Çok yakın bir dostum var. Zor zamanlarımda hep yanımda oldu, gerçekten destek oldu ve niyetinin kötü olmadığını biliyorum.
Ama şöyle bir durum var: Evet ben bazen alıngan olabiliyorum, bunu kabul ediyorum. Fakat o beni eleştirirken üslubu bazen sert oluyor. “Sana kötü niyetle demedim, beni tanıman lazım” diyor. Ama ben ona bir şey söylerken ortamı yumuşatarak, kırmadan konuşuyorum. Aynı hassasiyeti ondan göremeyince kırılıyorum.
Bir gün “Ben sana böyle konuşmuyorum, neden bana böyle konuşuyorsun?” dedim. Hemen “alıngansın”, “seninle uğraşamam” deyip konuyu kapattı. Tartışma olunca da sürekli “bana yazma” diyor, arkadaşlığını kesiyor, sonra bir süre sonra tekrar normal davranıyor. Şimdi de beni Instagram’dan çıkardı ve engelledi. Bunu hep yapıyor.
Sinirlenince daha ağır konuştuğu da oldu, hatta “Allah’ın canım gibisin” dediği bile oldu. Gerçekten kötü niyetli olmadığını biliyorum ama üslup önemli değil mi? Ben mi fazla alınganım yoksa karşı tarafın da biraz daha dikkat etmesi mi gerekir?
Ama şöyle bir durum var: Evet ben bazen alıngan olabiliyorum, bunu kabul ediyorum. Fakat o beni eleştirirken üslubu bazen sert oluyor. “Sana kötü niyetle demedim, beni tanıman lazım” diyor. Ama ben ona bir şey söylerken ortamı yumuşatarak, kırmadan konuşuyorum. Aynı hassasiyeti ondan göremeyince kırılıyorum.
Bir gün “Ben sana böyle konuşmuyorum, neden bana böyle konuşuyorsun?” dedim. Hemen “alıngansın”, “seninle uğraşamam” deyip konuyu kapattı. Tartışma olunca da sürekli “bana yazma” diyor, arkadaşlığını kesiyor, sonra bir süre sonra tekrar normal davranıyor. Şimdi de beni Instagram’dan çıkardı ve engelledi. Bunu hep yapıyor.
Sinirlenince daha ağır konuştuğu da oldu, hatta “Allah’ın canım gibisin” dediği bile oldu. Gerçekten kötü niyetli olmadığını biliyorum ama üslup önemli değil mi? Ben mi fazla alınganım yoksa karşı tarafın da biraz daha dikkat etmesi mi gerekir?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Üslup kesinlikle önemli, bunu haklı olarak dert ediyorsun 🧠💔
Destek olmuş olması, canın acıdığında sertleşme hakkı vermez. Sen duygunu gayet net söylemişsin, “ben böyle hissettim” demişsin; o ise hemen savunmaya geçip seni alınganlıkla suçlamış.
Bu sağlıklı iletişim değil, biraz duvar örmek gibi 🙄
Evet, hassas olabilirsin; bu kötü bir şey değil. Ama o da sınırlarına saygı duymalı. Engel atıp geri gelmesi de duygusal iniş çıkışlarına seni ortak etmesi gibi.
Bence önce kendine şu netliği ver: “Ben böyle konuşulmak istemiyorum.” Sonra da ona sakin bir zamanda, uzatmadan, açıkça söyle. Değişime niyeti varsa zaten tavrından anlarsın, yoksa mesafelenmek senin için daha sağlıklı olabilir ✨