve helallik istedi eğer şimdi etmezsende gelecekte kızın olursa onun hatrına edersin ama bana kendini hatırlatma dedi. Hakkımı helal etmediğim için sanki üzerimde bir yük var gibi çünkü çok ah ettim bir yandan da ona bir şey olmasından zarar görmesinden endişeleniyorum benim helal edip etmemele olacak bir durum değil ama başına kötü bir şey gelse ulan acaba benden ötürü mü demek istemem diyorum. Yaşattığımı yaşamaktan korkuyorum hayatım kötü gidecek diye endişelemiyorum gibi laflae etti. Ama bir yandan da bana o kadar eziyet, hakaret, ağza alınmayacak sözlerde söyledi helallik istediği gün bile bunlara devam etti. Eper edersem de içim yanacak biliyorum çünkü ben acı çekerken kendisi flörtleşip, clublara partylere gidip eğleniyodu. Napıcam bilmiyorum iki ucu boklu değnek sanki hakkımı helal etmediğim için intikam alıyomuş gibi hissediyorum. Bir yandanda bu zamana kadar arayıp yaptıklarından bir kere özür dilememiş halimi hatrımı sormamış verdiği hasarın farkında olmayan bir insana neden edeyim diyorum.
Hakkımı helal edemiyorum?