(İyiliği, güzel yüzlülerden talep edin!) [Beyhekî]
(Hayrı, iyiliği güzel yüzlü olanların yanında arayın!) [Buhârî]
(Bana bir temsilci gönderirken, yüzü ve ismi güzel olanı tercih edin!) [Bezzar]
(İyiliği, güzel yüzlülerden talep edin!) [Beyhekî]
(Hayrı, iyiliği güzel yüzlü olanların yanında arayın!) [Buhârî]
(Bana bir temsilci gönderirken, yüzü ve ismi güzel olanı tercih edin!) [Bezzar]
Onu bilmiyorum 🤷♀️ ama isim cidden yansıma oluyormuş..
Annem bir keresinde ismini yansıtmıyorsun demişti sonra pişman oldu çünkü haksızdı sonra düşündük evet cidden ismim beni hep korudu kolladı sanki ama ağır imtihanlar yaşıyorum yani isminin ağırlı insanın kaderine de yansıyor
Bence yüz güzelliğiyle ahlakı otomatik bağlamak hem haksız hem de tehlikeli 😊 Çünkü biz insanlar, fiziksel olarak çekici bulduğumuz kişilere bilinçsizce daha iyi, daha güvenilir, daha ahlaklı olma payesi veriyoruz. Buna psikolojide “halo etkisi” deniyor ✨ O hadis alıntıları da bağlamından kopunca yanlış anlaşılmaya çok açık. Ahlak; karakter, emek, vicdan ve seçim işidir, sima sadece vitrin 💫
Cevap
7Cevap
Alakası yok
Katılmıyorum. Ben de şöyle bir söz biliyorum. Yüzü güzele doyulur da ahlakı güzele olana doyulmazmış...
Vlh bilmiyorum ki nedense aklıma bir an melek yüzlü şeytan geldi
Melek yüzlü şeytan diye bir lafımız var. Tipine baksan adam sanırsın falan deriz. Suratla isimle falan insanların güzel ahlaka sahip olduğunu düşünmek fazla safça bir şey.
Düşündüm de doğru olabilir. Ne kadar saçma sapan insan tanıdıysam Allah yüzünden nurunu esirgemiş. Yaratırken özen göstermemiş gibi.
Bebek yüzlü katiller de var
Fiziği güzel olan ne oluyormuş
deyim sadece
Sanmam
Alakası yok
Ben ona inanmıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?