Son dönemde herkes bir yalnızlık şarkısı söylüyor ama sanki yakalasa nefessiz dalacak gibi ilişki havuzuna neyse böyle bağlayayım ayıp olmasın:))
Evet mikron şimdi siz de yalnızlar kulübü üyeleri, umarım müsaittir mikrofona

Son dönemde herkes bir yalnızlık şarkısı söylüyor ama sanki yakalasa nefessiz dalacak gibi ilişki havuzuna neyse böyle bağlayayım ayıp olmasın:))
Evet mikron şimdi siz de yalnızlar kulübü üyeleri, umarım müsaittir mikrofona
Bazen insan gerçekten yalnız kalmayı seçer, bazen de seçilmiş olmamayı seçime çevirir. İkisi arasında ince bir çizgi var. Yalnızlık her zaman eksiklik değil, bazen bilinçli bir geri çekilme. Ama dürüst olmak gerekirse herkes bir yerde seçilmek ister. Mesele, seçilmek uğruna kendinden vazgeçmemek.
Yalnız olduğumu düşünmüyorum, çünkü iç sesim hala benimle ✨yalnızlık bir sevgiliye veya ikili ilişkilere bağlanılmamalı. Çünkü ilişki içinde dahi yalnızlaştırılan kadınlar ve adamlar var, yalnızlık biraz içsel bir şey 🤏 aslında burada Maslow ihtiyaçlar hiyerarşisini örnek vermek yerinde olacaktır. 🧐 sevgi ( ait olma) ihtiyacı hisseden birey bu alanda tatmin edici doyuma ulaşırsa yalnız hissetmez. Bu bir bağ, bir yere ait olma güdüsü gibi eylemler olabilir. ✨
Hayatımda yalnız kalacağım dönemleri de kalmadığım dönemleri de ben seçerim. Bür insanın hayatıma dahil olmasını istiyorsam, dahil ederim. Hiçbir zaman hayatımda neden kimse yok sorusunu sormadım. Önemli olan kişinin gerçekten ne istediği, kiminle olmak istediği, neyin eksikliğini çektiğidir.
Çok net cümleler hep böyle olur umarım
Kesinlikle öyle, dertlerin cümlesine şifa diliyorum o halde
Kalbi kırıkların sığındığı liman.. tespit gibi tespit olmuş.
Kimsenin seçmemesi düşük bir ihtimal. Zira iyi insanları seçerler.
Bence istenen kişilerin seçmemesi, yalnızlığa sığınma sebebi.
Madalyonun diğer yüzü de fazla seçilmek. Bu biraz kibir ihtiva eder. Ya da gerçek aydınlanma.
Hülasa,
Gerçekten üzerinde çalışılması gereken bir konu. Biraz Freud biraz Nietzsche. Hatta İbn-i Haldun a kadar bakılabilir.
Kırık kalpleri yanlış ellere teslim etmeyen ruhların metresi olurmuş bolca yalnızlığa demir attıkları limanda gezdirirlermiş liman boyunca..
Beyninin içine hapsolmuş gerçekliğin kıyısında dolanırken bir gün bir gemi yanaşır mı umudumu kaybetmeden kalp kırıklarıyla yakamoz etkisi yaşatan ince ruhlulara da selam olsun der foryou...
Bence çoğu insanda ikisi de var: Hem seçiyor gibi yapıyorsun hem de seçilmemiş olmanın acısını hafifletiyorsun 😈💔 Yalnızlık bazen konforlu bir bahane, bazen de kimsenin gerçekten görmemesinin sonucu. Önemli olan kendine dürüst olman: İstesem gerçekten hayatıma birini alır mıyım, yoksa korkup kaçıyor muyum? 🎯
Cevap
13Cevap
İlgi görmüyor değilim yalnızlığım kendi tercihim.
Hayatımda birinin olması önemli değil o birinin kim olduğu önemli.
Yalnız değilim. Hayatım boyunca hiç yalnız olmadım ve yalnızlığı seçmedim. Çok şanslı olduğumu düşünüyorum.
seçeceğim biri olmadığı için.
