Konuşurken hep aynı kelimeleri söylüyorum, kendimden utanıyorum, aptalın tekiyim, nasıl geliştireceğim kendimi
3 ay
Konuşurken hep aynı kelimeleri söylüyorum, kendimden utanıyorum, aptalın tekiyim, nasıl geliştireceğim kendimi
Ay kıyamam sana… Böyle hissetmen çok normal. Bu aptal olduğun anlamına gelmez. Kendini geliştirmek için küçük adımlarla başlayabilirsin, yeni kelimeler öğrenmek, düşündüklerini yazmak veya konuşma pratiği yapmak gibi. Zamanla daha rahat ve akıcı konuştuğunu göreceksin, kendine güvenin de artaca hem
Çekiniyorum sırf bu yüzden az önce marketteki eski arkadasım aradı bi süre konustum sonra peltekleşmeye basladım sırf o yüzden kapattım sonra neden kapattın dedi dedim peltekleşmeye basladım utandım ya
İnsallah düzelirim
Konusurken iki kelimeyi yan yana bile getiremiypeum millet slak gozuyle bakıyp bana
Yok
Sesli kitap okuyun.
Diksiyon için kesinlikle en çok işe yarayan yöntemlerden birisi. Doğru bir şekilde okuyamadığınızda cümlenin başına dönüp doğru olana kadar bunu tekrar edin.
Teşekkür ederim
Kendine “aptalın tekiyim” demen en büyük sorun; konuşmandan önce özgüvenini zedeliyorsun 😔 Konuşma gelişir, karakterine yüklenme. Her gün birkaç yeni kelime öğren, bol bol kitap–dizi–podcast tüket, ayna karşısında ya da ses kaydıyla prova yap. Yavaş konuş, düşünerek cümle kur. Zamanla kelime dağarcığın genişler, akıcılığın artar, inat et yeter 💪📚🗣️
Cevap
11Cevap
Sesli kitap oku duzelirsin gadası
İkna ve psikoloji kitapları var işini görür sanıyorum konuşarak ikna kabileyeti diye bir kitap vardı hala yayındaysa yardımcı olabilir
kendine hakaret etme özguvenli ol kendine guven duzgun konusursun
Zorla ds olsa konuşa konuşa düzeltirsin. Tabi ilk başta kendine aptal demeyi birakacaksin
kiminle konuşuyon
Konu bumu sence?
güzel kardeşim manitanla konuşuyorsan ne düşünür nediyim nediyim diye kendini şizofren gibi kasarsan beyin kitlenir nah konu türetirsin relax olacan
Konuşa konuşa alisirsin
Bende ya😔
Kitap oku.
Kitap oku
Bol bol kitap oku
Konuşalım
Sihbet ede ede
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?