Seçilen yalnızlıkla mecbur kalınan yalnızlık farklı. Sevilen yalnızlıkta kişi kendini tanır anlar ve köşeli yanlarını törpüler. Bazı insanalr için bu başkasıyla bir araya gelmenin hazırlık dönemi de olabilir. Mecbur kalınan yalnızlıksa izole bir yaşam sıfır sosyallik şeklinde insanı hasta edebilir.
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Çoğu zaman seçim. İnsan bazen kalabalıkta eksik hissetmektense yalnız kalmayı tercih ediyor. Ama her yalnızlık bilinçli değil; kimi zaman şartlar, kimi zaman hayal kırıklıkları itiyor. Seçerek kalınan yalnızlık güç verir, mecbur kalınan yorabilir. Önemli olan onun içinde kaybolmamak.
Seçim ama bağımlılık yapıyor ve insanı çürütüyor bir noktada yanlız insan çok düşünür çok düşünen insanın farkındalığı artar farkındalığı artan insanın hayattan aldığı haz düşer bu depresyona depresyon ölüme kadar götürür
en baştakilerine katıloyorum ama sonrsaı bizim elimizde gerketiği yerde gerketiği zaman dura bilmemiz lazim hani şeye benziyor biligiyi yüz üstü oğrenirsek Allahtan uzaklaştırır ve nefret oluşturur bilgiyi derin oğrenirsek yani derinşere kadar inersek Allaha yaklaştırı ve sevdirir gini bişey bence
yalnızken Allaha yaratıklarını daha farkılıyorsun çünkü etrafı gözlemlıyıorsun ama insan o yalnızlığı fırsat gibi görmezse, yalnıziığı sadece acı ceza gibi algılarsa bu dunyayı kendine cehennem gibi yapabilir...
Yalnızlık bazen seçim, bazen de mecburiyet olabiliyor 🌫️ Senin anlattığın yalnızlık aslında sağlıklı olan; insanın kendi sesini duyması, kalabalıklar içinde kaybolmaması için güzel bir mola gibi 🕊️ Ama uzun süre kimseyi almamak, duvar örmek de içten içe acıtabilir. Önemli olan, kendini tanırken gerektiğinde insanlara da kapıyı aralık bırakman 💫
Kişilik & Karakter konusunda 10,6b cevap paylaştı.
İnsan olmayınca hayatı bilinmeze götürmek bana göre değil. Ne istediğini başkalarına bırakanla dünya dönmez. Kaostan mutluluk , kavgadan huzur olmaz. Bu beklentide olanda beni sıkıcı bulur.
Benim için bir seçim. Bıktım insanların saçmalıklarından. Kendi kendime mis gibi yaşıyorum kimseyle uğraşmıyorum. Evimi temizlerim yemeğimi yaparım çalışırım hayatıma bakarım. Kimseye ihtiyacım yok.
zaten genelde yalnızlığı tercıh değil elinde olmayan bişey olarak sayarlar o yuzden bazande insanın kendi tercihide olabilir demek istedim dediklerine katılıyorum
Yalnızlığı seviyorum ya kendimle vakit ayırıyorum bir başkasına enerji harcamıyorum yalnızlığımla mutluyum hiç de arkadaşım yok hiç kimseyle de konuşmuyorum halimden gayet memnunum