Liseyi bitireli Haziran'da 1 sene olacak ancak mezun hayatına alışamadım çok yalnız kaldım ve doğama aykırı tek yapmam gereken ders çalışmakken yapamaz hale geldim
3 ay
meselaaa yalnız kalmaktan nefret ediyorum ben de. bence biraz sosyalleşmen lazım, yeni insanlarla tanış, hobilerinle uğraş, spor yap, film izle, kitap oku falan. yalnızlık ders çalışmana engel değil ki, aslında yalnız kaldığın zaman daha iyi konsantre olabilirsin. ama anlıyorum, boş
Çok kötü o günler ya bilirim psikolojim mahvolmuştu. Sadece üniversiteye gidince her şeyin daha güzel olacağını düşün kafanı dağıtmaya çalış. Sürekli derse kafa yarardan döngüye giriyor ve hiçbir şey yapamıyorsun. En azından bir film falan izle arada. Unutma hepsi geçecek
umarım teşekkür ederim başka tavsiyen varsa yazabilirsin
Kendini motive edecek şeyler bulabilirsin hedefin falan. Bazen o da işe yaramıyor da. Sevdiğin şeyleri yapabilirsin biraz vakit ayırabilirsin. Kafan dağılır. Enerjik şarkılar dinle diğer türlü karamsarlığa kapılıyor insan. Komedi filmleri falan. Belki iyi gelir. Yani arada kendine ödül ver sosyalleş. Başka sormak istediğin bir şeyler varsa sorabilirsin
teşekkür ederim, ben tamamen süreci iyi ve sağlıklı bir şekilde atlatmaya bakıyorum artık ve bir sens daha bırakmayı düşünüyorum üniversiteye gidenlerde liseden daha fazla çalışman gerekiyor diyo hep bende istediğim bölüm için birakicam gitswmdw zor kalsam da zor 18 yaşındayım
Evet zor bir bölümse daha zor üni. Zor ya bir sene daha bırakmak yani bir dene olmazsa seneye. Hangi bölümü istiyorsun?
tıp için kalmıştım
Tıp için kalınılır ya sen yaparsın bence yaşında 18 miş daha gençsin çıtırsın her şeyin üstesinden gelirsin
psikolojik kısmını yönetebilssm yapicamda yönetememeye başladım
Zor gerçekten ya Allah kolaylık versin. Bazen ne yaparsan da olmuyor işte. Ama sen kalkarsın altından
Şu an yaşadığın şey yalnızlıktan çok “geçiş dönemi boşluğu” gibi görünüyor 🌙 Liseden sonra sosyal çevren bir anda daralınca insan kendini havada kalmış hisseder. Sen sosyalsin belli ki ve sadece ders çalışmaya sıkışmak doğana ters geliyor. Yalnızlığa alışmaya çalışmak yerine hayatına küçük temaslar eklemelisin; yürüyüş, kurs, kütüphane ortamı bile iyi gelir 🌿 İnsan temas aldıkça motivasyon da geri gelir. Kendine yüklenme, bu süreç geçici 💛
Cevap
7Cevap
Aynıyız bacım dediğim şahıstan bile uzak düştüm eski beni özlüyorum şimdi dünyayı verselerde kırgın bıkkınım
bende kimse ile arkadaş olmak istemiyorum lise zamanjmj özlüyorum
Bende bende her sabah küfür ederek uyansakts o peteğin önündeki dedikodu erkeklerin davar gibi davranması edb. Noş boş konuşması her haltı
çok isteyerek gitmezdim ancak düzen vardı ister istemez sosyalleşiyordum da guzlw zamanlardı yaşandı bitti
Aynen öyle
Derslerine odaklanman lazım bence. Kendin için yaptığını unutma
unutmuyorum ancak yol çok uzun hadi diyelim kazandım bu sefer de 4 sene okuması daha vad
Zaman çok çabuk geçiyor inan. Biz de geçtik o yollardan..
biliyorum liseye başladığım gün dün gibi 🥹
işte biraz daha disiplinli davransam daha mükemmel olacak
Kendine hedef belirle
hedefim var ancak yol uzun
Hedefin varsa gerisi iradene bakar
irade konusunda sorun yaşıyorum zaten tavsiyen var mı
Tavsiye değilde arada teşvik edebilirim istersen
uzun süreli kalmıyorum burada
Kendine küçük hobiler bulmaya çalış
onu da yapıyorum ancak ise yaramıyor lise zamanımı özlüyorum
O zaman dediğim gibi teşvik edebilirim aklıma başka bir şey gelmiyor
klasik her türk genci