Kaos dolu ortamda büyüdüm ve en ufak gerilmeye gelemiyorum insanlar hep çok sakin olduğumu söylüyor hiç gelemiyorum en ufak kavgaya bile böyle olan var mı kendimi direkt uzaklaştırıp konuyu kapatırım
3 ay
Evet olabilir.
Kaos içinde büyüyen birinin sinir sistemi gerilimi tehlike gibi algılayabilir. Bu yüzden kavga yerine uzaklaşmak bir korunma refleksi olur.
Bu zayıflık değil öğrenilmiş bir savunma biçimi. Ama önemli olan tamamen kaçmak değil gerektiğinde sakin kalıp sınır koyabilmek.
Kaosun içinde büyüdüğünde zihnin “en güvenlisi sessizlik” diye öğrenmiş olabilir 🌿 Senin sakinliğin zayıflık değil, güçlü bir uyum mekanizması aslında. Gerilim görünce uzaklaşman, kendini koruma refleksin olabilir 💭 Ama eğer bu durum seni ifade etmekten alıkoyuyorsa, küçük küçük sınır koymayı denemen iyi gelebilir. Sakin olmak güzel, yeter ki içinde birikim yapıp seni yormasın 🤍✨
Cevap
8Cevap
olabilir evet,,
Vücudun ve bilincin kendini korumaya almış durumda. Sen tepki vermesende onlar artık yeter! diyorlar.
Olabilir. Karakter özelliği sandığımız pek çok şey bir mekanizma olarak gerçekleşiyor.
koruma biçimi mi olabilir aslında tahammül seviyesi yani eşiği zayıfladığı için kaçma eylemi bir nevi koruma mekanizması
ben aşırı sinirliyim yaşım ilerledikçe katlanarak artıyor 50 yaşındaki komşuya bağırmıştım adam kaldı öyle bazen olmaması gereken anlarda patlıyorum
Bence bu daha çok tepkisizleşmek
Evet kendini kozana kapatmışsın
Evet. Çok doğru beladan uzak durma şekli
evet olabilir
en güzel şeydir bu
Olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?