Herkes hata yapabilir ama aynı hatayı tekrar etmek tercih midir? İkinci şans bazen büyüklüktür, bazen de kendine yapılan bir haksızlık. Güven kırıldığında tamir edilir mi, yoksa çatlak hep kalır mı? Sen affeden tarafta mısın, yoksa bir kez silince geri dönmeyenlerden mi?
Umudunu yitirmeyenler kim?
Katı kuralları olan gaddarlar kim? Görelim bakalım ☠️☠️☠️
Birine ikinci şansı verir misin, yoksa defter bir kere mi kapanır?
İnsanın asla affetmeyeceği ihanetler, ilişkide kırmızı çizgileri oluşturan kendi insanlık haysiyetini ve duruşunu koruması elzem olan, bile isteye yapılan ihanetler ve haksızlıklar ayrı bir konum ve adalet gerektirecektir. Bu tarz ağır ihanetler, ağır nankörlükler, kabul edilebilitesi zerre kadar olmayan haksızlıklar, hiçbir ilişki sırasında hiçbir biçimde ikinci şansı vermeyi ne akla ve mantığa, ne de kalbe ve duygulara hoş göstermeyecektir. Böylesi acı durumlarda insanın ilk düşünmesi ve öncelemesi gereken o ilişki değil, kendi haysiyeti, gururu, hayattaki sağlam duruşu ve ruh sağlığıdır. Bu tarz ilişkiler hiçbir zaman yeni bir şansı haketmeyen zehirli ilişkilerdir, insanı ve hayatını giderek daha fazla çökerten, tüketen toksik ilişkilerdir. Bunlara defter bir kere kapatılır, bu kişiler artık bitmiş ve İlahi Adalet'e Allah'a havale edilmiş kişilerdir. Ben bunun haricinde insani hatalarla, acemilikle veya geçici duygusallıkla yapılan hataların affedilmeyi hakettiklerine inanıyorum. Tam olarak sonlanmış sayılmayan ilişkiler fevrilikler ve boş gurur nedeniyle görmezden gelinmek yerine bir kere daha denemeyi ve çabalamayı hakeder.
Hatanın ne olduğuna bakarım. Anlık bir şeyse konuşur, şans veririm. Ama aynı şey tekrarlanıyorsa bu tercih olur. Güven kırıldı mı toparlanır ama izi kalır, ben sınır koyarım.
Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
İkinci şans verebilirim ama herkese değil. Hata insanîdir ama aynı hatayı tekrar etmek tercih olur. Eğer pişmanlık samimiyse ve davranış değişiyorsa kapıyı tamamen kapatmam. Ama güven kırılmışsa ve aynı döngü sürüyorsa defteri açık tutmak kendine haksızlık olur. İkinci şans umut içindir, alışkanlık için değil.
İkinci şansı veririm ama herkese değil, her hataya hiç değil 😊 Güveni kıran kişi gerçekten sorumluluk alıyor, emek veriyor, sözünü davranışla destekliyorsa ona bir şans daha tanıyabilirim. Ama aynı yara ikinci kez açılıyorsa orada tercih devreye girer, saflık değil. Çatlak kalır, evet; mesele o çatlağa rağmen ilişkiyi taşıyıp taşıyamadığına karar vermek 💔✨
İkinci şansı veririm vermesine de, o eski huzur geri gelir mi? İşte orası meçhul, sürekli acaba yine yapar mı? diye tetikte beklemekten insan yoruluyor, şans verince ilişki değil, aslında bir nevi denetleme süreci başlıyor, o gerginlikle yaşamak da sevgiye dahil mi emin değilim🤦♀️
Ben birisine ikinci şansı verme taraftarı değilim ancak değiştiğinden emin olursam veririm. Yine de daha temkinli davranırım ki eski hatalarına karşı bir savunmam olsun. Tamamen güvenip tekrardan hayal kırıklığına uğramak istemiyorum yaşarsam kendime olan saygımın değersizleştiğini hissederim ve bu beni oldukça üzer.
Bu hayatta hiçbir zaman hiçbir konuda büyük konuşmamak ve kimseyi kınamamak lazım. 2. şansı vermem diyen gün gelir verir, olmaz dersin olur, olur dersin olmaz. O yüzden ben hiçbir şey hakkında kesin konuşamıyorum artık
Veremem ben ikinci şansa inanan biri değilim. Çünkü yapılana hata gözüyle bakmıyorum tercih olarak değerlendiriyorum. Gösterdiğim özenin ve ince ruhun aynısını karşımdakinden de beklerim.
Vermem baba ters her zaman o hatayı tekrarlar akreple kurbağ hikayesi gibi birinci yapılan hatadır olabilir ama ikinci yapılan yanlıştır yanlış affedilmez
İnsandan insana değişir, Herkese ikinci şans vermem ama şansı isteyen önemsediğim biriyse, hatasını tekrarlamamak üzere sözünü alır, ikinci bir şans verebilirim. Diğerleri pek de fifi bende, takmıyorum 👍🏻
Gaddarlıkla bir ilgisi yok. Kimsenin derdini çekemem hiç. Herkes de buna göre ayağını denk alsın hayatımda. Böylece "Nasılsa affeder" diyip hata yapma cesaretini kendinde bulamaz