Her insanın sesi , kendine kötü mü gelir?
Anket yukarıdaki soru için eheheh
Anket yukarıdaki soru için eheheh
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evet, insan sesinin hipnoz etkisi olabilir; ama bu gizemli bir güçten değil, beynimizin çalışma şeklinden kaynaklanır. Sakin, ritmik ve güven veren bir ton duyduğumuzda, zihnimiz savunmayı azaltır ve dikkatimizi o sese odaklar.
Hipnoz dediğimiz şey aslında kontrol kaybı değil, yoğunlaşmış bir dikkat halidir; ses de bu odağı yönlendirebilen güçlü bir araçtır. Bu yüzden bazı insanlar konuşurken bizi adeta çekip alır ve söyledikleri daha derine işler.
Kesinlikle arkadaşım bazı insanlar konuşurken insan pür dikkat kesiliyor..
Eğer kişi sesini doğru kullanabiliyorsa bence vardır. Yani bi ton ve üslup vardır, huzura yakın, etkilemeye dahada yakın. Bu ayrıca illa sevdiğimiz biri olmak zorunda değil..
Güven hissi oluşur, söyledikleri doğru gelir kulağa. Hipnoz çok iddialı olsada bence mümkün bu fakat her insan o tonu yakalayamaz bence. İnce bi çizgidir diye düşünüyorum hatta usta işi..
İkinci soruyada cevabım hayır. Onca şarkıcılar var, onlar seslerinin kötü olduğunu düşünse bunu topluma dinlettirmezdi diye düşünüyorum 😂
Ben şahsen kendi sesimi dinleyemiyorum dinlesem bile silesim geliyor ha o kadar ahahaha
Hımm... Sesin doğru kullanımı konusunda sanırım daha çok bilgilenmem gerek...
Bu güzel yorum için teşekkür ederim ki...
O illa sevdiğimiz biri olmak zorunda değil kısmına biraz düşündüm ve evet doğru. ... değer verdiğimiz , sevdiğimiz biri olunca sanki daha çok böyle etkiliyor gibi...
Hipnoz evet biraz iddali gibi ehheeh
Belkide kendilerini dinlemiyorlardır bize dinlettiriyorlardır olamaz mı rheheh : )
Bence böyle düşünme sesin güzel...
Acaba neden bilgileniyorsun he 🤪
Sevdiğimiz birilerinden etkilenmek daha hızlı olabilir bencede. orada başka şeylerde giriyor işin içine ehehe
Olmaaaaz kesin bin kere dinliyorlardır 😂
Teşekkür ederim şarkıya uygun değil diyeyim ahah
Sesimi beğenmek için desem inanır mısın?
Hımm ne gibi şeyler ehehhe...
1000 kere kısmına iyi güldüm heee : )
Aslında ben uygun olduğuna inanıyorum... biraz slow ve pop tarzı denemeler yapsan belki ritim düşsen yani hızlı hızlı değilde , daha yavaş denemeler ve gitgide hızlansan ben uygun bir aralıkta yakalayacağına inanıyorum değerli @Selinawoman
İnanırım tabi neden inanmayayım yav. orada kişiye karşı olan farklı duygular, duygusallık, güven gibi şeyler devreye giriyor benceeee..
Sonra başınıza pop star çıkarım bak 🤪
Teşekkür ederim 🙏...
Hımm.. evet anladım sanırım ne demek istediğini haklısın...
Sen bütün denemeleri gönder baaaa benim için bir onurdur 🙏
Sana bunu yapamam Psi 😂
Yap valla ciddiyim güzel olur he 🙏 teşekkür ederim şimdiden.🙏
Ele bir şey olmayacak yav jdjf yinede teşekkürler 🧚♀️
: / ah be
Rica ederim 🙏
🌟
Ben ses frekans sesi kullanım üslup konularına değinmektedir ziyâde biraz psikolojik boyutlarıyla olayı ele almak istiyorum; ses 🔊 aslına bakarsanız kişisel. Kendini güvende hissettiğin insanın sesi ortalamaya göre daha fazla huzur verici ve hipnoz etkisi yaratabilir. 🧐 öte durumda ; sevdiğimiz insanlara karşı sempati duygumuz gelişkin yani ses 🔊 kötü dahi olsa algı izlenim katşıdaki insana paralel olarak olarak değişiyor bence. 🤏
Değinmekten ziyade *
Evet bu mümkün... Sonucta güven ve samimiyeti aktarım aracı olarakta kullanılabilir ses...