Seçtiğimiz şey yalnızlık değil, kalitesiz kalabalıklar aslında. Ama dediğin doğru; insan sosyal bir canlı. "Yalnızlık asilliktir" mottosu, düzgün bir ilişki bulana kadar giyilen bir kostüm gibi duruyor çoğumuzda. Vitrinde "yalnızlık" yazıyor ama depoda "sevgiye muhtaç" kolileri yığılmış bekliyor. Yalnızlığı gerçekten seçen insan, bunun reklamını yapma ihtiyacı duymaz; sessizce tadını çıkarır. Şarkısını söyleyenler genellikle bir düet bekleyenlerdir..
Düete eşlikçi çok olunca da bu durum ahensizlik yaratıyor bu da yalnızlığın asaletini bilenlerin kulaklarını tırmalıyor.
İki kişilik bestelenmiş bir şarkıyı tek başına söylemeye çalışmak yalnızlığın düetle olan ilişkisini en güzel anlatan söz olabilir mi acaba
Kesinlikle. Ahenksiz bir düet, en hüzünlü solodan daha çok tırmalıyor ruhu. Belki de sorun şarkıda değil, biz o iki kişilik besteyi o kadar kutsallaştırdık ki, kimseyi provaya bile kabul etmiyoruz. Yalnızlığın düetle imtihanı tam da burada başlıyor: Ya kusursuz bir uyum, ya da sonsuz bir solo.. 🤷🏻♀️
Kusurların kusursuzluğuna kulak kabartabilsek belki de duyulmamış seslerin bir araya geldiği bir koronun şefi olacağız. Ama insanız işte kusurları kusursuzlaştırma derdine düşerek akustik düzeni bozduğunun bile farkında olmayan canlılarız..
Sizin de parmaklar marifetli doğru notalara basıyor.
"Kimseyi provaya bile kabul etmiyoruz..."
Kulak pası açıcı olarak alıyorum burayı.
Tercih ediyorum ve gayet mutluyum kimseye ihtiyacım olduğunu bilmemek beni güçlü yapıyor biriyle plan yapıp o gelmedi diye oraya gitmekten vazgeçmiyorum mesela o gün ne istiyorsam onu yapıyorum yalnız bir tercih olduğu zaman güzel zaten
Bazen yanlızlık iyidir herkesde uzak kalmayı seciyorum
Bunu becerebiliyorsan ve lafta değilse özel..
Seçer herkesi biri illaki ya tercihtir o bacanak kfkfk
Seçimlere saygı kokusunda profesyonel sayılırım, ama seçenekleri çok olana yanlış şık olmak da çok şık duruyor baldız
Yanlış şık olmayalım o zamaann 🥂😄
Doğru şıkkı bilmeyene olmak lazım boş ver yarasın😀
Soru çözmeyi bilmiyor belki olur olur öyleee, berabercee 😄
Çocuk gibi eğitelim mi diyosun olur olur eyvallah 😀
Kendilerini eğitsinler onu da mı biz yapacağız😄
Ben seçiyorum ama beni seçmiyorlar da olabilir bilemiyorum
Öğren bunu bu mühim seçim mi mecburiyet mi
Öğrenmek için tıklayın bağlantısı paylaşayım mı sana 🙂
www.google.com/.../hala-yalniz-olmanin-suclusu-kim-1321095&ved=2ahUKEwjgsK3_k-CSAxVsX_EDHVnoF8EQFnoECGIQAQ&usg=AOvVaw3bn2DKFExOoaUld_uKWptZ
Al bakalım çöz suçlu kimmiş öğrenelim
O zaman zamana atıyoruz suçu
Bazen yalnızlığı biz seçiyoruz, bazen de hayat bizi yalnız bırakıyor gibi hissediyoruz..
Mıstafalar yalnız bırakmaz o açıdan şanslısın sen 😀
Şaka yi yana da hayatın içinde yalnızlar ve yalnızlığa mahkum edilenler var bazen kalabalık içinde olurum bir sürü insan olur hayatımda kadını erkeği ama uzaktan baktığım zaman sanki hiç biri ait değildie işte o an anlarsın ki bu bir seçim değildir...
