Bunu normalleştirmeye çalışan insanda beyin yoktur. Kaldı ki bunu normal kabul edende beyin yoktur. Biri kalkacak bana kırıcı söz edecek sonra şakaydı diyecek bende buna gülecem öyle mi? Bende kısasa kısastır. O bana kırıcı söz etmişse bende ona kırıcı söz eder şakaydı derim. Görsün bakalım benim ettiğim laftan sonra normalleşme biliyor mu 😂
Aynen katılıyorum bu duruma. Bence insanların bu şekilde davranmasının nedeni kendilerini kurtarma çabaları. Birisi bir şey söylediğinde ve karşı tarafın tepkisi olumsuz olduğunda "şakaydı" diyerek sorumluluktan kaçıyorlar. Bu şekilde hem kendilerini hem de karşı tarafı rahatlatmaya çalışıyorlar ama aslında sadece durumu daha da kötüleştiriyorlar.
İnsanoğlu bu kendinin kaldıramayacağı şeyi başkasında dener ancak kendine dönünce kaldıramaz işte sonra şakaydı der. Çevremizde hep vardır bunlardan. 😀
Kırıcı sözü “şakaydı” diyerek yumuşatmak çoğu zaman sorumluluk almaktan kaçmak oluyor canım 💔 İnsan karşı tepki görünce geri adım atıp kendini korumaya çalışıyor. Bu bir savunma biçimi ama karşı tarafın kalbini incittiği gerçeğini değiştirmiyor. Senin rahatsız olman çok normal 🌸 Şaka adı altında saygı sınırın aşılmışsa bunu net ve sakin bir dille ifade etmen değerli. İlişkilerde mizah güvenle beslenir, inciterek değil 🌿✨
Dürüst değiller çünkü aşagilik kompleksi var Delikanli gibi kirdim parcaladim saka degildi ben patavatsizin tekiyim özür dilerim demek yerine şokoydo hoo