İnsanlar neden bu kadar karaktersiz sizce?

İnsanlara şöyle bir bakıyorum. Hırsızlık yapıyorlar kul hakkı yiyorlar çalıp çırpıyorlar yalan söylüyorlar iki yüzlülük yapıyorlar yalancı şahitlik yapıyorlar saygısızlık yapıyorlar. Başkasının malına göz dikiyorlar arkadaşının eşine göz koyuyor ona aşık oluyor ayırmak için uğraşıyorlar. Mesela bu sitede bile ben 40 lı yaşlarda adamın biriyle denk geldim adam evli barklı. Ben ondan yaşça küçüğüm kızı yaşındayım adam karısı olduğu halde kızı yaşındaki birine yani bana yazıyor sanki bekarmis hic evli değilmiş gibi davraniyor aşkımlar canımlar cicimler. Birine karşı bu kadar rahat nasıl yalan söylüyorlar benim aklım fikrim almıyor. Ben biriyle tanışırken a dan z ye hayatımda ne var ne yoksa eksiksiz artısız olarak herşeyi anlatırım. İçinde bulunduğum sağlık sorunumu, derim ki böyle böyle benim bı sağlık sorunum var bu ilerde sorun olur mu senin için diye ta en başından anlatırım. Herşeyimi. Birbirimize karşı gizlimiz saklimiz kalmasin isterim çünkü ilerde iş ciddilestiginde gizli saklı bir şey kalırsa bu ikimizin arasında soruna sebep olur. Ben bunu bilecek kadar olgunluğa sahibim daha 25 yaşına bile girmemiş olmama rağmen. Adam 35-40 yaşında benden daha fazla hayat yaşamış normalde onun benden daha fazla olgun ve bilinçli bir birey olması lazım ama yok. İşleri güçleri hayatları yalandan ibaret. Sebebini sorguluyorum anlam veremiyorum 🙂
İnsanlar neden bu kadar karaktersiz sizce?