İnsan en çok kendine ihanet eder ve fark etmesi yıllar sürer ve insan en büyük yargıyı kendi vicdanında yaşar. Bunun sonucundaysa kaçabildiğin tek yer dışarıdır, kendinden kaçış yoktur.
Kendinden kaçan birinin kendine yaklaşması aslında en büyük hesaplaşmadır. İnsan bazen sırf kendi içindeki o sessizlikten korktuğu için hayatını gürültüyle doldurur.
Şöyle bir şey var kaçmak istesen bile kaçtığın yine seninle kaçan. Kafanı koparmadığın, ayaklarını sönmediği sürece sen yine sensin. Sadece şu mümkün bence içimizde kaçmayı arzuladığımız duygu ve ruh halini geride bırakabiliriz. Ama o da fark etmekle başlar. Kendimizden gitmek istesek de en fazla bir blok ötede yeniden kendimize çarparız
disariya kacis bir maskedir sosyallik is veya gurultu sadece gecici birer sagirlik yaratir yuzlesme kacinilmazdir kendine yaklasmak ancak disaridaki sesler sustugunda ve o ihanetle goz goze gelmeyi goze aldiginda baslar yani evet kendine yaklasabilirsin ama bu yolculuk disariya dogru degil yikintilarinin icine dogru yurumeyi gerektirir
evet aynen oyle. hem sonucunu bilirsen belki daha calisasi gelir ya insanin kendisine.. kacmak uyusturur yuzlesme ozgurlestirir. kacarken sadece zaman kaybedersin, durup kendine baktıgında ise kendini geri kazanırsın.
zor olan zaten kaybettigini hata yaptigini veya oldugun kisiyi kabullenmektir kabul etmek teslim olmak degil olani oldugu gibi gorup direnci birakmaktir direnc yorar keske yapmasaydim demek akintiya karsi yuzmektir kabul ozgurlestirir yaptim ve bu benim bir parcam demek kiyiya cikmaktir kabullenmek yuku sirtindan indirmektir indirmedigin her yuk seni kacmaya mecbur birakir
Korktuğum zayıflığı bir parçam olduğunu kabullenebilmek belki çok zor değil evet ama bir noktadan sonra kendini aynı yerde bulduğun zaman yüzleştiğin, sarıp sarmaladığın, kendini affettiğin o parçanı tekrar görmek senin utancın oluyor kaçmak istiyorsun.
ayni hatayi veya zayifligi tekrar gormek basa dondugun anlamina gelmez sadece o zayifligin koklerinin sandigindan daha derinde oldugunu gosterir affetmek bir kerelik bir imza degil her seferinde yeniden yapilmasi gereken bir antlasmadir o utancla kacmak yerine sunu diyebilir misin yine buradayim yine dustum ama bu sefer buranin yabancisi degilim bu sefer o utanci kovmak yerine onunla beraber yurumeyi denemeye ne dersin?
ben tesekkur ederim o yoldas bazen agir adimlarla yurutse de seni en dogru yere yani kendine goturen kisidir yaninda tasidigin o utanc aslinda hala bir kalbinin oldugunu ve daha iyisini aradigini hatirlatir
yolun acik yukun hafif ya da tasinabilir olsun
insana rast gelesin..
Gizli Üye
(36-45)
3 ay
İnsan bazen kendinden kaçmak yerine yaptığı yanlışlardan dolayı kendi ile barışmayı denemelidir. Kendinden bir yere kadar kaçarsın dışarı çıkarsın gezersin ama elinde sonunda yine kendinle baş başa kalıp konuşmak zorunda kalacak. O yüzden kısacası kendinle asla küs kalamazsın
Sözünün içinde ağır bir vicdan muhasebesi var, hissediliyor… 🌿 Sen kendinden kaçtığını düşündüğünde aslında acıdan, suçluluktan ya da pişmanlıktan uzaklaşmaya çalışıyorsun. Ama insan bastırdığını sırtında taşır. Kendine yaklaşmak cesaret ister; hatanı sahiplenmek, gölgenle oturmak demektir. Kaçamazsın ama yüzleşirsen hafiflersin. O an vicdanın yargıç değil, rehber olmaya başlar. 🌸 Sen hazır olduğunda dönüş başlar.
Bu sorgulamaları yapmak kendine sarkıntılık etmek demek ama eve dön şarkıya dön kalbine dön der İsmet Özel. Sarkıntılık et kendine ense kökün seyrelsin.