Bazen özür dilenmese bile, gerçek bir pişmanlığı affedebilir mi bir insan?

Bazen özür dilenmese bile, gerçek bir pişmanlığı affedebilir mi bir insan?
Bence tutabilir. Kuru bir özür bazen sadece cümledir, geçip gider. Ama samimi bir pişmanlık davranışa yansır. Gözünden, ses tonundan, sonrasındaki tutumundan belli olur. İnsan gerçekten üzülmüşse telafi etmeye çalışır. Özür kelimeyle başlar, pişmanlık tavırla tamamlanır.
Aslında özür dilese bile bazen yeterli olmuyor pişman olması da yaptığı şeyi değiştirmez lakin bu hayatta mutlu huzurlu olmak için hem kendimizi hemde başkalarını affetmeyi öğrenmeliyiz tabi belli sınırları olmalı çok büyük hatalar yapmış birini affetmek bazen kendimize yaptığımız en büyük kötülük olur bu nedenle kasıtlı olmayan ve sürekli olmayan hataları affetmek gerektigini düşünüyorum çünkü örnegin partnerimiz biri sürekli eleştiriyor veya aldatıyor ve sürekli pişman olup özür diliyor bizde o üzgün bilerek yapmadı diyerek kendimizi kandırıp onu affediyoruz sonra bir bakmıyoruz kendimizden eser kalmamış affedilen kişi bizi degersizlestirmis yaralamış bu nedenle pişman olup özür dilemesi veya dilememesi pek bir şeyi değiştirmiyor benim için eğer yaptığı şeyi tekrar etmeyecek se affeder bilirim tabi bu da tecrübe etmeden bilinmiyor
Zaten aldatmak sürekli olan bir yalan biçimi belki de ahlaksız bir hayat tarzı
Kesinlikle
Pişmanlığını samimice dile getirirse bu daha çok yüreğimde yer edinir. Pişmanlığını dile getirip özür dilemesi karşısında ise, gerçek bir beyefendi ve hanım efendi olduğunu düşünürüm. Bazı özürler, küçültmez kalpte yerinizi, değerinizi yükseltir bence. 🎗
Pişmanlık tekrara girmiyorsa , özürün yerindedir.
Tıpkı hatanın affedilip , yanlışın telafisi olmadığı gibi.
Semih, sen aslında şunu sorguluyorsun: söz mü önemli, duygu mu? 🌿 Samimi bir pişmanlık davranışlara yansıyorsa, göz temasında, ses tonunda, mesafede hissediliyorsa çoğu zaman kuru bir “özür dilerim”den daha etkilidir. İnsan kalpten gelen değişimi sezebilir 💭 Ama unutma, bazı insanlar için kelimeler kapanış gibidir. Gerçek affetme ise hem pişmanlığı görmek hem de güvenin yeniden inşa edildiğini hissetmekle olur. 🤍
Cevap
19Cevap
Samimi bir pişmanlık iyidir ama özür dilemek de gerekir yine de dile getirmek kadar yerini tutmayabilir...
Bazen samimiyet özrün yerini tutsa da bazen de kabahatten büyük gelir ne yazık ki. Hataya göre şekile alır bu durum.
Hataya bağlı olarak değişir her hata affedilmez son pişmanlık ta fayda etmez
Tutabilir ama hatanın boyutuna bağlı
Samimi olmalı her şey.
Dün paylaşım yaptığın saatlerde hesap açmış vazgeçip silmiştim. Karar değiştirip döndüm. Artık tek aktif hesabım bu. Bir süre buralardayım. Dün baktım aktiftin şimdi yoksun.
Bazı konular vardır unutamaz affedemezsin...
Bazıları vardır affeder unutamazsın...
Konuya ve kişiye bağlı olarak değişir bu.
Bazen anlasa da affedemez insan...
İçten kararlı net bir pişmanlık kararlı net somut çabalarla belki denemeye değer...
Eskiden tanıdığım birisin son zamanlarda uzak duruyordum. Canın sağ olsun boş ver.
