Hibristofili (Bonnie ve Clyde sendromu) nedir, hiç duydunuz mu?

Hibristofili, suç işlemiş ya da tehlikeli kişilerden romantik ya da duygusal olarak etkilenme durumudur. Halk arasında “Bonnie ve Clyde sendromu” olarak bilinir ve adını suçlu çift Bonnie Parker ile Clyde Barrow’dan alır.
Son yıllarda özellikle sosyal medyada suçluların romantize edilmesi ve bazı dizi–filmlerde anti-kahraman karakterlerin çekici, karizmatik veya “anlaşılabilir” şekilde sunulması bu ilgiyi daha görünür hale getirmiş olabilir. Özellikle gençler arasında bu tür figürlere karşı oluşan hayranlık, hem medya etkisi hem de psikolojik dinamiklerle ilişkilendirilmektedir. Ancak bu durum elbette tüm gençleri kapsayan bir eğilim değildir.
Uzmanlara göre bunun arkasında:
Tehlikeye duyulan çekim
“Onu ben değiştiririm” düşüncesi
Güç ve karizma algısı
Travmatik bağlanma biçimleri
Medyanın suçlu figürleri romantize etmesi
gibi faktörler yer alabilir.
Sizce bu ilgi gerçekten artıyor mu, yoksa dizi ve filmlerin etkisiyle sadece daha görünür mü hale geliyor?

#Kişilik karakter
Güncellemeler
3 ay
Dün spor salonunda 20’li yaşlardaki bazı gençlerin konuşmasına denk geldim. “Belinde silah olacak, insanlar ondan korkacak” gibi ifadeler kullanıyorlardı ve bu fikir hepsine çekici geliyordu. Bu bana dizilerdeki bazı karakterleri düşündürdü. Örneğin Eşref Tek gibi “sözde iyi yürekli mafya” tiplemeleri… Silah kaçakçılığı, haraç, suç gelirleri olan bir karakter; ama ekranda romantik, imkânsız aşkını arayan, vicdanlı bir kahraman gibi sunuluyor.