Bende mümkün olduğu kadar dokunmamaya gayret ediyorum. Bazen unutup veya ani refleks ile dokumak zorunda kalıyorum ama ilk fırsatta yıkıyorum elimi ya da kolonya kullanıyorum. Eşimde mesela dokunmaz ve uyarır bizleri. Ayrıca sürekli maske kullanır. Bence bunlar artık günümüzde normal şeyler. Eskiden olsa maske takana biraz tuhaf gözle bakarlardı ama artık maskeli kişiler normal gibi geliyor. Hatta eldiven kullanan kişi bile normal geliyor. Demek ki bazı şeylerin herkes farkında ve dikkat etmek gerekli. O yüzden seninde yaptığın yanlış değil.
Korona sonrası pek çok insanda olan bir obsesif tik çünkü. Dışlanmayı düşünmekten ziyade kendinizi bir yere dokunarak mikrop kapmayacağınıza ikna etmeyi deneyin. İnsan bir yere dokundu diye hasta olmaz. Sonrasında elinizi yıkarsınız geçer. Elimizin içindeki yararlı ve zararlı bakterileri görebilsek yararlı olanların daha çok olduğunu görürdük. Elinizi hijyen adı altında aşırı temizlemiyorsanız cilt kendini eldeki bakterilerle temizlemeye bile muktedir. İşi garantiye alalım kısmında antibakteriyel bilmemnelere yerine basit bir katı sabun ve su işe yarar
Toplu taşımadayken bir yere dokunmadan durabilmek mümkün dışı oluyor bazen, ancak ayakta değilsek ya da tek koltukta oturuyorsak bu mümkün. Toplu taşımanın da böyle toplu dertleri oluyor :)) Lakin ben hususi olarak da seviyorum toplu taşımaları, tren en sevdiğim ulaşım araçlarından birisidir mesela. Suale de yanıt verecek olursam; bir daha yüzünü görmeyeceğin kişilerin sırf dokunmaktan rahatsızlık duyuyorsan diye seni dışlamaları takılacak şey değil, çünkü zaten sen dokunmamaya çalışmakla kendin dışlamış oluyorsun hem de :))
Yanlış yapmıyorsun, sadece çoğunluktan farklı davranıyorsun diye dikkat çekiyorsun o kadar 😄🚍 İnsanlar alıştıkları şeyin dışına çıkan her harekete tuhaf bakabiliyor. Güvenli hissettiğin sürece nasıl tutunacağın, nereye dokunmayacağın tamamen sana kalmış. Senin bedenin, senin sınırların. Sırf “yadırganmasın” diye kendini rahatsız hissettiğin bir şeye zorlamana hiç gerek yok 💅🏻✨
Beylikdüzü metrobüs akşam iş çıkışında insanlar birbirine tutunuyor aq, elimi nereye atsam ya birinin koluna bacağına ya birinin $ikine memesine gidiyor aq. Yani kısacası toplu taşımada tutamaçlara bende tutunmuyorum insanlar yetiyor bazen insana
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
3 ay
Dokunmadan nasıl durabiliyorsunuz ya ne kadar pis olursa olsun tutunmadan gidemem
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
3 ay
nasıl durduğun önemli değil de seni kim nasıl dışlıyor onu merak ettim 🤔