Deli sorular serisi eheheh
Anlamaya çalışmak
Anlamak
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Anlamaya çalışmak ardından anlamak önemli benim için.
Çoğu zaman anlamasınıda beklemiyoruz bence insanlardan, anlamaya çalışmasını bekliyoruz gibime geliyor. Ya da ben öyle hissediyorum. Ben bir şey anlattığımda karşı tarafın anlamasından çok beni dinlediğine şahit olduğumda daha tatmin ve mutlu oluyorum..
Anlamak ya da anlamamak olunca durum bana radikal geliyor. Ha eğer direk anlıyorsa bu da çok güzel bi duygu tabi ki. Herkesinde deneyimi, hissi kendine olduğu için yüzdeyüz anlaması mümkün değil bence. Ona rağmen anlamaya çalışması ve de o süreç bence empati açısından daha zengin bi davranış. Bu sebepten efenim anlamaya çalışması, emek vermesi benim için daha önemlidir 🌟
Bence o herkes icin önemli olmalı : )
Evet aslında bizi anlamaya çalışmasini istiyoruz karşı tarafın.. hem sohbetin sürdürülebilir olması açısından hemde sağlanılan o güvenin kaybolmaması için sanırım anlaşılmak istiyoruz ve karşı tarafın bizi anlamasını...
Zaten anladım ya da anlamaya çalışıyorum mu bazen birbiri yerine kullanıyorum ehehe fakat beyin anladım yazarken , aslında anlamaya çalışıyorum... Dediğin gibi aslında anlamak sanki daha dar bir alanda sıkışmış gibi.. belirli sınırları cizgileri varmış gibi fakat anlamaya çalışmak daha farklı daha geniş , daha samimi sanki...
Teşekkür ederim bu güzel yorum için 🙏
Genellikle yüzeysel anlatılır ilk olaylar, yani en önemlisi aktarılır. Anlamaya çalışmak isterken +1 soru sormak örneğin daha detaylandırma fırsatı verir. Ve bazen detaylardır esas olan şey ehehe
Mümkün elbette. Bende muhakkak anlamaya çalıştığım halde anlıyorum demişimdir, hatırlıyor olmasamda 😅
Ne demek, güzel soruydu 😌
Evet öyle , bazen detaylardır esas olan şey ... hıhımm...
Ehehe bu sadece benim başıma geliyor olamazdı ...
Teşekkür ederim 🙏
Ne demek 🙏🌟
: )
Yanlışlıkla oy kullandım, halbuki düşünüyordum hangisi daha zor diye, neyse yanıt vermeye döneyim düşünme evresinden çıkıp.
Anlamaya çalışmak da anlamanın bir parçası, başlangıcı lakin hemen anlamak daha kolay lakin insan anlamaya çalışınca zorluyor kendini, zorladığın bir şey daha zor olur lakin sen kolay mı zor mu diye sormamıştın, hangisi daha önemli diye sormuşsun, ikisi de çok önemli.
Anlamaya çalışmak da dahi iyi niyet var, anlamak zaten hemen yapabildiğin bir şey, kendini zorlamadan, anladığın duyguya yabancılık çekmeden, refleks olarak anında yaptığın bir şey, tabii ki anlamak da mühim lakin anlamaya çalışmak bambaşka bir şey, belki sana yabancı gelen bir şeye kafa patlatıyorsun, çok yönlü düşünmeye çalışıyorsun, yargılamadan, kınamadan zıttınn olan bir konuyu derinlemesine düşünüp şefkatle anlamaya çalışmak işte bu daha mühim , çünkü anlamaya çalışmak da emek var, daha çok şefkat var ve daha çok insanlık var.. İkisi de mühim lakin en mühimi açıklamalarıyla beraber açıkladığım anlamaya çalışmak hususudur.
Yani ankete yanlışlıkla oy kullandım lakin yanlışlıkla da olsa doğru yanıtı vermişim..
Sağlık olsun 🙏 elinize sağlık çok güzel bir yorum olmuş ki...
Evet bir biri ile ilintili iki kavram yine insan zihninin bir ürünü fakat dediğin gibi bi anladım deyip (kestirip atmak var ) tamam anladım sanki ötesi yokmuş gibi...
