Yalnızlığı seçenlerden misiniz?

Bazen yalnızlıktan bunaldığın için hayatına birini aldığında, hayatına aldığın kişi seni daha fazla yalnız hissettirebilir.
İlgisiz, sevgisiz, şefkatsiz, umursamaz, duygusuz, arzusuz, aşksız...
Hatta sorarsın kendi kendine o zaman neden benimle sevgili oldu? Anlam veremezsin. Insan sevmeyecekse, yakın olmayacaksa, duygularını göstermeyecekse, düşmancasına davranacaksa, ilgilenmeyecekse neden benimle sevgili oldu? Neden halen hayatındayım?
Anlamaya çalışırsın, sorarsın problem nedir? diye ama cevap bir sorun yok sen abartıyorsun olur. Kafan karışır. Ben mi çok şey istiyorum? diye sorarsın kendine. Susarsın. Memnun ve mutlu olmaya çalışırsın ama bir süre sonra yine görmezden gelemeyeceğin şeyler hissetmeye başlarsın. Sevilmiyorum dersin. Yine anlatmak ve anlaşılmak istersin. Değişsin istersin. Sevilmek ve ilgilenilen istersin.
İlişki içinde ki yalnızlığın bitsin istersin.
Ayrılık gelmeye başlar aklına. Ama nedense ayrılmakta zor gelir. Sevgilin ise seni sevmesem seninle neden devam edeyim derken bile seni sevdiğini direk söylemez ama sen 'evet sevmese neden benimle birlikte olsun dersin?' ve yine ben takıyorum dersin. Hediyeler beklersin. Süprizler beklersin. Romantik anlar beklersin. Ama yine aynı yerde bulursun kendini. Yine yalnız, sevilmeyen ve değersiz.
Zaman geçmiştir ve ilişkiye yatırımın artmıştır. Artık bunca emek verdim diye, ilişkini kurtarmak için çaba harcarsın. Emeğine emek katarsın. Vazgeçilmesi zor hale getirirsin. Vazgeçilmez olan sevgilin değil; emeklerin, yatırımların ve umutlarındır artık. İşte bu anda yapman gereken hep aynı şekilde olmaya devam eden döngüyü farketmen ve kendini değiştirmendir. Emeklerinden ve o kişiye dair umutlarından vazgeçmendir. Zordur bilirim. Acıdır bilirim. Kimisi için ölüm gibidir. Terkedilmeye alışkındır bu şekilde kabul eder ama terk etmeyı ve bırakmayı bilmez. Işte bunlara rağmen bu güç olanı güçlükle hayata geçirmen gerek. Kendine saygını ve sevgini kaybetme. Kaybettiysen yeniden kazanman için gerekeni yap.