Sosyal medya, tüketim kültürü ve makyaj baskısından kaçmak isteyince sorun bende mi düzende mi?

çünkü bu yaptığımız her şey sanki birilerinin bizi yönetip bizim de onların istediği gibi davrandığımız hissiyatı veriyor bir şarkı dinlesem yabancı huzursuz oluyorum sanki onların kültürüne kendimi kaptırmışım gibi , sosyal medyada da sanki toplumu bizleri boş şeylerle oyaladıklarını düşünüyorum bir de sosyal medyadaki hayat ve kişilik profilleri çevresinde yaşayıp hayatına yön verenler var sanki hepimiz bir şekilde aynı kalıba uydurulmaya çalışılıyoruz gibi hissettiğim için sosyal medya kullanmıyorum ya da herkesin beğendiği bir elbise bir materyal yani bu akımların bir parçası olmak istemiyorum bu gerçekten vizyonsuzluk gibi geliyor herkesin yüzüne makyaj diye tonla kimyasal sürmesi estetik ameliyatlar bunlara sanki zorlanıyormuşuz gibi belki de sosyal medyayı algılama biçimim onlar gibi olmak zorundaymışım gibi hissettiriyor bilmiyorum sizce bunların ana sebebi ve benim için iyi olan nedir ya da benim gibi düşünen hisseden var mı

Sosyal medya, tüketim kültürü ve makyaj baskısından kaçmak isteyince sorun bende mi düzende mi?