Bir insanı sevmiyorsanız o insana hayaller kurdurtmayın çünkü o insan belki de bir daha hiç kimseyi sevemeyecek..
İnsan bazen sırf yalnız kalmamak için karşısındakinin umutlanmasına ses çıkarmaz. Net olmadığını bile bile susar, belki zamanla hissederim diye düşünür. Ama o arada birinin kalbi yavaş yavaş bağlanır. Sevmediğin birine hayal kurdurmak sence gerçekten masum mu?
Sevmediğiniz birine hayaller kurdurmak doğru mu; ya o kişi bir daha kimseyi sevemeyecek kadar kırılırsa?
Bence hiç doğru değil bir insan sevmiyorsa veya karşıdaki insana o anlamda bir şey hissetmiyorsa bence açık açık konuşmalı kimseye boş yere umut verip hayal kırıklığına uğratmamalıyız...
Doğru değil, ah almaya girer bu. Sevmiyorsa umut vermemeli kesinlikle. Sonra yarı yolda bıraktığı insanın ahını ve vebalini iki cihanda da ödeyemezmiş insan. Sırf zaman 🕒 geçsin diye konuşulmamalı imseyle. Bir duruş olmalı. Ben de mesela ekli olup konuşmadığım kişiler var umut vermek istemiyorum kimseye. ✨
Benim en hassas olduğum en çok dikkat ettiğim konudur. Birine boş yere umut vermek, olmayacak bir şey için hayal kurdurmak istemem. En baştan üzülsün üzülecekse de.
Bence hiç masum değil, yalnızlık bahanesiyle birinin kalbini oyalamak duygusal manipülasyon 🙃 Hele karşındaki duygusal olarak kırılgansa, etkisi yıllarca sürer. Sevmiyorsan ya da emin değilsen, bunu açıkça söylemek en dürüst ve merhametli olanı 💔 Netlik bazen acıtır ama belirsizlik her zaman daha fazla yıpratır. Seni bu kadar düşündürmesi kalbinin ne kadar temiz olduğunu gösteriyor 🌿