Yani değer verdiğin insanın sesi daha iyide geliyor olabilir çünki biz bir kişiden nefret ettiğimizde beyin onun sesini daha çekilebilir bir hal alması için değiştiriyor... Neden aksi olmasın demi..
Kesinlikle duygu durum hali ses 🔊 ve sesi anlamlandırma konusunda daha başarı. Hatta mesela güvende hissettiğin insanla konuşurken esneme sebebin de bundan geliyor 🧐
Başarılı*
Hıhım dediğin gibi teşekkür ederim yorum için 🙏
Lafı olmaz, her zaman 🙏🏻
🙏
Bizi seven ve özleyen insanlar için evet, diğerleri için hayır 😀
Bir de bazı referans noktaları var ses için de. Ortalamanın üstünde olanların sesleri daha bir dinlenilesi oluyor tanımasak bilee.
Benim sesim bana kötü gelmez genelde de vidyolarda çıkan sesimi zerre kadar beğenmiyorum. Çekerken normal konuşuyorum ama dinlerken hiç güzel gelmiyor. Komple silesim geliyor.
Eheheh burada bir koşula bağladın sanki kuzen fakat doğruda dediğin... Ben sesleri unutuyorum bunu farkettim mesela aradan çok zaman değil 5,6 ay bile gitse unutuyorum , o kişi ile bir bağlantı kalmayınca bu oluyor...
Bende kaydederken beğenmiyorum kendi sesimi... fakat senin sesin gerçekten güzel geliyor... Bundan dolayıda sordum esasen hani herkes mi kendi sesini kötü görür ya da duyar diyim daha doğru olur eheheh
20 senedir duymadığım halde unutmadığım sesler var benim ama izlediğim bir filmi çok beğenmezsem hemen unutuyorum veya sohbet ettiğim kişiyi 😀
İz bırakanlar unutulmuyor kuziş..
Kişiye özel ses attığım zaman yeterli buluyorum sesimi. Öyle çok beğenmesem bile. Kötü olsa karşıdan da o şekilde tepki gelir zaten diye düşünüyorum ehehe
Mesela geçen hafta hastaydım @Selinawoman 'e ses attığımda. Vapur düdüğü gibiydi sesim 😂
Benim sorunum vidyo çekerken çıkan sesimle ilgili. Çektiğim kişiyi konuşturmak veya ona cevap vermek için bir şeyler söylediğimde sonradan dinlerken kendi sesim kulağımı tırmalıyor. Acaba neden? 🤔
Yoo bana hiç öyle gelmedi kii 😌 ciddiyim ehehe
Video, ses kaydı hepsi bi garip geliyor kulağıma..
Evet dediğin gibide olabilir ama benim sorunumun beğenmemek ile alakalı olduğuna inanmıyorum... Beynim sanki bana ihanet ediyormuş gibi hissediyorum...
Yav öyle değildir kıymetli solo sana öyle gelmiştir yav...
Telefona yakınlık ve uzaklık , micrefon kısmına değen parmak, sesi cidden etkileyebiliyor. Sadece senin değil genel olarak bu böyle ve hepimiz kendi sesimizi kötü zannederiz... Tabiki hasta olmadığımız zamanları kastediyorum. Hasta olduğumda sana bir kayıt atmıştım hatırlamazsın muhtemelen onu dinlediğimde ben nasıl bunu değerli soloya attım dedim...
Bak @Selinawoman da baa katılıyor..
1️⃣ Kendi sesini normalde farklı duyuyorsun
Günlük hayatta konuşurken sesini iki yoldan duyarsın:
🔊 Havadan gelen ses (başkalarının duyduğu)
🦴 Kemik iletimi (kafatasın içinden titreşim)
Kemik iletimi sesi daha tok, yumuşak ve derin yapar. Bu yüzden kendi kafanın içindeki ses sana daha dolgun gelir.
Ama video kaydı: ➡️ sadece mikrofonun yakaladığı “dış ses”i verir.
Yani insanların seni her zaman duyduğu gerçek versiyon.
