Şunun şurasında birkaç yıl kaldı. 30 yaş kulağa çok korkunç büyük bir yaş gibi geliyor. Uzun yıllardır 20 li yaşlarda olanlar ne hissettiğimi anlıyordur eminim. 30 da neler bekliyor diye öok düşünüyor insan bazen.
3 ay
20 lerinde nasil yaşadıysan hayatın sağlamasını 30'larinda yaoacaksin dostluklar ilişkiler ailen kimin senin için gerçekten orada kalması gerektiğiyle ilgili kararlar bu zamana denk geliyor. Herşeyden önemlisi artık başkalarının dediklerine kulakalrini tıkamayı ve sana ne bana ne gibi cümleleri yaşamayı öğreneceksin. Tabi bu da pek çok şey gibi çok kişisel bir durum farkındalık düzeyinle ikgili tamamen. Benim kişisel deneyimlerim buna benzer. Birde artık kendini daha net anlıyor şunu seviyorum bundan hoşlanmıyorum diye sınırlarını daha net biliyor ve ifade ederken kim ne düşünür diye bakmıyorsun. Bu bana göre değil demeyi öğrenmek her zaman sancılı olsa da kendini tanırken bazı insanların senin herkesi memnun etmeye yatkın hâlini sevip yeni hâlini sevmeyeceğini de kabul edelim
Henüz gelmediğim için bilmiyorum fakat az/çok tahmin edebiliyorum. Tahminen daha minimal oluyorsun, hayallerin de aynı şekilde... İnsanlarla fazla yüz/göz olmak yerine seçici oluyorsun; en yakınında en fazla 2 insan oluyor. İnsanlara göre yaşamak yerine, huzuru seçiyorsun; nesne seçimlerinde bu yönde değişiyor. Misal, eskiden daha şaşalı evler ve arabalar isterken, yaş ilerledikçe seni rahat ettirecek ve içine girince gözünü yormayacak, huzur verecek seçimler yapıyorsun. Kriterlerin de değişiyor; sana huzur veren, beyin yaşı olgunlaşmış ve kaliteli insanlar istiyorsun; dış görünüş artık etkisini azaltıyor.
30’dan sonra insan biraz daha seçici oluyor. Herkese aynı enerjiyi vermemeyi öğreniyor. Hatalarına daha net bakıyor, bazı hayallerini sadeleştiriyor. Sabır artıyor ama tahammül azalıyor. Kendini kanıtlama isteği yerini huzur arayışına bırakıyor. Gürültü yerine sakinlik daha kıymetli geliyor.
30 yaş korkutucu gibi geliyor ama aslında çoğu kişi için daha net, daha sakin ve kendini daha iyi tanıdığın bir dönem oluyor. 20’lerdeki karmaşa biraz azalıyor, insan ne istediğini daha iyi biliyor. Yani büyümekten çok, kendine yaklaşmak gibi.
Eic için teşekkürler.
30 yaş sandığın kadar korkunç değil, hatta çoğu kadın için rahatlama yaşı oluyor diyebilirim 😊 Kendini daha iyi tanımaya, neyi istemediğini daha net bilmeye başlıyorsun. Enerjin azalmak yerine daha seçici hale geliyor, drama istemiyorsun mesela 😄 Vücut biraz daha ilgi bekliyor, uyku kıymetli oluyor ama özgüvenin artıyor. Kısacası 20’lerinin daha bilinçli, daha huzurlu versiyonu gibi düşün 🌿
Cevap
80Cevap
değişir kişiye göre ve hayata bağlı
Kesinlikle daha tecrübeli oluyorsun? eskiden olan saflık durumunu aşıyorsun? akıllanıyorsun? mesela ikinci arkadaşlık durumunda ne olacağını çok daha iyi biliyorsun? mesela bana hesap soramaz kesinlikle anlaşma olacak arada uymazsa arkadaşlık ilişkisi bitecek iyi insan olacak bana benzecek diyelim bir hata yaptı affederim ama 2inci olmaz ya da verebilirim özür dilerse benden bir şans daha ama 3üncü olmaz arkadaşlık biter sevdiğimle dersek onu hiç bilmiyorum onunla bir tecrübem yok olamadı tam ve kimseye haddinden fazla değer vermiceksin kendini düşünmek çok önemli yanlış insanları takmıcaksın kavga da edeceksin ki o insanı tanı hayır demeyi bileceksin kendi iyiliğin için sana yanlış yapanlara geri dönme sakın
