Aşk büyük duygular taşır ama dostluk daha sessiz ve derin ilerler. Sence hangisi daha çabuk zarar görür?

Aşk büyük duygular taşır ama dostluk daha sessiz ve derin ilerler. Sence hangisi daha çabuk zarar görür?

Bu sorunun tek bir doğru cevabı yok, çünkü kırılganlık ilişkinin türünden çok, beklentinin yoğunluğuyla ilgilidir. Ama yine de düşünsel olarak bakarsak bazı farklar var. Aşk genelde daha yoğun duygularla başlar. İçinde tutku, sahiplenme, kıskançlık, yüksek beklenti ve güçlü bağlanma vardır. Yoğunluk arttıkça kırılganlık da artar. Çünkü beklenti ne kadar büyükse, hayal kırıklığı ihtimali de o kadar büyür. Aşkta insanlar çoğu zaman “öncelik” olmak ister. Öncelik sarsıldığında bağ da sarsılabilir. Dostluk ise çoğu zaman daha sakin, daha zamana yayılan bir bağdır. İçinde tutku yerine güven, sahiplenme yerine kabul vardır. Bu yüzden bazı dostluklar uzun yıllar dayanabilir. Ancak dostluk da kırılgan olabilir; özellikle güven kırıldığında. İhanet, sırt dönme ya da değer görmeme hissi dostluğu derinden yaralayabilir. Üstelik dostlukta insanlar çoğu zaman “nasıl olsa hep var” diye düşünür, emek ihmal edildiğinde bağ zayıflayabilir. Bir açıdan bakarsak aşk hızlı yanar, hızlı kırılır. Dostluk yavaş kurulur, yavaş yıkılır. Ama her ikisi de emek ister. İlgi, saygı ve iletişim azaldığında ikisi de kırılgan hale gelir. Belki asıl soru şudur: Hangi ilişkide kendimizi daha çıplak ve savunmasız hissediyoruz? Çünkü kırılganlık, kalbimizi ne kadar açtığımızla ilgilidir. Kime en çok kendimizi açıyorsak, orası en hassas yerimiz olur.
İkisi de kırılgan ama farklı yerlerden. Aşk daha yoğun yaşandığı için kırılınca daha sert hissediliyor. Dostluk ise daha sessiz kırılıyor. Bir söz, bir ihmal yetiyor. Aşk fırtına gibi yıkar, dostluk yavaş yavaş eksilir. Hangisi daha ağır dersen, yaşayana göre değişir.
Bana göre aşk daha kırılgan. Çünkü aşkta beklentim daha yüksek oluyor, daha çok anlam yüklüyorum. O yüzden küçük bir kırgınlık bile içimde büyüyebiliyor. Aşkta kendimi daha açık ve savunmasız hissediyorum. Dostlukta ise daha rahatım hata payı bırakabiliyorum, hemen yıkılmıyorum. Bu yüzden dostluğun daha dayanıklı olduğunu düşünüyorum.
Ben herkese katılmıyorum Dostluk 👥. Dost dediğim kişinin ağır bir sözü beni daha çok kırardı. Çünkü en iyi beni tanıyan dostlarm. Aşk konusunda ise eğer aylık değilse ilişkim ve çok derinden kırdıysa ağır basabilir diyebiliriz.
Bahar, bu soru tam senin gibi duygusal ve düşünceli insanların soracağı türden 💫
Bence aşk daha çabuk zarar görüyor, çünkü beklenti, tutku, kıskançlık çok yoğun oluyor ❤️🔥
Dostlukta ise hayal kırıklığı derin oluyor ama genelde daha dayanıklı, kolay yıkılmıyor.
Aşk aniden kırılıyor, dostluk yavaş yavaş aşınıyor diyebilirim 🌙✨
Normal konu erkek olarak karim. olsa boynuzlamasini isterdim
Cevap
21Cevap
İkisi de öyle ama dostluğun dönüşü oluyor aşkta olmuyor
Aşk çoğu kırgınlığı tolere ediyor dostluk daha çok onarılması zor yaralar açıyor insanın içinde
Sevmeyi bilene ikisi de güzeldir.
Aşk daha duygusal ya o yüzden daha çabuk kırılıyor küçük bir şey bile büyüyebiliyor bazen dostluk ise kolay kolay kırılmaz ama bir kere kırıldı mı toparlamak zor oluyor aşkta küsersin iki trip atarsın yine barışırsın. Ama dostlukta güven gitti mi eskisi gibi olmak pek mümkün olmuyor
Günümüzde aşk adeta saman alevi gibidir. Parlar, gider.
Dostluk gerçekten derindir. Etkisi de daha yıkıcı olur.
Büyük aşkları tenzih ederim, herkese nasip olmuyor.
Gerçek dostluklar kolay kolay zarar görmez çünkü doğruyu söyler.. Aşk bir cam gibi dikkat edilmesi gereken lanet bir duygu..
Yakın insan ilişkileri zorlayıcı oluyor her insan iyi ve güzeldir ama uzaktan..
Dostluk aşk bağımlılıktır dostluk daha ince çizgili ve devamlı bişidir
Doğru kişiler olunca ikiside kırlgan olmaz ama kırılmaya müsait bir yapıdaysa ikiside kırılır
Insan sevdigine kırılır bence her ikiside paralel.
Aşk bence. Çünkü beklenti ve duygular daha çok daha yoğun
Aşk. Çünkü hızlı yükselen şeyler hızlı inişe geçip kaybolabilir
Her ikisininde kendine göre zayıf noktaları vardır tabii
Her ikisi de birbirinden ayrı konular. Ve iki konuda kırılgan noktalar yaşatabilir insana.
Hayatının merkezinde hangisi varsa o daha yoğun olur.
Ask bence cunku aşkın duygusu daha fazla anlami yüklü
aşk daha kırılgandır...
Kırılmıyorsa dostluktur.
aşk daha kırılgan olur ama daha affedici
İkiside üzer haliylede kırılganlık tavan yapar ula
Aşk.
Aşk denilen şey
Yalan olan her şey
Dostluk kırılmaz
Aşk...
Aşk.
Aşk tabiykide dostluk uzun