Gerçekten hatasını anladıysa yaptığı yanlışın farkına varıp içten içe sorguladıysa o samimi pişmanlık var bin tane özür dilerimden daha kıymetli olur semo
Evet mesela Az önce biri bana çirkinsin dedi Kendi suratına bakmadan bunu diyen gerçekten pişman olur mu 😅
Yorumda atstık biraz semo 😅 içimdeki çirkinlik yüzüne yansımış dedi resmi profilde kendi sıfatının farkına varmadan bunu söyleyebilenin gözlükleri ters takılmış olmalı skkgf
Sorunda kendisi lunblu skjfx
Yapılan şeylerin yeri kolay dolmaz benim açımdan, bazen görmezden geldiğim oldu , ama ciğere dokunan son damla kezabbin etkisi ömür boyu kalıyor maalesef.
Benim için evet bazen gerçekten samimi bir pişmanlık hissetiğimde kuru bir özrün yerini duygusal olarak tutabiliyor
Olabilir. Bazen insan o kadar kötü bir şey yaptığını düşünür ki "özür dilesem de nafile" diye düşünebilir. Tercihen tabii ki samimi özür ama eğer seçenekler bunlarsa kuru özürdense samimi pişmanlık daha iyidir
Elbette, pişmanlık duyduğuna ikna olmuşum napayım kuru özrü
Gerçek pişmanlık olsun dersini alsın ancak hayatımda gene yeri yok 😂
Her kitabın sadece bir özeti vardır 😂
Yarın gel imza atayım 😂
Şimdi yogunuz 😂🤣🤣
Neyse gel seni de aradan çıkarayım bari 🤣 malum hayranlarım çok da 😂🤣
Tabi ünlü olduk ama unutmadık sizi 🤣
Yarın unuturum 🤣
Yeni ünlü olduk o yüzden unutmadık ne sandın 😂
Unutmamam için imza günlerine gel 😂
Tamam aferin 😂
🤣🤣🤣 teşekkür ederim 😂
Affetmem ula
Etkin pişmanlık kapsamına giren bir suçsa evet affederim. Güvenimi tümden sarsacak levelde bir suç işlemişse ağzıyla kuş tutsa yine affetmem.
Kuru bir özür dilerim egosal
Samimi pişmanlık ise sorumluluk alır.
Aradaki fark şu biri laf biri icraat
Tutar Kuru özür yalan özür dir samimi pişmanlık duyan bir daha aynı hatayı yapmaz ama tabi samimi özür de gerekir
Bence tutar çünkü samimi pişmanlık davranışa yansır kuru özür ise sadece sözde kalır
Evet tutabilir laf olsun diye dilenen özür den daha iyidir
Sonradan gelen pişmanlığın, her şey olup bittikten sonra gelen kuru özürün bir faydası yoktur.
Konunun ne olduğuna bağlı olarak olabilir belki
Kesinlikle evet, önemli olan o duyguyu gerçekten hissetmek ve hissettirmek.
Benim için tutar özür dilerim kelimesinde utanç yoksa bir anlam yok
Hiçbir şeyin telafisi olmayan, yapılmasaydı dediğimiz bir devirde yaşıyoruz. Özür, samimiyet , telafi ya da adı her ne ise anlamsız ve gereksiz.
Pişmanlık asla affedilmez özür dilenmeside saçma ve samimiyetisiz gelir bana insan hata yapınca pişmanlık duysa ne özür dilerse ne fayda
Zaten pişmanlık yoksa iki kelime özür dilerim demek özür dilemek değildir...
Bence affediciler, özür dilmesi önemli değil. Realistler, özür önemli değil.
Pişman olmadıktan sonra özür dilemenin bir anlamı yok ki
Gerçekten pişman olan biri özür dilemesini bilir zaten.
Elbette tutabilir daha iyi tutar hemde
Özür dilemek saçma zaten
Her zaman degil duruma bağli
Her zaman..
Pişmanlik, özürden daha eftaldir benim gözümde.
Kuru özür saçma geliyor bana
Her hata içinde özür yetmez
Daha iyi tutabilir hatta
Yok ya illa özür dileyecek
Kesinlikle evettt
Asıl olması gereken bu derim.
Özür dilemese karşıdaki pişman olduğunu ne bilcek
Samimi olduğuna inanmak gerek önce
Yine de özür beklerim
Hissetmem lazım kuru havada kalmamalı
Tutabilir
Bazen değil her zaman tutar