30da bişey yol cidden hiç sandığımız kadar büyük bir yaş değilmiş. İnsan 20sine gelince ne olduğunu anlamadan 30 oluyor. Daha dün gibi 18din. Hepsi zaman algısı illüzyon
Ama karakter olarak illaki olgunluk veriyor. Doğruyu yanlışı daha kolay ayırt ediyosun eski saftirikliğin kalmıyor falan
30 yaşından sonra neler değişti kendimden özetleyeyim şu an 32 yaşındayım
Sorulduğu zaman 30 yaşındayım demek 32 diyemiyorum 🙂
Ruhum ve aklım halen 30 ya da 28 de hissetmesi
Hayat olarak ne değişti desen hiçbir şey ne bir heyecan ne yeni bir aşk vs vs bugünümün dünden farkı yok yarınımı sorsan cevap vermekte zorlanmam çünkü oda aynı geçecek 🙂
En güzel yaş ve dönemlerde beklentilerim hayallerim fazlaydı şu an sorsan bir hayalin var mı yok çünkü hiçbir şey gerçekleşmedi
Yine yalnızız yine sevilmedik karşılık görmedik evlenemedik aile yuva kuramadık aşk sevgiden yana şansımız hiç gülmedi
Çok şükür karnımız doyuyor kimseye muhtaç değiliz kendi çapımızda mutlu olmaya çalışıyoruz
Benim 30 yaştan sonra hissiyatım bu herhalde bir adımda öteye gidecek gibi de değil
Çok şey bence aslında kendi düşünceme göre
Her yaşın getirmiş ve getirecek olduğu şeyler var
Gerek bakış açın , gerek zihniyetin gerek hayata karşı duruşun, fikirlerin, insanlara olan tutumun, insan sarraflığın iyi niyetinin törpülenmesi gibi vs
30’lar netleşme ve sağlamlaşma dönemi. Zihinsel olarak, özgüven artışı ama sabır azalması daha fazla risk alma azalır, arkadaş çevresi daralır ama kalite artaruzun vadeli ilişki ve aile düşüncesi güçlenir ve zamanın ne kadar değerli olduğunun farkındalığı artar.
Çevre de evlen baskısı artıyor.
Daha mantıklı düşünüyorsun.
Çocukluğu ve ergenliği tamamen atlatıyorsun.
Değişime açık biriysen pek çok düşüncen bu dönemde değişebilir.
Daha dingin daha oturgan oluyorsun eskisi gibi kıpır kıpır enerjik olmuyorsun.
Uyku saatlerin uzayabilir. Yaş ilerledikçe daha çok uyku ihtiyacın oluyor.
Öyle şimdilik aklıma bunlar geldi
İyi yanlarından bahsediyim... kimse seni bu çocuk diye dikkate almamazlkk yapmıyor... toplumda bir yerin olduğunu hissediyorsun insanlar sana daha çok saygı duyuyor ve işin varsa kendi parani kaznaip harcamak güzel bir duygu ve elalemin radarindan kurtulamazsan da onların bile sana bu yeniyetme değil biraz dikkatli konuşmam lazım demesini sağlayacak yaslardasin...
Korkma korkma :) en güzel yaşların olacağına emin olabilirsin ✨
İnşallah
Yakında 30 yaşıma gireceğim tek diyeceğim şu sakın korkma sonuçta pek bir şey değişmiyor çöktüğün falan da yok bazı erkeklerin dediği gibi onlar bunu sırf kadınları aşağılamak ve üzmek için diyor ama şöyle bir şey var insan üç aldıkça daha da tahammülsüzleşiyor bide her şeyin farkına varıyor bu yüzden acı çekebilirsin bazı konuları düşündüğünde en azından bende bu böyle takma kafana sadece keyfine bak derim bacım
İnsan yaş aldıkça* olacaktı
Kadınları bekliyen =
https://www.youtube.com/embed/otohjMymyYEİyice tanı,30 sonra insan olgunlaşıyor, çocuk her yaşta yapılır... Yaanlarını gördüğü zamanlar. 40 yıllık tanıdığın bile değişir.