Beyin buna alışık olmadığı için:
“Bu ben değilim” hissi + rahatsızlık oluşur.
2️⃣ Videoda performans modu devreye giriyor,
kendini izlenecek biri gibi hissedersin,
dikkat hem konuşmada hem görüntüdedir,
mikro gerilim oluşur.
Bu küçük gerilim ses tellerini etkiler:
ton biraz incelir,
nefes sıkışır,
doğal ritim bozulur.
Sonra dinleyince kulağa “yapay” veya “tırmalayıcı” gelir.
3️⃣ Videoda kendi sesini analiz etmeye başlıyorsun
Beyin normalde sesi iletişim aracı olarak algılar.
Ama video izlerken bir anda şu moda geçer:
“Ben nasıl görünüyorum + nasıl duyuluyorum?”
Yani iletişimden çıkıp öz-değerlendirme moduna girersin.
Bu modda beyin hataları büyütür:
küçük tizlik → aşırı tiz gibi gelir
normal vurgu → garipmiş gibi hissedilir
Aslında ses değişmemiştir; algı değişmiştir.
4️⃣ Neden karşıdan kötü tepki gelmiyor?
Çünkü diğer insanlar:
senin kemik iletimli versiyonunu hiç duymadı,
o sesi zaten “normal sen” olarak biliyor.
Yani senin kulağını tırmalayan şey, onların alışık olduğu doğal sesin.
Küçük bir test (çok öğretici olur)
Bir gün:
normal sohbet ederken gizlice kısa bir video kaydı al,
performans yapmadan.
Sonra dinle.
Çoğu kişi şunu fark eder: 👉 Rahatsız eden şey ses değil, kayıt sırasında oluşan kasılma.
Oooo işte bunu anlatamazdım çokta güzel anlatmış qurbano... Dediği gibi yap ama muhakkak dene ... kuziş
Bu iki ses duyma biçiminide çok güzel anlatmış bilmiyordum 🙏
Sesle alakalı sadece oksijenin taşıyıcı olduğunu biliyordum geriye kalan kısımla gerçek manada bir bilgim yoktu
Ee çok bilen zekayı bu yüzden kullanıyoruz 😂
Yalnız okuyunca şey geldi aklıma:
Çift yarık deneyindeki gözlemci etkisi. Orada gözlemci etkisi parçacıkların yönünü fiziksel olarak değiştiriyor.
Görülme ve duyulma ihtimali de sesimizi fiziksel olarak değiştiriyor biz farkında bile olmadan..
Değil mi haklısın 🙏
Evet ona benzer şu açıdan biraz tedirgin oluyoruz biri sesimizi duyacak diye.. karşıdaki kişinin beğenme ve beğenmeme durumuda var o bizi daha gergin hale getirip sesimizi değiştiriyor aehehh
Ses de bundan doğrudan etkileniyor işte. Ses sanatçıları ve yayın yapanlar bunu aşmanın bir yolunu buluyorlarmış.
Hıhım evet...
Diksiyon ile alakalı değil muhtemelen daha içsel bir şey...
Kesinlikle.
Bu arada @Selinawoman senin sesin de fiziğin de ayrı bir güzel 😍
Hatta bence Monroe'den daha güzelsin 🤭💖
Zaten Monroe'nin olayı güzelliği değil seksapalitesi 😀
@SoloSofistike dediğine katılıyorum 🙏
Sondaki kelimeyi anlamadım ona sözlükten baktım bilesin rheheh
Bu cevabı yeni gördüm ben yav 🤦♀️ Teşekkür ederim hanım’cımm çok incesin 💖
Evet öyle diyorlar Monroe için jdjd
@Selinawoman rica ederim geç olsun güç olmasın yorumu oldu buu 😀
Bazen kendimi odun veya hödük gibi hissediyorum ama sevdiğim insanlara biraz daha özenmeye de çalışıyorum. Umarım becerebiliyorumdur ehehe🙏
@SoloSofistike estağfurullah kuziş... deme öyle..
Tabiki samimiyetini ben hissediyorum ve teşekkür ederim
İyiki varsın
🙏.