Bide anlamaya çalışmak var sonuçtan biraz uzak ama samimiyete ve anlamaya daha yakın , ötesi anlamak ve sonuç kısmı gibi...
Kesinlikle ikiside önemli...
Ve anlamaya çalışmak ile ilgili yorumunda da haklısın daha geniş bir perspektiften bakma fırsatı sunuyor gibi 🙏
: ) buna sevindim 🙏
Bazen bir çırpıda anlamak dediğiniz gibi kestirip atmak gibi lakin ona anlamak diyemiyorum ben, sus yeter ki anlamında oluyor ve bazen insan bir çırpıda anlıyor , çünkü ya aynı yerden yarası var, ya aynı yaraları yaşadı üstünden geçti, kendine benzeyen birisini görünce de tanıyor onun yaralarını anlamaya çalışmasına gereksinim olmadan.. Yaşayanlar bir çırpıda anlıyor lakin bazı insanlarda vicdanlı ve olgun oldukları için aynı acıları yaşamasa da anlamaya çalışarak, emek sarf ederek, iyi niyetli düşünerek okuyabiliyor insanı ve bu tür travmaları olmayan lakin buna rağmen bir yüreği anlayabilen , bu doğrultuda emek sarf eden kişilerin yaptığını daha mukaddes buluyorum, bilmediği bir acıyı anlamaya çalışmak insanlığın ve olgunluğun göstergesi..
Bu arada ben de yorumumu değerli bulmanıza sevindim.🌿
Evet.. bazen o manada da kullanılıyor "anladım, anlıyorum" kelimesi...
Aynı yarayı taşıyanlar bilir o çaresizliği, hüznü , kederi bu anlamaya bir nevi kısa yol oluşturmuştur... İnsan yarasından tanır birbirini... Her ne kadar bazıları üstünü örtmeye çalışsada..
Elbette bu yaraya sahip olmayıp , bu yaranın verdiği ızdırabı , yorgunluğu bir nebze olsun anlamak isteyen , anlayan daha bi kıymetlidir ...
🙏
Anlamak önemli. Anlamaya çalışmakta yanlış anlama ihtimali ve belirsizlik var. Yanlış anlama ihtimalini düşündükçe de kişinin doğru anlama ihtimali azalır. Beyin belirsizliği sevmez, kontrol moduna girer ve tehlike olarak algılar, hataları büyütür.
Anlamak ise nettir, keyiflidir, yormaz, yıpratmaz anlamaya çalışmak gibi.
Ateş yakmaya çalışmak mı daha önemli, ateş yakmak mı?
Ateş yakmaya çalışırken kendini veya çevreyi de yakabilirsin.
Ateş yakarsan edinilmiş bir beceriyi ifade edersin.
Ona doğru anlamak diyelim o halde ehhee...
Seninde dediğin gibi yanlış anlamalar olabilir kuziş...
Anladım ne demek istediğini..
Ateşi yakmaya çalışmakta ve bunu başarmakta önemli elbette...
Gece gece beynim gidip geliyor gene : )
Eline sağlık kuziş 🙏
Bazen bir ömür anlamaya çalışırsın ama anlayamazsın.
Anlamak ise an meselesidir.
İkisini kıyas yaparsan tabi ki anlamak daha önemlidir.
Anlamaya çalışmak niyetin iyiyse özellikle tabi ki değerli ama hepsi o kadar 😀
Anlamaya çalışmak asla anlamayı garanti etmez.
Evet böyle durumlarda oluyor... Bir dayıya soruyorlar 80 yaşında falan...
Te çı famkır? (Ne anladın?)
Mın famkır le êmır xılaskır (anladım ama ömrü bitirdim)
İkiside kıymetli... : )
Anlamaya çalışıyorum kuzen...
Evet bir şeyleri garanti etmez ama bir yol oluşturacağına inanıyorum...
Dün bir yerde okumuştum; "Hayatın anlamı giderek daha büyük şeylere yenilmektir" diyordu yazar. Hem güldüm hem çok mantıklı geldi 😀
Bunun üzerine iyi yazılır heeee..
Ben biraz hüzünlendim ve mantıklı tabiki...
Kayıplarımız olacak mutlaka: zaman, enerji, para hatta bazen sağlığımızı da kaybedicez ama bir şekilde toparlanıp yeni kazanımlarımızla, anladıklarımız ve öğrendiklerimizle yola devam edicez.