30 güzel bir yaş bence. İnsan kendini gerçekten tamamen özgür ve tamamlanmış hissediyor. 33 ten sonrası üzücü ama :)
İnsan hayatındaki 20'li yaşlarında olumlu olumsuz bir şey katmış/katmamış birisiyse aynı şekilde geçer.
Kemik ağrısı 😅
30'a girdiğim an vücut evrim gecirdi sanki.. Hele de mide.. 🤦♀️
Artık abi/abla diye hitap etmeye başlıyorlar, bekarsan her gören ne zaman evleneceksin diye sorup duruyor, kazandığın parayla eğlenmek yerine yatırım yapmaya başlıyorsun
Seçicilik artıyor daha da ayakalrın yere basıyor saçma şeylere vakit ayırmazsın
Evet çok korkunç bi yaş. 30 yaşa gelince artık bastonla yürümeye başlıyorsun, ölüme çok az kalmış oluyor. Koca karı sıfatını alıyorsun, takma dişlerini her gece çıkarıp suya koyman gerekiyor. Bitik yani, aklın varsa 30a gelmeden öl
😂😂😂😂😂 her bir emoji 10 yaşa bedel ona göre hareket et 😢😢😢😢😢
30 yaş ciddi kararlar almanız gereken bir yaş. 👍
En net şunu gördüm kendimde ben: Kafam kalabalık, gürültü çekmiyor. Sevdicekle karış karış gezmek değil, bi yerde oturup sakin sakin sohbet etmek daha keyifli geliyor.
20li yaslardaki o enerji olmuyor maalesef hani buraya da gideyim onu da yapayim bunu da yapayim o kadar firlama olmuyorsunuz insan biraz durgunlaşiyor yani istisnalar vardir tabi
20’lerde insan ‘sevilmek’ isterken, 30’dan sonra ‘değer görmek’ istiyor.
20’lerde heyecan yetiyor, 30’dan sonra huzur aranıyor.
Ve sanırım en güzeli şu: 30’dan sonra insan artık kimseyi etkilemeye çalışmıyor… çünkü zaten kim olduğunu biliyor.
Bişey değişmiyor. Yine klasik kalkıp kahvaltı yapıp işe gitmek, çalışmak, işten sonra eeve gelip dinlenmek. Bu kısım değişiyor sadece. Eskiden gezmekti artık dinlenmek oluyor en iyi aktivite
Hayirli yaslarin olsun , 30 yas alti baslar sana teyze demeyi beni en cok gulduren bu olmustu 😅 su an 32 yasindayim , ve 30 yasina bastigimda nedense tuaf bir sekilde ölume daha yakin hisetmeye basladim kendimi. Halbuki olmenin yasi yoktur.. ama ben oyle hisettim. Onun disinda korkulacak bir seyi yok 💁♀️
Vücudun değişiyor , zihnin değişiyor, ahlakın değişiyor , hayat enerjin değişiyor, bakış açın değişiyor resmen yeniden doğuyorsun ve sancılı bir doğum oluyor
Değişimin yaşla hiçbir ilgisi yok. Olaylar, insanlar, dönemler, yaşanılanlar insanı değiştirir. 25+ yaşında nasılsan 30 olunca da öyle olursun genelde. Bir gecede evrim geçirmezsin. :D
ekonomik özgürlük gelmeli, kendini keşfetme başlamalı, doğru ve yerinde kararlar alınmalı, Gelecek ile alakalı planlar öne çıkmalı ve daha bir çok sorumluluklar...
