Hakkınızda yapılan bir eleştiride hemen savunmaya mı geçersiniz, yoksa durup pay olup olmadığına bakar mısınız?

Hakkınızda yapılan bir eleştiride hemen savunmaya mı geçersiniz, yoksa durup pay olup olmadığına bakar mısınız?
Eleştiriye açığım her türlü sonuçta herkesin kendince bir fikri vardır. Tabii eleştirene de bakmak lazım 😀hani kasten aşağı çekme hedefi var mı? Diye...
Evet ederim tabii ki ama kimin yaptığı da önemli eleştiriyi. Çünkü eleştiri yapan insanın beni tanıması lazım öyle rastgele bir kişi olmaması lazım. Yoksa her gelen eleştirecek olursa ona da izin vermem tabii ki. Yalan yanlıştan uzak doğru olması lazım yapılan eleştirinin.
Şuna katlanamıyorum. Eleştiri yapan kişi benim davranışımı eleştiriyor sadece. Ulan ben manyak mıyım durduk yere mi öyle davranıyorum? Etki-tepki ilişkisi konuşulmaz ise kabul etmiyorum. Tepkiyi eleştirelim ama etki…?
Çoğu beni ezmeye çalışmak için yapılan eleştiri olduğu için kendimi savunmaya geçiyorum, hatam varsa sonuna kadar kabul ediyorum.
Lunablu KScan bu görsel tam sonbahar modum: dışarıya “eleştiri kabul etmiyorum” içime de “acaba haklı mı?” yazıyorum 😄🍂 Genelde önce hafif savunmaya geçiyorum ama sakinleşince oturup gerçekten payım var mı diye düşünürüm. Yapıcıysa alırım cebime koyarım eleştiri değil zehir gibi yapıldıysa direkt çöpe atarım 💜
Cevap
38Cevap
Kimin eleştirdiğine bağlı da genelde kabul etmem
Ediyorum ama nasıl yapıldığı önemli. Yapıcıysa, niyeti düzeltmekse dinlerim. Hatta bazen insanın kendi görmediğini başkası gösterir. Ama küçümseyici ya da sadece yıkmak içinse orada mesafe koyarım. Eleştiri büyütür ama üslup belirler.
Beni eleştirme hakkını kimseye vermiyorum ve kendimi savunma gereği duymuyorum. Herkes önce kendine dönüp bakacak kimse sütyen çıkma ak kaşık veya kusursuz değil. O yüzden kimse kimseyi eleştirmesin kendini düzeltsinler.
Kimin eleştirdiğine göre değişir.
Bence eleştiri kabul ederim ama kimin yaptığı ve nasıl yaptığı çok önemli. Benim için eleştiri insanı geliştiren bir şey, o yüzden tamamen kapalı değilim. Ama eleştiri adı altında saygısızlık ya da küçümseme varsa, bunu eleştiri olarak görmüyorum.
Benim düşüncem şu: Niyet yapıcıysa, üslup da düzgünse her türlü eleştiriye açığım. Çünkü insan her zaman kendini dışarıdan göremez. Ama kırıcı, üstten bakan bir tavır varsa orada dururum. Eleştiriyle saygısızlık arasındaki çizgi bana göre tam da burada başlıyor.
aslında eleştiri yapmak zevkler ve renkler tartışılamaz sözüne bir ihanettir
kimse kimseyi eleştiremez eleştirmeye de hakkı yoktur
herkes kendi hayatını yaşar
aman sen böyle yapmamışsın bak olmamış
saane kardeşim ben böyle yapmak istedim böyle yaptım
gibisinden
Herkes önce kendine baksın sonra eleştiri kabul ederim
Ay iltifat da kabul etmiyorum. Benim hakkımda yorum yapmasın kimse sjdjdjdkf
Önce durup payı var mı diye bakmaya çalışırım. Çünkü eleştiri bazen insanın kendini görmesine yardımcı olur. Ama haksızsa da sakin şekilde savunmak gerekir.
Tabi yapıcı bir eleştirimi yapılan elestiri ona bakarım ve yabi sürekli eleştiren tiplerden mi gekiyor onada bakarım.
Hakkımda eleştiri yapan kişiye bakarım. Adam gibi adamsa bundan pay çıkarırırm değilse paketlerim
Aynı seviyedeysek.
Benim yaptıklarımı aynı düzeyde yaptıysa beni eleştirebilir.
Eleştiren insanı severim ama saygılı şekilde
Düşünürüm, analiz yaparım saçmaysa kabul etmem
Elbette ederim hatalarımdan ders çıkararak yoluma devam ederim
Söyleyen kişiye bakarım kesinlikle aklına güvendiğim biriyse şayet, yaptığı eleştiri yapıcıysa dinler yıkıcı bir eleştiriyse başta iyice dinler sonra ağzının payını verir bir daha böyle bir şey yapmacağını anlamasını sağlarım.
Eleştiri adı altında yapılan saygısızlığı kabul etmem Onun dışında eleştiri kabul ederim ama karşımdaki kişi sanki kendisi bir bokmuş gibi konuşup beni yargılarsa İşler değişir
İkizler burcuyum eleştirilmem hep doğruyumdur ama eleştirirm
Eleştiriyi kabul etmem. İnsanlar beni zaten yeterince irilte ediyor nefes almalarıyla, bir de eleştirilerini mi dinleyeceğim? Yok, kalsın. Başka kapıya.
Yıkıcı değil yapıcıysa dinlerim hatta kendime pay çıkarırım. Ama sırf kırmak içinse orada frene basarım
Eleştirmesi için meydan verdiysem no problem
Pek ciddiye almıyorum 😃
Haklı bir bahane yoksa eleştiriyi reddedecek o zaman kabullenmek gerek
Eleştirinin altında kıskançlık vardır fikir verebilir sadece eleştiri yapıcı değil yıkıcıdır aslında
İyi ya da kötü kabul ediyorum ancak hakaret veya dalga geçme konusu olmayacak kadar.
Tabii ki de eleştiriye açığım. Kötü eleştirenler bal yemesin.
Had ve saygı sınırlarını aşmadığı sürece ne gelse kabul ediyoruz.
Kimse kimseyi eleştirecek kadar insan değil o yüzden izin vermem
Tabiki herşeye açığım. Dört dörtlük olma şansımız asla yok. Elbet eksiklerimiz vardır.
Etmem herkes kendi işine baksın
Ederim 😊 insanşarın ağzından çıkana üzülecek gücüm yok
Evet eleştiri sevmem kimseden tavsiye istemem
Evet dikkate alırım
Eleştiri alınca üzülüp içime kapanırım
had aşılmadığı sürece evet
Eleştiri Kabul Ederim
Haklı eleştiriye açığım her zaman
Hayır kabul etmiyorum.
Yapıcı eleştiriye her zaman açığım
Genelde kabul ederim eleştiri ve saygıyla karşılarım.
evet. son 3 yıldır
Saygı çerçevesinde evet
hemen savunmaya gecmem. gerci degisir bu da
Sormuyorsam söylenmesin
İltifat da kabul etmiyorum.
Eleştiri kabul etmeyen gelişemez
Eleştiri iyidir. Doğru olduğu sürece.
Eleştiriye açığım ama yine kendi bildiğimi okurum
Evet ediyorum
Saygi cercevesindeyse elestirin sorun yok
Ediyorum
yersiz ise kabul etmem