Aradan zaman geçip geriye dönüp baktığında o kayıpların aslında senin bırakman gereken şeyler olduğunu ANLIYORSUN işte 😀
Evet öyle elbette..
Şu anlama evresine ulaşamadım henüz sanki daha çok kaybetmem gerekecekmiş gibi... Bakalım hayırlısı : )
Hayır yere bakmayı bırakıp gökyüzüne bakmaya başlaman gerekiyor sadece. Öyle bir anlık değil ama gerçekten bakman, görmen ve hissetmen gerekiyor 😀
O zaman beynin çalışma prensibini de değiştirebilecek işte 🙃
Geçen kafamı kaldırayım dedim , çatır- kütür ses geliyordu sırtımdan. Aha dedim gitti boyun, sırt...(Psikolojik durumum gibi eheheh)
Görebilecek gözler gerekiyor ,
Bahsettiğin bakış açısı fakat o kolay değişmiyor kuzen ..
Bakalım : ) değişecek mi...
Ahaha yavaş yavaş kaldır kafanı veya camın kenarından bak. Evden de gözükür orada gökyüzü. Sen yeter ki bak 😀
: )
Deniyorum gerçekten 🙏 teşekkür ederim
Rica ederim kuziş 🫂
Teşekkür etmene gerek yok aslında. Hemen anlatıyorum. Bak bir çırpıda, kolayca anlayacaksın bunu 😀
Burada sana faydalı olması amacıyla yazdığım şeyler bende, içeride benim kaldırmayı düşünmediğim bazı parçaları da yerinden oynatıyor. Yerinden oynamışken de ben onları tekrar elden geçiriyorum win-win durumu yani 🤩
İyi ki varsın be kuziş 🙏
Heee bak bunu direkt anladım eheh
Ve buna sevindim...
Sende kuzen , sende iyi ki varsın 🙏
Ha işte bak anlamak bu kadar keyifli işte 🤩🙏
Tabi burada anlatanında hakkını yememek lazım... güzel anlatmış olduğu için direkt anladım ehehhe
🙏.
Anlaşılmak da bir o kadar güzel tabi ki 🤩
Daha güzel anlara, beraber yürümek dileğiyle kuziş 🙏
Eheh tabiki , içimden bir amîn demek geldi : )
Umarım kuzen 🙏
Ağminnn 😂🙏
Yav kuziş yine yaptın yapacağını shehesk
Dur daha yapmadım. Yenice kahvaltı yapicam sjhg
Sabahtan doktor randevuları vs anca bana sıra geldi 😂
Bir de canım istemiyor asıl sıkıntı o sanırım. Komşum ısrarla zayıfladın diye diye ikna etti kilo verdiğime. Az yiyim bari ehehe
Afiyet olsun kuziş. : )
Çok geçmiş olsun 🙏
Komşunun , komşu üzerinde hakkı var, o diyorsa vardır bir bildiği ehehe
Yalnız bu beni geçen erkek zanneden komşum nihaha
Abooo vışş aheyyy ne diyosun ,
Ben şu an şoktayım..
Karlı ve soğuk havalarda bere+boyunluk takınca, saçlarım da görünmeyince, çanta da takmayınca görenlerin algısı erkek cinsine kayıyor 😀
"Kim ki bu herif? Hiç görmedim de daha önce" diyince bastım ben kahkahayı 5 yıllık komşuma nihaha
Ben de diyorum insanlar niye bakıyor bu kadar kış günü?
Meğer kadın mı, erkek mi olduğumu anlayamadıkları için bakıyorlarmış 😂
Kafada cok soru işareti bırakmanın sonucu eheheh tabi bakarlar.. aslında bu bile insanın anlam verme isteğine örnek sayılabilir eheheh
Bunu anlatmıştın hatırladım şimdi kafam gidip geliyor bazen : )
Tatlı güzel bir anı ama yaşarken öyle mi zannetmiyorum eheh
Öyle öyle bu komşumu gerçekten severim. Çoğu akrabamdan daha şefkatlidir bana karşı. Kızı gibi görüyor beni sağolsun. Elimdeki yarayı görünce evindeki aloe veradan kesip getirmişti süreyim diye 😀
İyi komşunun olması iyi bir şey, herkes bu kadar şanslı olmuyor bazen illallah ettirebiliyorlar... Eheheh
O acayip bir bitki yav içinde jel var..