Boş hayalleri bırakıyorsun
İnsanların gerçek yüzünü görüyorsun
Annenin babanın kınadığın çoğu özelliğinin aslında sende olduğunu anlıyorsun gib gibi
Tahammülün azalıyor kafana uymayan kimseyi hayatında tutmuyorsun
İnsanların seni üzme oranları %1 falan oluyor
30'lu yaşlarım 20'li yaşlarıma göre daha hızlı geçti 30'larda yaşlandığımı iyice hissetmeye başladım
Hiçbişey değişmiyor sadece tecrübe kazanıyorsun 30 yaşında biri bana küçük geliyor şu an. Arada fark var yani
Ben yarıladım değişen pek bir şey yok açıkçası sadece biraz daha meşgul ve biraz daha üşengeç oluyorsun o kadar 😂
İnsanların lafları seni etkilemez, kendinden daha emin bir insan oluyorsun artık, daha özgüvenli oluyorsun hayat tecrübesiyle. Arkadaş bulman zorlaşıyor birisiyle tanışmaya yakın olacak samimiyeti kurmaya enerjin hevesin de kalmıyor çünkü
Büyüdükçe sadece insanın bedeni sağlığı eskiyor bozukluğu
Ve müthiş bi sakinlik dinginlik sarıyor insanı
Hayata daha oldun bir sekilde devam ediyorsun. Gireli yaklaşık 3 yıl oldu ilk başta soğuk geliyor ama girince alışıyorsun :)
Diyor ya Şair;
Koştum gençliğin merdivenlerinden
Düşünmedim ayakları,
Şimdi elimde baston,
Hayal oldu gençlik anları...
Tıkkkk diye uyuyorsun 😂😂 gece 12'den sonra bal kabağına dönüşüyorsun. İnkar eden dakika bir kuruyordur çadırı 😂😂 nasıl kaçsın uykusu başka
Çadır her zaman kurulu
30 una kadar iş konusunda doğru bir meslek seçimi yapmak gerek, daha güçlü ve ciddi olmak zorundasın..
Kişide bitiyor iş
30 yaş kendimi tanıdığım buldugum hayata bakış açımin değiştiği bir yaş. Benim için güzel bir yaş
Hayatın daha ciddi olduğunu hatırlatan bir yaş bence. Bilinç ve sorumlulukların tavan yaptığı yaş başlangıcı
30 yaşından sonra en başta kendini kabul ediyorsun.. Değiştirmeye vs. çalışmıyorsun çoğu konuda.
20 den sonrası su gibi geçti zaten ne ara 26 oldum yaa hiç öyle hissetmiyorum ki sanki 20 yaşındaymışim. gibi hissediyom.
Peki bisey merak ediyorum pişman olduğun bisey var mı keşke daha erken yapsaydım dediğin ve mesela cinsellik sence evlenmeden önce mi yaşanmalı yoksa evlendikten sonra mı
Evlendikten sonra olmalı
Neden sizce
Sen öyle mi yapiyon 😂😂
@EşrefVtec niye yasayimki ne sebepten
Zevkine yaşıyor bazilari umursayan erkek ya da kadin kalmadıki bunu
Kızım patlak olup olmamam babamı ilgilendirmiyor gerçi seni baban skecegi için bakireligini babana saklaman normal ksjwjskans ml mq
her şey dahada beter oluyor herşeyden bıkmışlık heves yok ölüme yaklaşmışsın gibi oluyo bende en önemlisi de herşeye geç kalmışım gibi hissediyorum
Hic korkma her yaşın ayrı güzelliği var tadını çıkar
Bir şeyler yapmaktan vazgeçiyorsun rutin bir hayat oluşuyor
Henüz 30 yaşına girmedim. O yüzden bir şey diyemiyorum.
Artık dünyaya daha mantıklı bakmaya başlıyorsun
Sadece sayılar kimi 30 yaş sendromu yaşıyor. 32 sonrası yıllar su gibi geçiyor
Kilo vermek zorlaşıyor 🙄 bi de bel ağrısı başlıyor bunlara hazırlıklı ol
Daha seçici, daha tahammülsüz, daha derin düşünen ve artık daha anlam arayan bir evre gelişiyor.
Yaş alıyosun
Dahada guzellesıyosun
Daha aklın basında oluyor
Net oluyosun
Vs
Bence bir çok şey değişiyor insanlar daha umursamak oluyor. Ben de öyle olur muyum acaba
Çok takma yasa , mutlu huzurlu ve güzel anılar biriktirmeye bak. Hayat gerçektn kısa tekrar gördüm.
Kimisi icin yükselişin kimsii içinde çöküşün başladığı yaşlar
Kadın için son dakika sayılır. Erkek için ilk adım denir
Kimseye sabretmiyorsun, canını sıkana yol veriyorsun
@Bluedreams29 benim için de az kaldı da bekar biri için hiç iyi değildir galiba 😞
Değişen çok şey oluyor hangisini anlatayım ki ☺️☺️☺️
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?