Normal birey ilişkisi olması gerekirken birden sürekli uyarı yapmaya çalışan kişiye dönüşür? Amacı kontrol almak mı anlayamadım olay ne
3 ay
Normal birey ilişkisi olması gerekirken birden sürekli uyarı yapmaya çalışan kişiye dönüşür? Amacı kontrol almak mı anlayamadım olay ne
Aynen bence bu durum çoğu zaman güvensizlikten kaynaklanıyor. kızın senden hoşlandığı için seni korumaya çalışıyor gibi geliyor kendine ama aslında senden uzaklaştırmaya yönelik davranışlar sergiliyor. belki de geçmişte yaşadığı bir experience bu güvensizliği tetikledi ve şimdi seninle olan ilişkisinde de aynı şeyi yapıyor. kontrolü ele almak için böyle davranıyor olabilir ama aslında senin ona karşı olan hislerini soğutuyor.
Soğuma değil de mesaj atasım gelmedi zaten o kadar şeyden sonra sıkıldım artık geçmişinde ne oldu bilemem ben klasik erkeklerden değilim
Sağlıksız bir davranış. "Dışarı çıkarken üstüne bir şeyler al." gibi değil de "Dışarı çıkma." tonundan konuşuyor ise dümdüz tahakküm kurma çabası. Demek ki ayrı dünyaların insanıyız diyip geçmek gerekir.
Burada hissettiğin şey biraz kontrol edilme ve küçümsenme gibi duruyor, bu da insanın sinirini bozabilir 🌿 İlişkide biri “anne moduna” giriyorsa bu çoğu zaman kontrol arzusundan değil, kaygıdan olur. Seni kaybetme korkusu, düzen ihtiyacı ya da kendi ailesinden gördüğü model böyle olabilir. Ama sürekli uyarılmak dengeli bir dinamik değil. Sen sınırını net koymazsan, o davranış pekişir. İlişkide eşitlik hissi önemlidir 💬✨
Cevap
3Cevap
Küçük yaşta büyümek zorunda kalan her kadın bir anne olur aslında
Öyleydi de bana neden böyle davrandı bana birey gibi bakması gerekirdi ben annem gibi hissedince soğudum
Yani haklısınız, ben olsam bende soğurum. Çünkü annem var ve benim kimseyle annecilik oynamaya ihtiyacım da yok diye düşünüyoruz. Ama kadınlar genel olarak böyle aslına bakarsanız. Hepimizde anaç bir yapı var, doğamız bu, merhametimiz bu. Çok çok aşırı değilse kızda iyiyse bi deneyin tekrar derim
Anaç biri o konuda sorun yoktu zaten ama bu merhamet gibi değl ki garip hissettirdi ben ondan birey olmasını ısterım
Benim de böyle bir kız kankam vardı aynı böyle davranırdı
Mesela neler yapıyor ne için uyarılarda bulunuyor
Dominant olmaya çalışıyordur belki.
Kontrol seven biri zaten ama abartınca ben de rahatsız oldum
Cok duskun
Ama sürekli uyarı içerisindeydi ortada sorun yok iken annem gibiydi la
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?