Kötüleri de var görüyorum onların da farkındayım. Temas etmiyorum bulaşmasınlar diye 😀
İyiler az da olsalar bana yetiyorlar 🙏
Yav doğru da bana iyi gelmedi aloe vera. Sonradan katranı keşfettim rahat ettim. Ne zamandır yaraların çıkmadığını fark ettim dün. Bugün gene başladı 😂
Yani unutsam tamamen geçecek gibimsi ehehe
Sayıları az olsada , yetebilmeleri güzel bir şey... İyiki varlar sayıları az olsada iyi insanlar...
Her ilaç , herkese yaramıyor işte : /
Üretimide garip herkes bilmez katran üretimini , bir gün deneyeceğim yav evde çam parçaları var, olacak mı bilmiyorum.. üretim yöntemini bi öğreneyim tamamdır... eheheh
Geçmiş olsun , geçsin 🙏
O katran çok acayip bir şey. 2 minik şişe sipariş ettim netten. Birini mutfakta açtım burnuma yanık kokusu geldi. Tüm evi, prizleri kontrol ettim bir yer yanıyor diye. Meğer o ağır yanık kokusu o minik şişeden geliyormuş 😂
Geçsin hepsi de gülerek analım 🙏
Ehhehe çok ilginç yav.. muhtemelen üretim yönteminden kaynaklanıyor...
Umarım 🙏
Bazen insan yaradılış gereği herşeyi anlamaz bazen gereğinden farklı bşr tepki verilebilir bu yüzden bence anlamaya çalışmak en sağlıklı olanıdır.
Herşeyi bilmek zorunda değiliz ama karşımızdaki insanı anlamaya çalışmak belki empati yapmak bizim algılarımızı çok daha güzel etkiler.
Kesinlikle haklısın bazen anlamaya biliyoruz... Fakat anlamaya çalışmak daha empatik gelebilir... Karşı tarafa
Ben anketten “anlamaya çalışmak” derim 😊 Çünkü anlamak bazen bir sonuç, ama anlamaya çalışmak bir niyet göstergesidir. Sen gerçekten çaba koyduğunda karşındaki bunu hisseder ve orada bağ oluşur ❤️ Üstelik insan değişir, durum değişir; her şeyi tam anlamak mümkün olmayabilir ama samimi çaba her zaman değerlidir. Zaten çoğu ilişkide sihir, o çabanın içinde gizli ✨
Anlıyor musun?
Aslında ruhen 100 yaşının üstündeyim , çok bildiğimden değil tabiki asbnssbs
Cevap
1Cevap
Anlamaya çalışmak da anlamak kadar önemli, sonuçta anlamak için bir çaba var.
Evet öyle elbette ... 🙏
Ya sonuçta ikiside çaba 😄anlamaya çalışmakta iyi bir eylem ama anlamamak ya da anlaşılmamak sinir bozucu olabilir. Bu yüzden anlamak diyorum🙃
Kesinlikle ikiside çaba ve dediğiniz gibide insan kırılıyor anlaşılmadığında... Sinirin yanında bu da var bence ya da esas sebebi gibi...
🙏
Bence caba gostermek, anlamaya calismak daha degerli 🥰 cunku bir emek var
Evet arkadaşım haklısın... Günaydın 🙏
Gunaydin cnm🥰
Teşekkür ederim 🙏
Anlamaya çalışmak senin için sınırları zorluyorm demek
Evet haklısınız 🙏
İkisi de aynı kapıya çıkmıyor mu
Bence anlamak kestirip atmak gibi yani anladım diyorsun aslında anlamıyorsun gibi... Tam anlatamadım ama öyle bişi işte.. aynı kapıyada çıkabilir elbette bakış açına bağlı..
Anlamaya çalışmak
Anlamaya çalışıyorum 🙏
Anlamaya çalışmak bence psigosu
Yani sanki o daha cok şeyi kapsıyor gibi..
Çabalamak
Evet sanki öyle görünüyor
Anlamaya çalışmak
🙏.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?