Çok içten hissediyorum hanım’cım bunu belli ettiriyorsun 🫠 @SoloSofistike
Rica ederim sizler de iyi ki varsınız 🫂
Umarım daima var ve iyi olursunuz ki 🥳🙏
Teşekkür ederim 🙏
Rica ederimm
Hep beraber 🫂🌟
🙏🙏🙏
Sesin gerçekten hipnotik bir etki yaratabilir, özellikle tonun sakin, ritmik ve güven vericiyse 🗣️✨ Ama “herkes kendi sesini kötü duyar” kısmına Hayır diyorum. Sen kendi sesini içten, kemik iletimiyle duyuyorsun; kayıt dinlediğinde yabancı gelmesi bundan 🎧 Bu fark şaşırtır ama zamanla alışırsın. Sesin düşündüğünden daha etkileyici olabilir 😉
Cevap
6Cevap
Bazı durumlarda ve bazı kişilerde etkisi olabilir
Anlıyorum ne gibi durumlar mesela
Yok. Bana deseler ki yakışıklı bir adam mı yoksa güzel sesli bir adam mı? Ben yakışıklı olanı seçerim. Sesin pek bir önemi yok :P puslu, derin falan hiç umurumda olmaz.
Ahahah e tabi yani zevkler tartışılmaz..
İnsanlar kendi seslerini beğenmezler genelde. Kulaklarına farklı gelir çünkü.
Kesinlikle... bende mesela sesimi beğenmem kayıt ederken , fakat bazı arkadaşlar bunun aksini iddia ediyor..
sevdigim insanlarin sesine kapilip gidebiliyorum. Saatlerce sikilmadan dinleyebilirim :')
Ahahah.. anlıyorum bu biraz beyinlede alakalı belkide o insanı sevdiğiniz için seside güzel geliyordur kim bilir...
Aksi durumda sesin daha çekilebilir bir hal alması için nefret ettiğimiz insanların sesini , beynimiz değiştiriyor eheheh
nefret ettigim birinin merhabasini bile duymaya tahammülüm yok klfldk
Eehehe tahmin etmiştim
sende nasil durumlarrrrrrr
Uzun bir aradan sonra gelmiş ve görümüş gibi sordun ahahsh
Fakat bir yandanda ses ile alakalı sorduğunuzu düşündüm...
Bende nefret ediyorum , nefret ettiğim insanların sesinden..
hipnoz eden ses var mi diye sordum aslinda kgfklfk
Oooo çok yanlış anlaşılma olmuş desene ahahahah
hahah :D
Beni hipnoz eden ses var mı? Bende bilmiyorum... Cevabını bilmediğim bir sorunun , cevabını size nasıl söyliyeyim... Eheheh
bilmiyorsan yoktur mantikli olarak :D
Bilmiyorum : )
peki :D
: )
Şimdi kendime sordumda... Sesini beğendiğim insanlar var fakat beni hipnoz ediyorlar mı bilmiyorum : )
simdi oldu. D
Oldu mu ahehejgs
Çiçeklerin sesi insanı hipnoz eder
Geçen bir videoda gördüm hakikaten öyle güzel sesleri var : ) sizi gördüğüme sevindim...
Mersi
Evet kesinlikle. Ses önemli😄
Anlamaya çalışıyorum : )
İnsanlar çok tatlı güzel buluyor ama ben beğenmiyorum
Çiçeklerin sesi güzeldir
Heee nasıl bir sesi vardı çiçeklerin acaba merak edip baktım hakikaten güzel sesleri varmış...
Rica ederim
Evet çoğunlukla öyle geliyor
Anladım hakikaten benim sesimde Kötü geliyor bana : l
Doğrudur
Ama aslında kötü değil. Sadece kulağımız alışmadığı için bize öyle geliyor
Evet bu konuda haklı olabilirsiniz tabiki 🙏 biz bide geriliyoruz karşıdaki kişi beğenecek ya da beğenmeyecek diye o da sesimizi değiştirip gerginleştiriyor azcık..
Evet olabilir
Sesimle hipnoz olanı görmedim.
Ehhehe bu güzeldi : )
Evet var benim sesimden aşırı etkileniyorlar ama ben sesimi sevmiyorum anlam veremedim
Hayır tabiki.
Anlıyorum 🙏
Evet, istediğim zaman bunu yapabiliyorum :D
Hic bişisi yok
Anladım...
Vardır
Hımm anlamaya çalışıyorum..
Bana kötü gelmiyor..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?