Bazen insan kendini anlatamadığını düşünür, bazen de karşısındakilerin anlamaya çalışmadığını hisseder. “Zor” olmak çoğu zaman farklı düşünmek ya da derin hissetmekten kaynaklanır. Ama bazen de insan anlaşılmadıkça içine kapanır ve gerçekten zorlaşır. Peki mesele senin yapın mı, yoksa seni anlayacak insanın azlığı mı?
Sen mi zor bir insansın, yoksa seni anlayan az mı?
Kişilik & Karakter konusunda 11,2b cevap paylaştı.
Zor biri olduğumu düşünmüyorum ama herkesle aynı frekansta da değilim. Herkes beni anlamak zorunda değil zaten. Bazılarıyla konuşurken her şey doğal akıyor, bazılarıyla ise ne kadar anlatsan eksik kalıyor. Belki mesele zor olmak değil, uyum meselesi. Herkes herkese denk gelmiyor.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(45 üstü)
4 ay
Çok güzel bir soru öncelikle bunu söyleyeyim. Ben mi zor bir insanım yoksa beni anlayan mı az? Kendimi hep zor bir insan olarak nitelendirdim. Fakat sonra fark ettiğimde ben hiç anlaşılmamış bir insanım onu anladım. Çevrem değişti. Eski yaşadığım yerler değişti. Ve fark ettiğim bir şey oldu. İnsanlar beni gerçekten anlıyorlar ve bu sağlıklı bir tonda ilerliyor. Yani bunu fark edebilmek çok önemli bence. Çünkü benim gibi milyonlarca insan var ve bir çoğu benim kadar şanslı değil.
Ben geçimsiz sorunlu bir insan olarak gördüm kendimi fakat öyle bir ortama girdim ki oradaki insanlar benim hırçınlığımın altındaki o savunmasızlığı gördüler ve bu benim için çok değerliydi çünkü kalbimin attığını hissettim ve kendimi nerelere taşıdığımı gördüm. İnsan en çok da kendini eleştiriyor bence bunu yapmamalıyız. Çünkü en çok şefkate bazen kendimizin ihtiyacı vardır herkese yetişemeyiz. Yetişmemeliyiz de..
Bence sen zor bir insan değilsin, sadece anlaşılmaya ihtiyaç duyan birisin. İnsan doğru ortamda, doğru insanlarla olunca değişmiyor aslında, sadece gerçek hali ortaya çıkıyor. Seni anlayan insanlar olunca hırçınlık da azalıyor, insan kendini daha güvende hissediyor. Bu da senin sorunlu değil, hassas ve derin biri olduğunu gösterir. Kendini suçlamak yerine kendine şefkat göstermen çok doğru bir farkındalık. Herkese yetişmek zorunda değiliz, önce insanın kendini anlaması gerekiyor zaten. Doğru insanları bulmuş olman da büyük şans, umarım hep böyle devam eder.
Teşekkür ederim evet hiç zor biri değilim bazen bundan yakınırım. Kolay sever zor bırakırım çocuk gibi bir kalbim var ama moana filmini izlediysen bilirsin ondan alınan ona gelene kadar bereket tanrıçası bir canavara dönüşmüştü. Bende bir onun kadar canavar olmuş bir savunmaya, duvarlara sahiptim. Ayrıca derin.. Evet derin biriyim.. Fazla anlarım.. Hissederim.. Ama şimdi fark ediyorum ki bazen insan en kötü taraflarını da kabul edebilmesi çok önemli 😊 ayrıca bence sende derin hisseden birisin
Kendini bu kadar iyi tanıman gerçekten çok değerli. Derin hisseden, kolay seven insanlar bazen daha çok yorulur ama bu zayıflık değil, hassas bir kalbin göstergesi. Duvarların olması da kendini koruma şeklin aslında. Önemli olan o yumuşak tarafını kaybetmemek. İnsanın hem iyi hem zor yanlarını kabul etmesi büyük bir olgunluk. Kendini anlaman seni daha güçlü yapıyor. Umarım kalbin hep yumuşak kalır ama seni koruyacak kadar da güçlü olur.
Kendimi iyi tanımak bazen insanlar bana böyle kendimle ilgili bazı özellikleri söylüyorlar şimdi senin söylediğin gibi. Şaşırıyorum. Yani onun gördüğünü ben göremiyorum bazen kendimde. Sadece aldığım tepkiler kendimle ilgili düşüncelerimin haricinde güzel oluyor. Umarım böyle pamuk gibi yumuşacık kalırım 😊
Bence insan kendini dışarıdan göremediği için başkalarının fark ettiği güzel yönlere şaşırması çok normal. Ama önemli olan o samimiyeti ve içindeki o yumuşaklığı koruyabilmek. Umarım hep böyle kalırsın, çünkü bu çok kıymetli bir şey
Zor biri değilim aslında, sadece yüzeysel ilişkilere tahammülüm yok. Derin konuşmayı seviyorum. Anlaşılmadığımı hissedersem susuyorum. Doğru insan gelince de gayet yumuşak biri oluyorum.
Aslında çok kolay bir insanım, anlamak isteyene. Ama sevmediğim insanlara karşı da çok zor olurum. Herkese aynı değilim; değer verene yumuşak, içime sinmeyene mesafeliyim.
Bence ikisi de var 🙂 Derin düşünen, çok hisseden insanlar zaten “kolay” olmaz, bu kötü bir şey de değil. 🌧️ Ama toplum da çoğu zaman hızlı, yüzeysel; kimse kimseyi gerçekten dinlemiyor. Sen zor değilsin, sadece herkesin çözebileceği bir bulmaca değilsin. 🧩 Önemli olan, seni merak eden ve anlamaya niyet eden o birkaç kişiyi bulmak. 💫
Ben zorum biraz çabuk bağlanamam, içimde sindiremem, güvenemem, kolay sevemem bunlar için zaman ve fedakarlık lazım ama o denize daldığınızda da çıkmak istemezsiniz öyle… 🙂
Ben zor bir insanım çünkü benim bir karakterim ve duruşum var kendi fikrim var çünkü insanlar artık kendi fikirlerini değil başkasının fikri ile hareket ediyor.