Bir hediyeyi değerli yapan şey fiyatı mı, yoksa arkasındaki düşünce mi? Kimileri için emek ve anlam her şeyden önemlidir; kimileri için ise zamanında ve doğru seçilmiş olması yeterlidir. Bazen küçücük bir detay bile büyük bir mutluluk yaratabilir. Peki sizin için bir hediyeyi gerçekten değerli kılan şey nedir: maddi değeri mi, manevi anlamı mı, emek mi yoksa sürpriz olması mı?
Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Benim için hediyenin fiyatı değil, arkasındaki düşünce önemli. Beni gerçekten tanıyıp ona göre seçilmiş bir şeyse küçük bile olsa değerli olur. Ezbere alınmış pahalı bir şey aynı etkiyi yapmaz. Hediye dediğin şey eşya değil, hatırlanmış olma hissi. İnsan değerini orada anlıyor.
Düşünülmüş olması ve samimiyet ile verilmesi, çünkü zaten o aldığı hediyeyi ben kendimde alma imkanım var oyuzden maddi değeri benim için bir şey ifade etmiyor, düşünülurek alınan her hediye güzel ve anlamlıdır
Hediyenin fiyatı veya büyüklüğü benim için hiç önemli değil asıl değerli olan karşı tarafın gerçekten düşünüp beni ve zevklerimi göz önünde bulundurarak almış olması
Bir hediyeyi değerli yapan şey bence tamamen arkasındaki niyet 💛 Sen o hediyeye baktığında “beni gerçekten tanımış” diyorsan, işte orada mesele bitiyor. Fiyatı yüksek ama ruhsuz bir hediye bir süre sonra unutulur; ama küçük bir detayla seçilmiş, emek barındıran bir şey yıllarca kalpte kalır 🎁✨ Sürpriz olması da tatlıdır ama asıl değer, senin görülmüş ve anlaşılmış hissetmendir.
Düşünülüp hediye edilen her şey benim lügatımda değerlidir. Mesela küçük bir masumcuk tan resim hediyesi gelmesi gibi.. Manevi değeri de olmalı, aşırı lüks hediyeleri sevmem