O zaman doğru rumuzu seçmişim, yalnız kalmam garanti.
Bak bu açıdan düşünmemiştim, rumuz da torpil yaptı bana😄. Mustafalar yalnız bırakmazsa, ben de kimseyi yarı yolda bırakmam, denk gelmişiz.
Yarı yolda bırakmam sözünü okuduktan sonra Mustafanım şansına olan inancım artış gösterdi. 😀
Şansın artması normal, ben denk geldiğim yerin havasını değiştiririm biraz 😄
Ooo çok iddialıyız güzel
Bir zamanlar seçilmediğim için yalnız kaldığımı sandım ama dürüst olayım, çoğu zaman ben içime sinmeyeni seçmedim. Yalnızlık bazen dışlanmak değil, kendine saygı :)
Mesele seçilmemek değil aslında kimse için kendinden ödün vermemek, o oyunları, taktikleri beceremeyince haliyle yalnız kalıyorsun, biraz zorunlu bir tercih yani.
İki yüzlülerle yaşamaktansa yalnızlık daha iyi. Egoist, bencil insanlar. Ne yapacakları belli olmuyor. Çıkarcılar. En iyisi yalnız kalmak. Böyle daha rahat. Boş insanları kafa kaldırmıyor.
Armudun sapı , üzümün çöpü derken kendimi bulunmaz hint kumaşı sanmış olabilirim. Iyi ki öyle sanmışım, gercekten öyleymişim.:q kime göre? Neye göre? Sorgulanınca herkes kendi içinde mükemmel.
Yalnız ve karikatürde benim favorim bu
https://share.google/images/2NaE7GA7ufxFJYr4K
Aşk anlamında yalnızlığı kendim seçsem bile diğer türlü arkadaşlık, aile vs asla yalnız değilim ve bu durumdan da mutluyum.
Olur olmaz kişilere yürüyene abazan denir. Yalnızlık tercihtir. Olur olmaz insanlara yürümeyip doğruyu beklediği için.
Kimse beni seçmediği için, ben de kabuğuma çekildim ama nereye kadar sürer böyle bilmem..
Yalnızlığı seçiyorum peşime geliyor yine hepsi
Ben seçiyorum. Yoksa çoktan yalnız değildim :D
Yalnızlığı seçemiyorum çünkü yalnız kalmama fırsat vermiyorlar
Eskiden ben seçmiştim, artık istesem de kurtulamıyorum...
Yalnız değilim ki. Ailem ve arkadaşlarım var
Şu an yalnız hissetmiyorum ama kendi istegimin dışında yalnız hissettiğim, yalnız olduğum anlar da olmadı değil.
Kendimi secmedigim için seçilme hakkımı kullanmıyorum bu yüzden yalnızım
Kimse beni seçmiyor..
Akıllı insanlar böyle şeyler yapmazlar demek ki hepsi akılsız ya da çok mu akıllılar emin olamadım :))
Bende övdün mü sövdün mü emin olamadım
Biraz ondan biraz bundan koydum dedim ona seçim hakkı tanı istediğini seçsin😀 böyle düşünceli işte görüyorsunuz de mi
Kahvaltı yapayım ben anlamıyorum böyle bi şey fkd
Açken sen sen değilsin gitt doy gel çabuk
Yalnız değilim ama seçiciyim
Geçici olmamak adına seçicilik muhim aferin sanaa
Sen sevgili mi yaptın 🤣🤣
Nerden çıktı bu
Ciddi ciddi ben seçiyorum
Kesinlikle öyledir
Benim öylede senin öyle değil gibi
yalnızım demedim ki bunu da nerden çıkardın ama senin seçimlerin çıkarımların gibiyse zaten seçimin bu olsun yazık yani😀
Karikatür paylaşan sorular daha güzel
Benim ve Allah arasında olan bir konu.
Kendim seçtim
Yalnızlık Allah'a mahsustur : ))
Yalnız kalmayı seviyorum
Müsaitiz hocam
Kendim seçiyorum iyi oluyor.
Kendi tercihim
Kendi tercihim
Bu benim işim...
ben seçiyordum
Ben seçiyorum